ETSY TIP: KNITTED BULB LAMP

DE BEDSTE TIPS TIL SOMMERENS LOPPEMARKEDER

 photo e479046b-b5ee-45de-aa38-bfe7e4d5e055_zpshmeo8p2o.jpg

Foråret er for alvor over os og det betyder samtidig, at det bugner med loppemarkeder rundt omkring i det danske land. Jeg elsker selv at besøge loppemarkeder, for her kan man virkelig gøre sig nogle sjove og unikke fund, der ikke ligner det, alle andre har. Som I måske så på vores Instagram forleden, så har jeg også skudt min loppesæson i gang, og i den forbindelse var der flere, som spurgte ind til, om vi kunne anbefale nogle gode loppemarkeder. Den slags er altid lidt svært, for de findes som sagt over hele landet, men jeg besøger som regel kun de jyske. Særligt Brørup Marked er en af mine favoritter. Brørup er min gamle barndomsby, så jeg kigger altid forbi, hvis det lige passer med, at jeg er hjemme på besøg ved mine forældre. Markedet er (efter sigende) nordeuropas største og bliver afholdt hver fredag året rundt – pånær Langfredag og Store Bededag, hvor det afholdes om lørdagen i stedet. Hvis vejret er dårligt, er der tre store haller man kan gå ind i, men jeg synes dog, at der er mest at komme efter, når det er godt vejr og stadepladserne er fyldte. Derudover er jeg også ret glad for at besøge diverse bagagerumsmarkeder, hvor det udelukkende er private der sælger ud af deres gamle ting. For at finde de aktuelle markeder bruger jeg altid Markedskalenderen.dk, her kan man nemlig både søge på datoer og byer, så det er super nemt at finde et marked i nærheden af, hvor man bor. Bestemt en anbefaling værd :-)

Hvis I er helt grønne i loppeverdenen, men har fået mod på at prøve det af, så har jeg samlet nogle af mine bedste tips og råd her:

Kom tidligt – De proffesionelle opkøbere, krejlere og samlere tager altid runden forbi alle standene meget tidligt om morgenen (nogle gange endda før alle sælgere har nået at pakke deres sager ud) i håb om at gøre de bedste fund før alle andre. Så hvis du vil være sikker på at spotte de gode ting før alle andre, er det oplagt at gøre “profferne” kunsten efter. Jeg har selv lavet fejlen med at kigge forbi loppemarkederne sidst på dagen, fordi det lige har passet mig bedst, men det er aldrig der, jeg har gjort mig de gode fund, for der er boderne altså rippet for guldet.

Medbring kontanter – Selvom Mobile Pay er ved at blive udbredt, så er det bestemt ikke alle der er hoppet med på den endnu, og dankortet kommer man altså heller ikke langt med på loppemarkederne. Derfor er det er altid en god idé at have lidt kontanter med i pungen, så man undgår at forelske sig i noget, som man ikke har mulighed for at betale.

Se bort fra skrammel – Der er rigtig mange læsere, der har spurgt til hvordan man spotter de gode ting og hvor de gode loppemarkeder findes, for de synes altid, at de markeder, som de besøger, kun sælger en masse ubrugeligt skrammel. Og her må jeg bare lige understrege, at loppemarkeder er lig med skrammel i massevis – folk sælger de underligste ting, men det er også en del af charmen, for man kan vitterligt finde alt mellem himmel og jord. Det gælder derfor om at kunne se bort fra alle de ting, der ikke lige falder i ens smag, og så forsøge at spotte nogle ting man godt kan lide og prøve at se dem for sig i en anden kontekst. Det kan eksempelvis godt være, at en gammel stol ser mega kikset ud sådan som den står placeret på markedet mellem en masse knapt så flatterende ting, men hvis den nu lige får en tur med en klud eller måske en klat maling, hvordan ville den så tage sig ud hjemme i stuen? Garanteret fantastisk. Det handler altså bare om, at kunne se det for sig.

Vær venlig – Selvom mange sælger skrammel, som ikke er noget værd dine øjne, så husk på at det er folks private ting, som måske har en særlig betydning eller affektionsværdi for dem. Vær derfor respektfuld og venlig overfor alle sælgere og deres ting, det kommer man længst med – hvis tingene ikke er noget for dig, så går du bare videre til næste bod :-)

Tjek varens stand – Når man køber sine ting på et loppemarked er de som regel brugte, og selvom møbler med patina er virkelig smukke og charmerende, så er der ikke meget ved at komme hjem med noget, som er i stykker. Vær derfor grundig med at inspicere varen før du køber, og også før du byder. Hvis en vase har et skår, som du godt kan leve med, så er den stadig mindre værd, end hvis den havde været i perfekt stand – brug det til din egen fordel, når der skal forhandles om prisen.

Prut om prisen – Når du spørger til en pris, så husk at sælgeren altid lægger lidt til, fordi det er en uskreven regel, at man gerne må prutte om priserne på loppemarkeder (modsat i genbrugsbutikker, der er det bare dårlig stil). Hvis jeg synes, at sælgerens pris er på et meget rimeligt niveau, byder jeg alligevel altid lidt under, for jeg føler ikke jeg har gjort en god handel, hvis jeg ikke har fået presset prisen bare lidt ned – et afslag på 5 kroner kan sagtens gøre det for mig. Hvis man omvendt synes, at sælger pris er alt for høj, så kan man prøve byde noget lavere og så håbe på, at man kan gå på kompromis, og til sidst ramme en pris som begge parter er tilfredse med. Hvis man stadig synes, at prisen er for høj, kan man også vælge at gå og komme tilbage senere, så kan det være at sælger er tøet lidt op og går med til gå ned i pris. Omvendt kan det også betyde, at den ting man har udset sig er blevet solgt til en anden i mellemtiden. Så det gælder altså om at have lidt is i maven og være stædig – men helst uden at fornærme nogen.

Hvis I har andre god loppe-tips eller har lyst til at dele nogle af jeres favoritloppemarkeder, så byd endelig ind i kommentarfeltet, så vi kan hjælpe hinanden :-)

Mette.

9 COMMENTS

 • Marianne

  Bagagerumsmarked i Aalborg (Skalborg), den anden søndag i hver måned. Kæmpe marked med masser af gode sager! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Dorte

  Ofte kender dem der står ved standene en masse andre markeder både i nærområdet men også mere generelt så hvis jeg spotter en god sælger spørger jeg tit om de ved hvornår der er andre gode markeder :)
  Er det rutinerede sælgere kan de som regel også fortælle lidt om typen af ting der bliver solgt de andre steder…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Uh ja, det er også et godt tip – det vil jeg helt klart huske :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Naja

  Man kan med fordel tage en lille vogn, trolley eller poser med hjemmefra til at bære sine fund hjem i. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Orv ja, meget vigtigt tip, hvis man ikke er i bil. Tak :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan egentlig godt lide at gå på loppemarkeder, men bryder mig ikke særlig meget om at prutte om prisen..

  http://www.bottledindenmark.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Det behøver man jo heller ikke – tror da kun sælger bliver glad, hvis du ikke prøver at prutte ham/hende ned i pris ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, hvorfor har jeg aldrig hørt om den hjemmeside før? Det er jo lige dét enhver nybegynder har brug for! Jeg ville ønske jeg var bedre til at komme på loppemarkeder, men jeg kommer vitterligt aldrig af sted. Måske den fine hjemmeside dog kan hjælpe til at ændre på det snart (:

  // http://www.moonlitmadness.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

ETSY TIP: KNITTED BULB LAMP