VISITING: PHOTOGRAPHER MIA MORTENSEN

ONE OF MY VERY BEST TIPS FOR INDOOR PLANTS

 photo P5170888_zpsnomyzhwj.jpg photo 0dfa4e5f-094c-4595-a1bf-e2f2fa095d62_zpsus4oxyst.jpg photo soil1_zpsoxnynpgk.jpg

En af ulemperne ved at bo i lejlighed og samtidig være planteglad er besværet med at plante planterne over i urtepotter. For det første sviner det en del (her har jeg desværre ingen gode råd, udover at dække af med noget papir, så det hurtigt kan foldes sammen og smides ud, når man er færdig) og for det andet mangler man altid ekstra jord, til at fylde potten ud. Jeg gør i hvert fald, for jeg har ikke  noget sted, hvor jeg lige kan opbevare sådan en stor pose pottemuld. Men for et års tid siden opdagede jeg, at IKEA sælger noget mega smart kokos-pottemuld. Det er smart fordi det sælges i en tørret blok, der kun fylder 21×14 cm, men når man blander den tørrede muld op med vand, får man hvad der svarer til 15 liter jord! Jeg har derfor bare blokken liggende i en lufttæt pose, og så brækker jeg nogle stykker af og bløder op med vand, når jeg mangler ekstra jord til mine potteplanter. Som I kan se på billederne er blokken meget lysebrun, men når kokosmulden får fugt, bliver det altså helt almindelig jordfarvet. Blokken koster 19 kroner, og jeg har som sagt haft min blok i et års tid, og der er altså stadig meget tilbage – så det er både enormt smart og meget budgetvenligt, og derfor vil jeg lige dele tippet med jer, hvis I nu ikke skulle kende til det i forvejen. Planten, jeg har brugt her, er i øvrigt en “Pilea”, og I kan læse meget mere om hvordan man passer den og en masse andre smukke planter i mit “planteguide-indlæg” lige her :-)

Translation: One of the biggest problems, when being a plant-lover and living in a small apartment at the same time, is that I’m always in a need for extra soil, when I move my plants in to new flower pots. But I’m not anymore thanks to IKEA’s coconut soil block, which is really practically as the small soil block swells to 15 litres of soil when it’s mixed with water. I just use a little bit at a time, and it works perfectly and keeps my plants happy, so I just wanted to share the tip with you guys, if you don’t already know of it, as it is very convenient to store in small flats. The plant I’ve used on the picture is a “Pilea”, and you can read much more about how to care for it and a lot of other beautiful plants in my “plant guide-post” right here :-)

Mette.

20 COMMENTS

 • Marianne

  Jeg er også kæmpe fan! Verdens smarteste koncept! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne Emilie

  Det der er det bedste tip jeg nogensinde har fået!! :) Tak! Jeg ser en lys fremtid for mine planter fremover ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Haha, hvor er det dejligt at høre! Mine planter har bestemt også fået et bedre liv efter jeg opdagede det ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig virkelig godt tip!! Det skal jeg helt klart have fat i næste gang jeg skal i IKEA. Kender nemlig alt for godt til det du beskriver :D God inspiration og lækkert plante-tip ;)

  http://Www.pernille-weidich.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Tak søde Pernille, dejligt at du kunne bruge tippet :smile:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Det er godt nok smart! Har ikke tidligere kunne overskue at skulle omplante – men nu virker det jo super lige til. Tak for tippet! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Nej vel? Det kunne jeg virkelig heller ikke før jeg opdage den smarte pottemuld, så indtil da stod mine potteplanter oftest i den der plastik-dimmer, som planterne kommer i, og det er altså bare ikke ligeså pænt :wink:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ihh hvor er det bare et godt tip. Jeg tror min fridag skal bruges på en tur i IKEA og plantecenter :D Tak for tippet :)

  Mvh. Michelle-Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Det lyd som en god plan! Og selv tak, skønt hvis du kunne bruge det :blush:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie Bork

  Hej Mette!

  Super godt tip!
  Jeg ville bare høre hvor du har købt planten?
  Nu bor jeg selv i Kolding, så det kunne være jeg var heldig,
  at det nu var i nærheden!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Hej Amalie. Dejligt hvis du kunne bruge det. Det er bestemt lige i nærheden – jeg har købt den i Kolding Blomsterhus i Klostergade, de har rigtigt mange fine planter :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Opdagede den selv sidste sæson, det er så fantastisk. Har også givet tippet videre til alle jeg kender :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Hvor godt! Ja det er altså bare enormt smart :smile:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hvor har du fået fat i planten? Så smuk!

  – Lækkert tip btw :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Den har jeg købt hos Kolding Blomsterhus :blush:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et lækkert tip! Så er det lige pludselig ikke så svært at overskue at skulle have planter stående :)

  http://stainsofpaint.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Nej vel? Jeg synes også, at det gør det hele meget nemmere :sweat_smile:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • CAS

  Hvor er potten fra? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Den har jeg købt i mit lokale plantebiks Kolding Blomsterhus, men jeg har set dem hos mange blomsterhandlere. Spørg evt. efter om de har nogle gamle urtepotter, som de vil sælge :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

VISITING: PHOTOGRAPHER MIA MORTENSEN