VORES HELT EGEN BOG!

THE INDOOR PLANT BEGINNER’S GUIDE VOL. 2

Vi kan simpelthen ikke få nok af vores grønne venner! Det er ikke kun, fordi planter er utrolig dekorative elementer i indretningen, men for at det ikke skal være løgn, så bidrager de faktisk også til et sundere indeklima – win-win! Det er ved at være noget tid siden, at Mette præsenterede jer for en planteguide, der giver svar på flere begynderspørgsmål, så som hvordan man passer nogle af tidens mest populære planter. Det er ikke helt til at tro, at man kan importere planter og træer, der normalt trives steder som fx Amazonas, Asien eller i Middelhavsområdet ind i ens stue, lige her i Danmark, og se det gro – men ikke desto mindre er der her en planteguide vol. 2, hvor jeg har samlet 7 trendy træer, der er ideelle som stueplanter, og selvfølgelig også et par ord om hvordan de skal passes! Vi giver i øvrigt også nogle af vores bedste plantetips her og her! :-)

HOMESICK BLOG

Gummitræ (Ficus Elastica)

Gummitræet er et af tidens nye, trendy stueplanter, der med sine runde og blanke blade fungerer smukt, som et dekorativt element i stuen. Træet er ideelt til selv de mest makabre plantemordere, det dør nemlig ikke, hvis man glemmer at vande den. Til gengæld skal man passe på med at overvande det – hvis du vil være sikker, så lad jorden tørre ud mellem vandingerne. Gummitræet trives desuden bedst i mørkere kroge. Det kan blive nødvendigt at beskære træet, hvis det bliver en anelse for højt – så skærer du blot toppen af det i foråret, hvorefter der vil komme nye skud.

HOMESICK BLOG

Oliventræ (Olea Europaea)

Oliventræet er også omtalt i Mettes planteguide, men jeg måtte altså også have det med her, nu når det omhandler planter i form af træer! ;-) Oliventræet trives allerbedst i et varmt, lyst og tørt klima, men når vi nu alligevel gerne vil have det pæne træ som stueplante (og det vil vi altså!), så er der også råd for det. Læs hvordan lige her.

HOMESICK BLOG

Violinfigen (Fircus Lyrata)

Violinfigen er simpelthen så smuk med sine store violinformede blade. Det hurtigvoksende træ skal gerne stå så lyst som muligt og bliver allersmukkest, hvis den får lys fra flere sider samtidig. Undgå dog at placere den i direkte sollys! I forårs- og sommerhalvåret vandes og gødes træet regelmæssigt, mens det om vinteren kun skal vandes sparsomt. Violinfigen trives bedst i normal stuetemperatur, men kan godt lide høj luftfugtighed – giv den derfor en tur under bruseren eller stil den ud i regnen i ny og næ.

HOMESICK BLOG

Filodendron (Philodendron Xanadu)

Det kan være, at du husker Filodendron og dens junglelignende ydre fra dine ældre generationers hjem? Det gør jeg, men på trods af det, er jeg stadig forelsket i de smukke blade og lande bølgende stængler. Jeg vil egentlig ikke betegne en Filodendron som et træ, men navnet betyder faktisk “Elsketræ”, så det går vel lige, ik? ;-) Planten (eller træet?) er ikke lyskrævende, det trives bedst i stuetemperatur og gerne med en høj luftfugtighed. Det er derfor en god idé at overbruse den eller sætte den en tur ud i regnen i ny og næ. I forårs- og sommerperioden skal din Filodendrons jord være fugtig, men skal i efterårs- og vinterperioden være tør.

HOMESICK BLOG

Avocadotræ (Persea Americana)

Avocadotræet har nok været et af de mest omtalte træer det seneste års tid – ikke, fordi det er kæmpe stort eller særlig fyldigt, der gik nok nærmere hobby i at få eksotiske frugter til at spire i vindueskarmen. På trods af at træet næppe vil give frugt i vores klima, så er det et lille hyggeligt og sjovt projekt. Jeg har faktisk selv dyrket et Avocadotræ – det kan være, at I vil se det, og en dertilhørende guide til hvordan I selv kommer igang? :-) Hvis I allerede har et, så kræver avocadotræet både tålmodighed, gerne en smule sollys og regelmæssig vanding. Man har dog vandet træet en anelse for meget, hvis bladene begynder at blive gullige i farven.

HOMESICK BLOG

Sølvtræ (Corokia Cotoneaster)

Sølvtræet adskiller sig en del fra tidens andre trendy planter, da det er forholdsvist farveløst – alligevel skaber grenene en smuk visuel oplevelse, der virkelig klæder en ren og simpel stil. På trods af sin lille størrelse, så er sølvtræet faktisk ret robust. Placér det gerne i et naturligt lys og vand det regelmæssigt, men lad det hellere tørre en smule ud ind imellem end at overvande det.

HOMESICK BLOG

Kentiapalme (Kentia Howea)

Kentiapalmen er en af tidens mest populære stuepalmer – og det er da ikke så svært at forstå, for se lige hvor smuk den er! Palmen er ikke blot elegant og frodig med sine lange blade, men den vokser også langsomt (cirka 1-2 blade om året i stuen) og kræver kun lidt pasning. Om foråret og sommeren kan palmen godt lide at blive vandet et par gange om ugen – og hvis du er rigtig god, så er flydende gødning én gang hver anden uge heller ikke dumt, hvor den om efteråret og vinteren kan nøjes med en vanding cirka hver 14. dag. Kentiapalmen kan godt lide skygge og trives bedst i normal stuetemperatur.

Translation: We never get tired of our green friends – do you? This post is an extension of the indoor plant beginner’s guide that Mette made last year. In this post I’ve found 7 trendy trees that are ideal as houseplants and a few words about how to take care of them, just click here to get it in english.

(Image sources: 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14)

Tatiana.

14 COMMENTS

 • Cecilie

  Hej med jer. Hvor køber I planter som disse skønheder? Skal man en tur på planteskole? Tips til gode plantepushere i København modtages gerne! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Vi køber oftest planter i Kolding, da vi kommer derfra – og her er Koldings blomsterhus en af vores favoritter. Vi er desværre ikke bekendt med så mange plantepushere i Københavnsområdet, men har du hørt om Greenify.dk? De har nogle superflotte og trendy planter, som bliver leveret direkte til dig, hvis du bor i København :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ååååh, en violinfigen har jeg virkelig bare kastet min kærlighed over! Men den der gummiplante er godt nok også fin :-) Ved du hvor man kan få fat i en bananplante? Sådan en MÅ jeg bare eje, men kan simpelthen ikke opstøve den nogen steder tæt på København :-(

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor er det bare nogle mega fede planter

  håber du har en skøn dag
  lifestylexblogger.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Ja, ik? Jeg ville gerne have hver og en ;-)

   Du må også have en skøn dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Homesick har skrivit om fina och hippa plantor. Jag kan tänka mig ett litet gummiträd… […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Arj hvor sjovt som tingene nogle gange falder sammen :-) Jeg har netop lavet en planteguide i sidste uge på min blog http://www.blondiemoments.net/indoor-plant-guide/

  Jeg bude næsten linke til jeres indlæg, da I har et par stykker med som jeg ikke selv har :-)

  Kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Ej hvor sjovt! Du er selvfølgelig altid velkommen til at linke :-) Sikke mange fine planter, du har stående i dit hjem. Det gør da enhver misundelig :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Iversen

  Hey! Nogle gode tips til at gøre et træs stamme stærkere? Jeg har en stuebirk der virkelig hænger med hovedet :-(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Vi lægger desværre ikke inde med nogle tips, men har spurgt lidt rundt omkring. Du hører fra os, hvis vi får et godt tip :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Meget fin planteguide!! Violinfigen står meget højt på min ønskeliste!

  Lige et hint – billedet til højre fra avocadoplanten, er en lykkekastanje og kan købes i IKEA for en billig penge. De ligner dog meget avocado :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Nå for den, du er da skarp! Tak for tippet, det er jo sådan et flot træ :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Homesick har skrivit om fina och hippa plantor. Jag kan tänka mig ett litet gummiträd… […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

VORES HELT EGEN BOG!