NEW IN: ELEGANT BLACK BEDSIDE LAMPS

GET YOUR IKEA KITCHEN HACKED

Vidste du, at du kan få arkitekttegnede fronter til dit IKEA-køkken? Reform kalder de sig for, dem der gør det! Reform er en dansk iværksættervirksomhed, som hacker IKEAs køkkenløsninger med nogle af de største danske arkitekter som BIG, Henning Larsen Architects og Norm. Dit helt almindelige IKEA-køkken kan lige pludselig blive unikt og personligt med skræddersyede låger og bordplader. Er det ikke sejt? Det synes vi – og derfor har vi lavet et lille interview med de to grundlæggere, Michael og Jeppe.

Reform1Fortæl lidt om jer selv?

Jeppe er cand.merc. fra CBS og tidligere partner i et snedkeri. Michael er ingeniør og tidligere ansat I Bjarke Ingels’ arkitektfirma BIG.

Hvordan fik I ideen til at skabe Reform?

Den opstod af et ønske om at tilbyde lækkert køkkendesign til en overkommelig pris – og det skulle helst være til så mange som muligt. Ved at “piggybacke” på IKEA – og benytte deres køkkenelementer og infrastruktur med varehuse og konsulenter i de fleste lande – kan vi holde prisen nede på et køkken, da IKEAs indmad er meget billigt i forhold til kvaliteten. Derudover kan vi spare på omkostningerne, fordi vi ikke selv behøver at have fysiske forretninger og konsulenter ansat, da IKEA sørger for dette.

Reform2Hvordan har I fået så anerkendte designere til at hacke et så kommercielt produkt som IKEA-køkkenet?

Den første – og nok vigtigste grund – er, at alle vores brugte arkitekter udemærket er klar over, at kvaliteten i IKEAs køkkenelementer er lige så god som andre modulærer køkkener; dog til en billigere pris. Derudover betyder det, at IKEA er kommercielt – deres produkter er let tilgængelige for alle. Så ved at koble os på IKEA, vidste arkitekterne også, at deres designs vil blive tilgængelige for mange mennesker, hvilket tiltalte dem.

Hvordan spår i de kommende køkkentendenser?

Generelt tror vi, at vi kommer til at se langt flere atypiske materialer i køkkenet – og at der vil blive eksperimenteret med materialerne og deres samspil med andre materialer. Derudover tror vi, at der er en tendens til, at køkkener godt må være mørkere i deres udtryk. Køkkenet behøver altså ikke nødvendigvis at være hvidt længere. Den helt store ting, som vi har set de seneste par år, er, at køkkenet bliver en mere integreret del af ens hjem – det er ikke længere et selvstændigt, praktisk rum i hjemmet, som i gamle dage skulle være hvidt og “gemmes” væk. Det betyder, at køkkenet bliver opfattet mere og mere som et selvstændigt møbel, der skal pryde hjemmet. Det stiller store krav til udtrykket og dermed designet af køkkenet. Men den største tendens er nok at hacke sit IKEA-køkken! ;-)

Reform5Hvad får man med Reform, som man ikke får med et IKEA køkken?

Unikt design, der er håndsnedkereret i Danmark. IKEA er rigtig gode til at lave det indvendige i køkkenerne – kabinetterne er en god kvalitet, skuffeskinner og hængsler er fra den østrigske producent Blum, der leverer til de største og dyreste køkkenproducenter i verdenen. Det er der styr på, men på deres låger og skuffer kan kvaliteten og designet svinge lidt, hvorfor Reform er et godt alternativ, hvis man ønsker et unikt design og en god kvalitet.

 Hvad tror I jeres massive internationale succes skyldes?

Konceptet er universelt. Alle – og det er uagtet om man bor i København, Berlin eller New York – vil gerne have et flot og lækkert køkken til en fornuftig pris. OG selvfølgelig tilgængeligheden! IKEA er i de fleste lande, hvorfor du kan få hjælp til alt det praktiske, uanset hvor du bor.

Har I lyst til at lære Reform bedre at kende, så kig forbi deres website! :-)

Reform4Translation: Did you know that you can get your fronts for your IKEA kitchen personally designed? The Danish entrepreneurship Reform is hacking IKEA kitchens with some of the largest Danish architects, such as BIG, Henning Larsen Architects and Norm. We love the concept, which is why we have done a little interview with the two founders, Michael and Jeppe. Get it in your language here! :-)

BE THE FIRST TO WRITE A COMMENT

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

NEW IN: ELEGANT BLACK BEDSIDE LAMPS