FALL NEWS FROM HAY

A GUIDE TO 48 HOURS IN LONDON

Hvis I følger med på @homesickblog eller @spiesrejser, så er det nok ikke gået jeres næse forbi, at vi var inviteret på tur til London af Spies den seneste weekend. Vi har ellers altid forbundet Spies med solferier, men de kan altså også noget på storbyfronten – og så er det super nemt, da man både kan booke fly og hotel på én gang til rimelige priser.

Vi landede i Heathrow lufthavn fredag eftermiddag, hvorefter vi gik på jagt efter lækre designbutikker, gode loppemarkeder og generelt små perler samt must-sees. Vi kunne sagtens have brugt en helt uge i London, og der ville stadig være mere at se – dog ved vi, at selvom man via Spies selv bestemmer rejselængden, så tager de fleste kun på storbyferie for en weekend ad gangen. Derfor vil vi gerne dele ud af vores rejsetips, når man kun har 48 timer i byen. Vores rejseguide fordeler sig over tre indlæg, hvor dagens tips beskriver vores generelle indtryk af de områder, som vi besøgte i den fantastiske by.

 photo 3_zps5shugris.jpg photo 7_zps1yjgqf9x.jpg

Dag 1
Vi startede eftermiddagen i centrum for at se London Eye og Big Ben. Der er mange turistede must-sees i byen, så man kan nemt bruge en hel dag på at se dem alle. Når man kun har 48 timer i byen er det med at prioritere, så man også når andet – og så har man jo bare endnu en god grund til at komme tilbage en anden gang! ;-)

Da vi havde taget vores obligatoriske “vi er i London”-billeder, hoppede vi på metroen og stod af ved Green Park, hvor vi gik langs Oxford Street (hovedgaden) ind til Soho. På vejen kom vi forbi flere gader med eksklusive butikker, som solgte alt det, vi kun kan drømme om, men altid er sjovt at se på. Efter en rask gåtur kom vi til Soho, som er kendt for at være en af de mest spændende områder i byen. Vi forstår hvorfor, og bydelen er klart anbefalelsesværdig! Soho består af små hyggelige gader, som både byder på specialbutikker, flagship stores og high street butikker. Vi besøgte blandt andet en butik, der solgte vintage magasiner, en fire etagers stor bogbutik og en souvenir shop, som faktisk er værd at besøge! Derudover byder bydelen på mange hyggelige cafeer og masser af liv i gaderne.

Vi endte aftenen med god mad i Covent Garden, hvor vi spiste på Jamie’s Union Jacks – et koncept skabt af Jamie Oliver og pizza supremo Chris Bianco. Vi nåede desværre ikke at udforske Covent Garden mere end det, men efter stemningen at mærke, ville det helt klart også være et oplagt område at få et par drinks.

 photo 6_zpsdt5khgfx.jpg photo 5_zpsoffcz2jo.jpg photo 1_zpsun2owav6.jpg

Dag 2
Vi startede lørdagen med morgenmad på hotellet, hvorefter vi tog metroen til den østlige del af byen. Der er et stykke vej fra centrum, men det er hele turen værd! Vi havde læst om bydelen Shoreditch hjemmefra, som eftersigende skulle være det mest populære sted at hænge ud lige pt. På trods af høje forventninger, blev vi kun imponeret. Imens byen og butikkerne var ved at vågne, tog vi en kop kaffe på den lækreste café, som var indrettet i en gammel fabriksbygning med ærlige materialer og over 40 grønne planter. Hvis ikke vi allerede havde fået morgenmad, så var det også et oplagt sted at få det. Allerede her fornemmede vi det kreative miljø og den rolige stemning, som også gjorde sig gældende i resten af bydelen. Shoreditch er det gamle arbejderkvarter, men danner nu rammer for kunstneriske bygninger og personligheder, cool grafitti og gennemførte niche butikker. Vi besøgte blandt andet en interiørbutik, som solgte flere skandinaviske mærker heriblandt HAY, en retro-præget butik med seje husholdningsartikler, og vi kom forbi en kombineret barber, café, butik og biograf – hvilket match, men det fungerede fuldstændig! På gaden parallelt med de fine butikker, faldt vi over Boxpark, som består af små pop-up butikker blandt andet indenfor mode & livsstil.

Der var noget nyt og interessant på ethvert gadehjørne i Shoreditch – og det er ikke engang en overdrivelse. Da det var ved at være frokosttid gik vi efter restauranten Brawn, som både var flot af udseende og havde lækkert mad. På vejen kom vi blandt andet forbi et møbelsnedkeri, som foregik i en åben garage, og butikker fyldt med genbrugsguld. Området omkring Columbia Road forvandler sig desuden til det fineste blomstermarked om søndagen – og selvom man ikke kan have alverdens blomster med hjem i kufferten, så skulle det være noget af en oplevelse.

Da vi havde spist frokost tog vi metroen til Camden Road Market, som er en af de mest populære markeder i London. Der var ekstremt mange mennesker, men det var desværre en skuffende oplevelse. Har nogle af jer mon været der? Vi var ikke just imponeret, da stilen og stemningen ikke faldt i vores smag, så vi endte faktisk med at smutte ret hurtigt igen. Vi tog i stedet metroen ind til London Bridge, hvor vi besøgte Borough Market, et meget anbefalelsesværdigt madmarked, og videre ind forbi Tate Modern museet. Hold øje med udstillingerne – hvis ikke der lige er noget for jer, så tag på restauranten på sjette sal eller gå ud på balkonen på fjerde, og nyd den gode udsigt.

Vi gik langs Themsen, tog metroen til Bon street og fik sen aftensmad som stod på god (og billig) vietnamesisk street food. Restauranten var så populær, at vi måtte vente på et bord i 40 minutter. Maden var ventetiden værd, men vi anbefaler, at man kommer i god tid eller endnu bedre, bestiller et bord på forhånd. Læs mere om stedet i de efterfølgende guides! ;-)

 photo 2_zpsq6c1sjzu.jpg photo 4_zpshaptjmve.jpg

Dag 3
Vi skulle være i lufthavnen kl. 12, så vi tog et hurtigt smut forbi Portobello Road Market. Vi  nød de fine, farverige huse og at se gaden vågne. Vi kan især anbefale at tage et smut forbi om lørdagen, hvor det helt store loppemarked finder sted.


Har I mon besøgt nogle af de samme områder? Er der andre steder, som vi bare skal se, når vi kommer til London igen? Så del endelig jeres oplevelser med os i kommentarfeltet.

Hvis I har lyst til at vide mere om de steder, som vi har besøgt og hvilke butikker, I bare skal se, så følg med i de kommende guides! :-)

Translation: We spent the last weekend in London and we have made a guide for you and two more are about to come. Read the whole post in your language through through this link

Indlægget er sponsoreret af Spies / This post is sponsored by Spies

16 COMMENTS

 • Marianne

  Hvor lyder det rart! Jeg tror ikke, at der er en by, jeg elsker mere end London. Bliver så misundelig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille D

  Skal faktisk afsted senere idag, så det er vildt godt med tips, selvom jeg har været i byen maaaaange gange! Kan I give mig navnet på Street food restauranten allerede nu? Så kan vi måske nå den i aften:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Fedt – rigtig god tur! Restauranten hedder PHO og ligger tæt ved Oxford Circus :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille D

   Tusind tak for hurtigt svar!:) Den er noteret:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Jeg bor selv i London og der er stadig så mange steder jeg endnu ikke har fået set :) Men jeg vil klart anbefale Greenwich med parken og markedet som afholdes hver weekend.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Hvor fedt, at du bor i London – og tak for tippet! Det bliver skrevet på listen :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise O.

   Greenwich er virkelig anbefalelsesværdig! Tag båden fra London Eye derned, det er en fantastisk tur på Themsen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Tak for tippet! :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise O.

   Jeg vil også anbefale South Bank. De har masser af festivaler, events, teater og musik. Husk at tjekke deres hjemmeside ud http://www.southbankcentre.co.uk :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bodil

  Kan i anbefale det hotel i boede på, hvor ligger det og navn ??

  Har været i London mange gange, boet der et år i 80’erne men kan altid bruge et godt tip.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Vi boede på Ambassadors Hotel i Kensington. Servicen er god, men hotellet i sig selv/værelserne er ikke noget prangende. Samlet set er det helt fint og så er der morgenmadsbuffet. Der er dog ikke wifi på hotellet, hvilket vi manglede, men hvis man ikke har brug for det, så er det så fint. Det ligger desuden kun 5 minutters gang til metro, så det er nemt at komme til centrum eller rundt i London derfra! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Hi :) Can tell me the name of the interior design stores (with scandinavian design) you visited? I’m going to London in december, and want to do some shopping ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Hi Tanja,
   We didn’t have the time to visit all the stores we had in our minds, but the one we visited will be mentioned in the two upcoming guides, e.g. Aesop, Foyles bookshop, Monologue, etc. So stay tuned to see more! ;-) Besides of those we visited we also had these in our mind: Tom Dixon flagship store (really wanted to see that!), Skandium, Jasper Morrison, Nook shop, Haus, Triangle, etc. We found them all by google.

   Enjoy your trip in December. We hope you can find more inspiration in what to visit in our upcoming guides! We would definitely recommend you to visit Soho and Shoreditch – two cool areas with cool shops!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Åh hvor lyder det som en god tur. Jeg har selv boet et halvt år i London, hvor jeg netop boede i Shoreditch og det er helt klart mit yndlingsområde i London! Godt I også kunne lide det :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

FALL NEWS FROM HAY