AN INSPIRING DINING AREA

VISITING: PHOTOGRAPHER MIA MORTENSEN

I dag har vi æren af at invitere jer med på besøg indenfor hos den dygtige fotograf Mia Mortensen. Mia har et skarpt visuelt øje når det kommer til fotografering, men hun har bestemt også sans for at indrette sig stilsikkert og personligt. Se med her for at få et indblik i hendes inspirerende univers :-)

 photo miamortensen9_zpsv44iuwet.jpg

Kom med en kort præsentation af dig og din bolig. 

Jeg hedder Mia, er 27, og bor med min kæreste og killing i vores lille byhus i Skanderborg, som vi for nyligt har købt. Til hverdag arbejder jeg som freelance fotograf, og har mit hjemmekontor i huset. Hovedhuset er på små 60 kvm fordelt på to etager, og grunden er på ialt 96 kvm. Øverst er der et soveværelse med loft til kip og nederst er der en stor stue, badeværelse indbygget ”bryggers” og et køkkenalrum. Selvom huset ikke er så meget større end den gamle lejlighed i Aarhus C, faldt vi for den måde pladsen er udnyttet på, de nye materialer, lysindfaldene og den gamle væg med historie. Derudover valgte vi at se muligheder i at have et anneks, hvor vi nu har gæsteværelse og træningsrum. Foran annekset er der en lille have og træterrasse, som giver mig følelsen af at ligge på et skibsdæk med udsyn til himlen. Det er helt sikkert husets lille oase og frirum.

 photo miamortensen6_zpsr6sywoj1.jpg photo miamortensen7_zpsiprkcxww.jpg

Hvordan synes du, dit hjem afspejler dig som person?
Jeg tror mit hjem afspejler mig meget godt. Det er kontrastfyldt med blide kontraster i form af det stringente, minimalistiske og bløde/organiske. Det er nemt at føle sig hjemme, og nemt og funktionelt når man skal bruge de forskellige ”stationer”. Der er lyst og åbent og plads til at hygge sig og hænge ud.

 photo miamortensen1_zps85cwqswl.jpg

Hvor finder du inspiration til boligindretning?
Jeg kigger tit på Pinterest efter inspiration. Det er forfriskende at se andre menneskers boliger, og især fra andre skandinaviske lande. Jeg kan også finde på at kigge på kampagne- og lookbookbilleder fra forskellige interiørbrands – Det er fedt at kunne se møbler og nips sat op i et miljø.

 photo miamortensen2_zpsvht5pdvo.jpg

Hvilken ting er du særligt glad for i dit hjem?
Jeg elsker de små personlige og lidt hjemmelavede ting, og derfor er jeg ret forelsket i vores elmetræsbænk og rullebord. Træet er købt hos Baejkon Bastardo i Aarhus C, hvorefter det er blevet slebet, olieret og påsat ben og hjul. Jeg synes det skaber en fin kontrast at putte lidt ”natur” ind blandt alle de grafiske sort/hvide/grå elementer. Derudover har vi en sjov og skæv væg, som stammer fra 1700-tallet, der giver en wow effekt når man træder ind i huset.

 photo miamortensen8_zps2f6bvhtg.jpg

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?
Mit seneste køb til hjemmet er et aflangt vævet tæppe fra H&M Home i tern med frynser. Det passer perfekt til de lyse trægulve og giver et hyggeligt men sommeragtigt look. Jeg havde førhen et ægte rensdyrskind liggende, men det er nu forvist til skuret indtil efteråret nærmer sig.

 photo miamortensen5_zpsyvgf9ira.jpg
 photo mia_zpsiay3eq5u.jpg

Hvem er din yndlingsdesigner?
Jeg elsker danske brands! Og især dem der mixer det rå lidt industrielle/funktionelle med de rene linjer, som f.eks. Hay, Fermliving og B&O, men også Brosten Cph og Gejst. Jeg er dog også en sucker for de klassiske design som Verner Panton, Wegner og Eames. Det er tidsløst, grafisk og giver altid noget ekstra til rummet, nok fordi designet er SÅ gennemført.

 photo miamortensen4_zps3rdxx5em.jpg
 photo sovevaeligrelse_01_zps7issfbav.jpg

Hvad er dit drømmekøb til din bolig?
Hvem ville ikke gerne have Arne Jacobsens ”Ægget” stående, og en Verner Panton Panthella lysende samt et par Montana/Verner Panton tråd reoler hængende.

 photo miamortensen10_zpscmomyw63.jpg

Har du et godt tip, som du gerne vil dele med HOMESICK’s læsere?
Udnyt de få kvadratmeter ved at skabe små stationer. Brug et tæppe til at markere og afgrænse området og evt. en farvet væg. Hold små rum lyse og tilføj træ eller skind for at skabe en mild kontrast.

 photo Have_01_zpsrerdvbkc.jpg photo IMG_9972_zpsqynkxeij.jpg

Vi siger tusind tak til Mia for at lade og få et kig indenfor i sit charmerende hus. Hvis I vil se mere til Mia, kan I besøge hendes hjemmeside her eller følge hende på instagram under @miamortensenphotography, hvor hun deler en masse smukke billeder både fra sit arbejde som fotograf og fra sit skønne hjem.

5 COMMENTS

  • Sikke et fint, charmerende og inspirerende hjem. Jeg er vild med den gamle rå væg (:

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Hvor, hvor, hvor er den sofa fra? Jeg MÅ vide det :D hun bor da så fint!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Homesick

      Du kan evt. spørge hende på instagram @miamortensenphotography :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] søde Mia, som jeg også var i Københvan med, i forrige uge. Hun bor så inspirerende! I kan se endnu flere (og nyere billeder) af hendes evigt omrokerede hus ovre hos de søde piger fra Homesick. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

AN INSPIRING DINING AREA