BEAUTIFUL HOME WITH A CHRISTMAS TOUCH

HOMESICKS INDRETNINGSHJÆLP #14

Så blev det tid til endnu en omgang indretningshjælp. Vores læser har sendt billeder af af hendes værelse, som hun altid har boet i og hun synes efterhånden, at hun mangler nogle gode ideer til hvordan hun skal gøre værelset lidt mere spændende og personligt. Kom med alle jeres kreative ideer herunder indlægget i kommentarfeltet herunder! :-)

Hej alle.

Jeg har skrevet til jer fordi jeg syntes at mit værelse er meget lille og ikke særlig praktiks.  Jeg har boet i huset siden jeg var helt lille, men syntes altid det har været lidt kedeligt. Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal placere min møbler i forhold til værelsets størrelse.

Jeg vil gerne have et enkelt og lyst værelse men der skal også være et eller andet så man bare tænker WOW. Jeg er helt tom for ideer og syntes selv at jeg har prøvet alt, men det bliver ved med at være kedeligt. 

Jeg er åben for alle jeres fede ideer og forandringer.

 photo 11_zps16c52bc6.jpg photo 22_zps8f518d5c.jpg photo 44_zpsc1338b6a.jpg

Hvis du selv står med et indretningsproblem, du gerne vil have hjælp til, så send os en mail til homesick.kontakt@gmail.com med billeder af dit issue og en forklarende tekst. Som noget nyt, er betingelsen for at deltage, at man sender efterbilleder, det gør nemlig det hele lidt sjovere! :-)

Translation: One of our dear readers needs your help on how to make her small and non-practical room look even better. Do you have some good ideas on what she can do? Please share your thoughts and comment below.

6 COMMENTS

 • Cecilie

  Hyggeligt værelse du har :) Det ser ud som om dit skab er indbygget, så jeg synes egentlig ikke møblerne kan stå ret meget anderledes end de gør. Her er mine forslag:
  Jeg ville nok male den store væg bagved sengen i en anden farve, fx grå eller evt. en grønlig farve. Du kan jo sagtens holde dig til en lys tone, hvis du helst vil have det, men det vil helt sikkert give rummet karakter. Derudover ville jeg finde nogle fine opbevaringskasser (IKEA og Søstrene Grene har et fint udvalg) til alle de ting du har i de åbne rum i skabet. Sørg for at det ser så ensartet ud som muligt. Der bliver hurtigt rodet i sådan et lille rum.
  Den kommode du har dit tv på, ville jeg nok skifte ud, men der var mere enkel, fx “Bestå” fra IKEA. Billedehylden over sengen, ville jeg nok fjerne, og så lave en flot billedevæg med en masse forskellige billeder. Lyskæden kunne være fin at have hængende ned langs med væggen inde i hjørnet ved sengen.
  Er det en sækkestol du har på gulvet for enden af sengen? Den ville jeg nok fjerne – det ser ikke rigtig ud til at der er plads til den. Det kunne også være fint, med et nyt sengebord, det kunne fx være en træstub. Sørg i det hele taget for at få lidt træ ind i rummet – det giver noget varme. Grønne planter, fx kaktusser, sukkulenter mv. ville også gøre meget. Sidst, ville jeg nok vælge et andet gulvtæppe, evt. det her fra Ellos: http://www.ellos.dk/ellos-home/ryataeppe-tanger-160×230-cm/449990?N=1z141wcZ1z141o8&Ns=RankValue3|1&Nao=0&selArt=830725

  Et overordnet råd kan være at finde nogle farver, gerne lidt støvede/neddæmpede, som du kan lide og så lav et moodboard med dem, så du kan se hvordan de passer sammen. Så får du bedre sammenhæng i din indretning :) God fornøjelse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Jeg er faktisk enig i mange af de ting, som Cecilie har foreslået.
  Anskaf nogle opbevaringskasser til de øverste rum i skabet; enten helt hvide eller måske i noget metal eller træ som kan give et lidt alternativt “touch” uden at være pangfarvet. Når skabet er så stort, ville jeg ikke drage for meget opmærksomhed hen på det, så jeg ville fjerne “moustache-tapetet” og holde det helt lyst og stilrent.
  Drop tæppet, sækkestolen, billedhylden med spejlet, sengebordet og det lille spejl ved siden af TV’et.
  Så ville jeg desuden flytte de små billeder ved TV’et hen på væggen over sengen, eller måske i stedet lave en fed opslagstavle som kan hænge der (der findes vist flere DIY’s til dette her på Homesick). Når der vist kun lige er plads til en enmandsseng, ville jeg anskaffe mig et pænt sengetæppe og nogle fine puder som kunne gøre det lidt mere hyggeligt og “sofa-agtigt” og anskaffe et fedt natbord dertil (Cecilies træstub ide lyder virkelig fed).
  Gode red: Hold de store møbler stilrene og enkle, gem rodet væk, og tilfør noget hygge ala “sofasengen,” planter og billedvæg/opslagstavle.
  Wow effekt: Hvis man holder det meste i rummet enkelt og stilrent er det lettere at få en eller få ting til at skille sig ud, dette kunne evt være en alternativ opslagstavle, et fedt billede, en træstub, en hjemmelavet “kube” i OSB (som natbord og opbevaring af magasiner) mm.
  Håber dette kunne hjælpe til lidt inspiration :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria L

  Jeg ville starte med at fjerne nogle af alle spejlene, da det optager helt vildt meget rum med tre spejle i et værelse på den størrelse! Jeg ville nok kun beholde det store der hænger ved siden af skabene. Så ville jeg intet tildække rummet over dine skabe eller jeg vil udnytte det som et flot display rum, måske med nogle flotte kasser, dine yndlingstasker og nogle planter? :-) Så ville jeg nok hænge lyskæden intet ned ved siden af sengen, eller ved siden af spejlet, også fjerne hylden og spejlet over sengen. Her ville jeg nok også lave en billed væg, eller bare et enkelt maleri eller foto du kan få forstørret op? Så ville jeg fjerne spejlet ved siden af fjernsynet og i stedet hænge billederne der hænger over fjernsynet ved siden af, og eventuelt hænge end plante ned fra loftet der :-) Måske et natbord med noget opbevaring hvis du tit læser osv i sengen? :-) Og så vil jeg også sige en med noget træ og planter, da det hurtigt skaber hygge!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg er ening med mange af de ting som de andre skriver. Jeg ville dog starte med at male alle væggene hvide, det ser ud til på billederne at nogle af dem er grå. Så ville skabene også være knap så iøjenfaldende. Jeg ville også finde nogle kasse som jeg kunne “gemme” mine ting i, og så ville jeg tage tapetet af den ene skabslåge. Lige leders ville jeg fjerne spejlet ved tv-bordet og på på billede hylden. Selve billeder hylden ville jeg erstatten med en lidt lette hylde i denne stil ( http://www.luxoliving.dk/house-doctor-hylde-graa/ ) Jeg ville få fat i et par specielle, men fede, billeder til at stille derpå (evt tjek society6). Måske sammen med en grøn plante?
  Hvis man ville gøre endnu mere kunne det også være fedt med et andet tæppe til gulvet, evt et stribet (ide møbler har et)

  Det er svært at se hvilken belysning du har på dit værelse, men ellers kunne det være en god ide med en sengelampe, man kunne evt også finde en gammel frugtkasse og stille på højkant og bruge den som sengebord. Og så ville jeg, igen, finde nogle fine plante at stille i vinduet.

  Held og lykke :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Hyggeligt værelse, og du har et rigtig godt udgangspunkt til at få lavet et super fin værelse.
  Med et par småjusteringer kan du få skabt dig et værelse med masser af udtryk og personlighed. Jeg har fundet et par links til dig, så du kan få en ide om hvor lidt der skal til før at du faktisk kan få et fint værelse.

  Hylden + spejlet over sengen ville jeg fjerne, male væggen i en flot dyb grå farve. (Er vægfarven hvid nu? Det ser ikke helt sådan ud. – Når værelset ikke er større er det måske en idé at male væggene hvide så du får noget mere lys derind)
  Et par fine billeder på væggen bag sengen ville være fint. Dette kan gøres billigt a la disse:
  http://butik.fotografiska.eu/fotografer/helmut-newton/affisch-newton-161.html
  http://butik.fotografiska.eu/fotografer/fashion/affisch-russel-james-36.html
  (Evt. med denne ramme http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/30132527/)
  Så kan du jo bygge på løbende når du falder over flotte billeder. HomeSick har netop lavet et indlæg om nogle billeder fra Froh & Frau
  Denne reol kunne også være fin med et par fine nips ting på. http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/S29048167/ (Et par bøger, billeder, planer og lys)

  Som sengebord ville jeg købe denne skammel http://shop.ilva.dk/produkt/60500013/laverne?webgrp=S%F8gning. Eller kender du måske nogen der selv kan lave en træstub til dig?
  Et sengetæppe kunne være fint, men når man har et småt værelse, ender sengetæpper ofte bare med at ligge på gulvet og samle støv. Så i stedet ville jeg få en sengekappe (altså de lagner der går fra madrassen og ned til gulvet) + noget fint sengetøj – evt. a la dette hvis det ikke skal dig koste for meget http://jysk.dk/sovevaerelse/sengesaet/glat/basic/sengesaet-angelika-hvid-night-dreams. Og nogle fine store hyggepuder til når sengen skal bruges som en ’sofa’.
  Et par forslag:
  http://shop.ilva.dk/produkt/75504869/branch_aw14?maingroupurl=tekstil&webgroupid=
  http://shop.ilva.dk/produkt/75504741/lava?maingroupurl=tekstil&webgroupid=
  http://shop.ilva.dk/produkt/75504205/contrast?maingroupurl=tekstil&webgroupid=
  http://shop.ilva.dk/produkt/75504488/golden_leaf?maingroupurl=tekstil&webgroupid=
  http://www.hm.com/dk/product/28408?article=28408-A
  http://www.hm.com/dk/product/09898?article=09898-A
  http://www.hm.com/dk/product/45599?article=45599-A

  Lyskæden ville jeg hænge over dit spejl.
  I de åbne hylder i dit skab, ville jeg sætte nogle store kasser til alle de ting du har stående frit. Som der allerede er forslået evt. nogle med af enten træ eller metal. Så bliver det ikke så rodet at se på. Søstrene Grene har ofte nogle fine større papkasser med flotte motiver – de har for nylig haft nogle rigtig fine med marmor print.
  Moustache tapetet ville jeg fjerne for at skabe et mere rent udtryk.

  På et forholdsvis småt værelse har du hele 3 spejle. Så spejlet over sengen + det ved TV’et ville jeg fjerne helt fra værelset. Det samme med sækkestolen, der ikke rigtig helt passer ind farvemæssigt og generelt virker lidt stor og klodset til værelset.

  I din vindueskarm ville jeg sætte et par fine potteplaner i de gammeldags røde potteplanteskjulere, evt. en Aloe Vera eller en ’svigermors skarpe tunge’ + nogle fine lysestager.

  Jeg synes den er lidt svær mht. dit tv møbel. Det tidligere forslag om BESTÅ fra ikea er et godt bud, men det kan sagtens også blive fint ud fra det du har nu, hvis du gerne vil lave din ’make-over’ på budget.
  Billederne du har på væggen ser umiddelbart ud til at have noget affektionsværdi. Det ser måske lidt rodet/klodset ud i øjeblikket. Sæt måske billederne i nogle fine simple rammer med passepartout (evt. fra ikea) og stil dem ved siden af tv’et op af væggen. Det kunne se fint ud hvis du evt. stillede et større billede bag ved a la dem nævnt længere oppe der lige som samlede det lidt.

  Hvis du kunne have lyst til at peppe din skænk lidt op, kunne du skrive et eller andet sjovt med denne skabelon http://www.pandurohobby.dk/Catalogue/20-Mal-Tegn/2060-Skabeloner-Klicheer/206005-Skabeloner/2/453018-Skabelon-bogstaver-A-A-2-ark og en kobber spraymaling, eller tegn noget hvis du er kreativ.

  Held og lykke med projektet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alberthe

  Super fint og flot værelse.
  Men for at gøre det mere enkelt skal du nok få taget dit mustache tape ned fra skabet og give alle skabene et nyt lag hvidt maling. Mal din dør. Mal alle dine vægge i en frisk hvid så det giver et mere enkelt look end de grå vægge. Fjern hylden og spejlet der er på hylden, og lav et stort mood board som der også er skrevet tidligere. Der kan du sætte både billeder fra magasiner, billeder af dig og dine veninder men prøv at hold det i et nogenlunde farveskema så det ikke kommer til at se rodet ud. Køb et par opbevarings kasser til over dit skab hvor du kan have dine ting i, det ser meget rodet ud med det du har nu. Køb dem enten i en hvid eller neutral farve. Fjern din sækkestol da den ikke passer så godt ind i værelset. Fjern billederne på væggen og tag din kommode væg og skift den ud med den far IKEA der hedder “Bestå” den ville passe super godt ind. Fjern tæppet du har på gulvet. Du skal også få sat et sengetæppe og nogle søde puder op i en neutral farve. Skoft din stol ud med en gammel skammel elmer en fed gammel træstol du maler i en vild farve som turkis blå, det vil give dit værelse et lille bang og bryder alt det neutrale.

  Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BEAUTIFUL HOME WITH A CHRISTMAS TOUCH