SUCH A PRETTY HOME

HOMESiCKS INDRETNINGSHJÆLP #5

En læser har henvendt sig med et indretningsissue. Et værelse der pga. væggene begrænser indretningsmulighederne. I plejer at være fulde med gode idéer, så hjælp en læser i nød. Kun fantasien sætter grænser! ;-)

Hej piger,
Jeg har virkeligt brug for hjælp med at indrette mit værelse!
Jeg er lige flyttet hjemmefra med en veninde, for et par måneder siden, og dette værelse er det eneste jeg har “selv”, men jeg er bare slet ikke tilfreds med, hvordan det ser ud nu. Jeg kunne godt tænke mig nogle foreslag til, hvilke møbler jeg skal købe eller spare sammen til, og hvordan jeg skal placere det hele. De fleste af møblerne der er der nu er kun midlertidige, så bare skyd løs :-)

Problemet med værelset er, at der kun er to vinkelrette hjørner, og det er hjørnet med radiatoren og terrassedøre, og så er det hjørnet ved døren og glas/træ-væggen! Dvs. at der ingen hjørner er fri overhovedet… Udover det har jeg to vægge som jeg ikke rigtigt kan bruge til noget (vindue og dør-væggen og glas/træ-væggen)

Jeg går efter et lyst og venligt værelse.. Det skal siges, at det romantiske (spejlet, bordet og farven på 7’eren) slet ikke falder i min smag!! Håber meget at i kan hjælpe mig :-)

 photo 1_zps117ef745.jpg
 photo 3_zpse67bd7da.jpg
 photo 2_zps5c4fe7ae.jpg
 photo 4_zpsabda889c.jpg

Hvis du selv står med et indretningsproblem, du gerne vil have hjælp til, så send os en mail til homesick.kontakt@gmail.com, med billeder af dit issue og formulér en forklarende tekst.

Translation: One of our dear readers needs your help on how she should style this room. She just moved together with a friend, so this is the only room, she has for herself. The room has some annoying walls which make it more difficult to style. The furnitures are temporary, so you don’t have to count them in. Do you have some good ideas on what she can do? Please share your thoughts and comment below.

Photobucket

15 COMMENTS

 • Natascha

  Synes det er et romantisk og dejligt rum du har.
  Først og fremmest: hvad bruger du glas/træ døren til? hvis den ikke bruges kan du jo sagtens have noget stående foran den fx. seng skrivebord tv reol. For at skjule/gøre den mere spændene kunne du købe et forhæng i Ikea fx. hvidt blonde stof.

  – Sengen bør placeres foran vinduet eller trædøren (kan også placeres midt i rummet op ad den store væg, dette kommer an på hvad du ellers ønsker i rummet)
  – Ved siden af radiatoren kunne du have tv eller reol eller tøjskab
  – Der kan sagtens stå en 2-3 personers sofa (alt efter hvor du placere sengen) kig Ilva eller sofakompaniget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanni

  Det første jeg lige tænker er, at det kunne være fint at bygge en høj seng, altså samle en masse skuffer osv med en madras ovenpå, så du får en seng der er 1,5 meter høj, og derved sparer plads. For mig ville det give bedst mening at sætte sengen op af den væg hvor du har spejlet nu, så du ikke sover op af radiatoren og altandøren. Der ville fint kunne stå et skrivebord ved siden af radiatoren – så kan du også kigge ud, når du sidder ved bordet. Det er så kedeligt at kigge ind i en væg, når man lige skal samle tankerne. Tænker lige over resten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • :)

  Dørene på sidste billede kunne males hvide, hvorefter der kunne tapetserers på glasset, så man undgik gardinerne. 7’eren kan nemt blive sprøjtelakeret af en professionel, i den farve du lige syntes.

  Sauntes også det ærgerligt at bruge et så højt bord til tv’et, et mindre ville fungere bedre. Skabet kunne udskiftes med et tøjstativ fra hay.. Hvor alle bøjlerne kunne være fra hay også, de så fine. Alternativt kan der fås meget billige og fine metal bøjler fra søsteren grene.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille S

  Hej,

  Når værelset ikke er så stort, bør kodeordet være minimalistisk og praktisk – men samtidig hyggeligt.

  Kan man stille noget op ad “træ/glas-væggen”? For så ville jeg nok stille sengen der – nogenlunde i midten for at give luft..
  Mht skab ville jeg nok lade det stå der, hvor det nuværende skab står, men finde et mere rummeligt et, som samtidig er moderne og se på, fx i hvidt. Kan forestille mig at IKEA må have mange gode bud her – hvor man også kan variere skabet selv, så det passer ind i værelset. Den ene dør kan fx være et spejl – så slipper man for at have det hængende et andet sted.

  Gå efter et, som er rigtigt rummeligt, og hvor du fx kan have æsker ovenpå også. På den måde får du “samlet” det hele der. Hvis du samtidig køber et skab, som på sigt kan bygges ud, har du også en god base, når du en gang flytter til et større sted. På siden af skabet kan du evt sætte en fin knage, gerne med noget “klister”, så man ikke ødelægger skabet. Her kan du hænge tasker, badekåbe eller andet.
  Herudover ville jeg have vindueskarmen så “åben” som mulig – måske en enkel plante og et lys – fx orkide og en Kubus til et lys – det giver lys ind i rummet og samtidig får man ikke klaustrofobi over at hver centimeter er proppet.

  Den væg som skabet står op ad, kan eventuelt også få et par hylder, som ikke sidder alt for lavt. Her kan man have bøger og lignende stående. Personligt bryder jeg mig ikke om hylder, som bare er til pynt, så medmindre du kan lide det, ville jeg begrænse hyldepladsen til det nødvendige.

  Hylden som allerede hænger på værelset, ville jeg fjerne og hænge et fint billede eller et spejl. Herovre kunne du eksempelvis også have et lille skrivebord – jeg ved Ikea har nogle fine, neutrale, i hvid, som er smalle og derfor passer godt ind, når der ikke er så meget plads.

  Jeg håber det kan bidrage til lidt inspiration! Ellers synes jeg faktisk ofte man kan få nogle fede ideer til opbevaring i Ikeas kataloger – der hvor de har indrettet små hjem. Du kan også opbevare ting, du ikke bruger så ofte, under sengen eventuelt?

  Mvh. Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mette

  Hej homesick, jeg sendte mit billede ind til jer i forbindelse med indretningshjælp i november måned og i skrev at jeg ville komme med næste gang i lavede et indlæg om indretningshjælp. Vil bare høre om jeg er blevet glemt eller om jeg kommer med næste gang? :)
  Vh. Anne Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anne Mette,

   Åh undskyld – det var vist en svipser, du kommer helt sikkert med næste gang!:-) Beklager den lange ventetid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Fint fint værelse du har. Har efterlyst mål på værelset for at kunne hjælpe dig mere detaljeret, men er sikker på du kan se det store “billede” alligevel?

  Først tager du alt hvad der ikke siger dig en disse væk. Helt ærligt en 7’er er bare en stol, og hvis pink ikke er dig så drop den – byt den til noget der betyder noget. Det der med mærker kan være ligegyldigt hvis ikke selve møblet siger dig noget, eller fortæller noget om dig :) når du kun har et lille rum at udtrykke dig på, er det vigtigt du down sizer og vælger med omhug.

  Væggen med dørerne ødelægger hele rummet, da du ikke rigtig kan noget med den, derfor vil jeg forslå du laver hele væggen fra gulv til loft om til et klædeskab. Dog ikke et der er 60 dybt, men 35 cm. Derved får du fantastisk opbevarings plads, og væggen har pludselig værdi. Du kan enten vælge hvide døre for at gøre det neutralt eller dekorer nogle af dørerne med eks. blød masonit dækket af stof til en stor opslagstavle? Skrue øskner i og trække elastik igennem til at holde små ting og sager? Put tapet på nogle af dem, du har 1000 vis af muligheder! Evt. undlad dører alle vegne, og sæt hylder ind i stedet til sko, tasker, bøger? IKEA har skabe i 1/2 bredde, og de har garderobe løsninger så du stadig kan få plads til at hænge kjoler mv :) Tip: når du har skruet håndtaget af dørerne taper du dem til bagsiden af skabet med gaffa, så er de lige til at sætte på igen.

  Den væg hvor du har det lille klædeskab mv stiller du en fed sovesofa der har opbevaring under til dyner mv. så har du siddepladser, foran et lille bord der nemt kan flyttes til side. Sørg for at sovesofaen vender på langs op af væggen, så folder den ikke så langt ud i rummet. Op over sætter du svævehylder, til dine pynte ting & sager.

  Ved siden af din radiator stiller du dit skrivebord eller hvad du har brug for af bordplads? Hvis du ikke skal bruge bordplads, så hæng hylder op 35 cm fra gulvet og op. Hæng dit tv på den væg og ved siden af et fedt spejl … Har du brug for en bord & stol så køb en med hjul under, så kan den nemt trilles hen til din sofa som ekstra siddeplads.

  Var der plads bag din dør? Så hæng nogle knager, til det du lige har i hånden når du kommer ind af døren, så undgår du for meget på gulvet :)

  Rigtig god fornøjelse med indretningen. Håber du kommer til at nyde dit helt eget sted :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Breck

  Hej.

  Eftersom værelse er forholdvist småt, så prøv at hold det lyst og minimalistisk.

  Jeg ville starte med at male terrassedørene hvide, og derefter hænge hvide og enkle gardiner (evt. fra IKEA) op foran glas/tre væggen. Foran dem, ville jeg sætte et lækkert tøjstativ (evt. det fra HAY) i stedet for skabet. På gulvet vedsiden af tøjstativet, kunne du stable nogle hvide bogkasser, til opbevaring af sko, tasker, smykker ect.

  Sengen ville jeg sætte udfra væggen, hvor skabet står nu. Da der ikke er plads til en sofa i rummet, ville jeg prøve at skabe en lidt ‘sofa-feeling’ ved sengen. Et hvidt sengetæppe, en masse lækre puder, og et billede over sengen kan gøre underværker.

  Ved siden af radiatoren, kunne du stille et skrivebord (evt. lade det svæve udfra væggen, så det virker mere luftigt) og hænge et par hylder op ovenover til nips og bøger.

  Held og lykke med værelset :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Meldgaard Kirkeby

  Umiddelbart tænker jeg at sengen den skal flyttes hen hvor skabet står nu. Evt hvis der er plads, så den står med hovedenden mod vinduet. Altså så man sover under vinduet.

  De store glasdøre ville jeg male hvide (det samme med altandøren), der udover ville jeg flytte gardinerne (på glasdøren) til din side af værelset, dette kan skabe lidt hygge (og romantik)

  Derudover ville jeg anskffe mig et størrer skrivebord, og sætte det der hvor sengen står nu. Spejlet ryger ud, og du finder et KÆMPE spejl. Det skal være aflangt og hænge ind over skrivebordet/ radiatoren, lige over radiatoren skal du hænge den hylder du har hængene over sengen. Der kan du sætte parfumer, make-up etc.

  Jeg kan ikke se om der er plads, men det lille stykke mellem glasdørene og den anden væg der kan du evt. hænge dit tv. Ellers kan man også købe nogle svingarme, så du kan svinge tv’et ud fra væggen. Evt. i stedet for tv’et kan du sætte dit skab der.

  Hvis du vil kunne du også slibe gulvet, og male det hvidt. Jeg ville også male stolen hvid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Er jeg den eneste der ikke ved hvad en 7’er er?

  Hjælp, hvad er det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Jeg har altid haft små værelser, og min erfaring er at jo færre møbler man kan klare sig med des bedre! Desuden virker rummet større hvis du kan fjerne alle møbler fra midten af rummet, eks. ved at flytte sengen til vinduet/den hvide væg eller vælge en mindre seng. I stedet for et stort skab kunne du investere i et mindre tøjstativ til hjørnet hvor stolen står, og sætte et bord ved siden af radiatoren/op ad den hvide væg. Nøgleordet er få men lækre møbler!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Hej :-)

  Et par ideer der kan gøres hurtigt, nemt og uden det store budget.

  – Ryk sengen over hvor skabet står nu.
  – Ryk skabet over hvor sengen står nu. (hylden skal godt nok pilles ned så)
  – Hæng tv’et over radiatoren.
  – Spraymal/sprøjtelaker stolen. Jeg synes sort kunne være pænt i dit værelse.
  – Mal spejlet hvidt.
  – Bordet kan fint blive stående, men måske du kan bruge det til sminkebord? Så kan du stille dit nomess-skrin fra vinduet der, sammen med nogle andre fine ting. Saml evt. tingene i klynger og lav fine stilleben. Pæne papæsker er altid gode og det samme er flotte magasiner – dem kan man altid stille andre ting ovenpå og skabe forskellige højder :-)
  – Stolen synes jeg du skal stille foran bordet.
  – Spejlet kan du hænge der hvor stolen står.
  – Den hylde du nu har til overs, kan evt. hænges over sminkebordet og du kan evt. stille de sko du har stående fremme på den :-)
  – Det lille glasskab kan du bruge som sengebord på den side af sengen der er ovre ved vinduet. (Kan ikke se hvad det er du har kubus-stagen stående på nu.)

  Udover alt det, synes jeg bare du skal prøve at samle alle dine småting i flere små grupper – for at skabe lidt mere ro.

  Hvis du vil købe nye ting til rummet, så kunne et sengetæppe og et par store puder i sengen gøre en kæmpestor forskel :-)

  Alt det træ du har på dørene, kan du også sagtens få noget godt ud af. Hvis du evt. laver en farveskala for dit rum, der hedder sort-hvid-grå-natur/træ. Hvis du indkorporerer træting andre steder i rummet – på de hvide flader – vil det andet træ komme til at hænge rigtig flot sammen med det, tror jeg :-)

  Håber du kan bruge disse råd :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

SUCH A PRETTY HOME