A COSY CORNER

URBAN GARDENING

Så fandt Urban Gardening også sin vej til et lille indlæg her på bloggen! For dem der ikke ved, hvad det er, så handler trenden om, at dem der bor i byerne og ikke har en have at dyrke i, nu begynder at dyrke grøntsager i sin vindueskarm, på sin altan eller lignende. Det vil altså sige, at tomme pladser bliver lavet om til grønne levende byhaver – indendørs som udendørs.

 photo 3-6_zps4c6179f7.jpg photo 2-6_zps4835ed71.jpg photo Skaeligrmbillede2013-04-09kl72550PM_zps6bab3852.png photo 4-6_zps7999d443.jpg  photo 1-9_zps757f3c78.jpg

Source: Ikea, pinterest via indreamsittouches, gardenista,
apartmenttherapy, camillestyles, mariemb & obaz 

Jeg er ikke selv det store have-menneske og nu har jeg heller ikke en have, som jeg må plante i (tror jeg i hvert fald ikke, at jeg må!), men jeg er faktisk blevet ret inspireret af urban gardening og overvejer om jeg selv skal igang. Jeg synes især, at det ser fedt ud med hængende planter, planter i trækasser, bildæk eller gamle dåser. For sådan en som mig, der måske har lidt svært ved at komme igang, så gør IKEA det en del lettere. Der kan man blandt andet købe et “starter-kit” til plantning af krydderier eller et “mini-drivhus” eller måske bare en lille citronplante. Hvad tænker I om Urban Gardening? Er det noget I selv er blevet inspireret af og måske allerede har været igang med?

Tatiana.

Photobucket

16 COMMENTS

  • Vildt meget, jeg fik et lille IKEA drivhus i fødselsdagsgave. Nu skal der bare gang i det grønne!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er virkelig fint, er ret vild med de gamle bøtter, men ruster det ikke bare?? :-O

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mh, det kunne måske godt være, at de ruster med tiden. Ellers kan man måske putte et eller andet mellem bøtterne og jorden – uden at have alt for meget forstand på det – men mon ikke det godt kan gro alligevel! :b

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er vild med det – det ser så fint ud! Og jeg tror faktisk endda, at jeg har en ledig væg, som det ville klæde.. Hm. Må lige høre handy-kæresten om det er muligt :p ..
    På et tidspunkt overvejede vi faktisk at lave en ‘plantekasse’ / pixigræsplæne i noget palleværk i forlængelse af vores sofa (http://nanabech.com/2012/04/16/1-favorite-corner/) .. Men så var rummet 10 cm for kort til endnu en palle -.- ..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Uh, det kunne da være så fint! Send endelig billeder afsted, hvis du får det gjort :b
      Det er det fedeste hjørne du har fået lavet af paller. I love it! Surt at rummet er for kort til en mere, men måske du kan lave noget i nogle gamle trækasser i stedet for. Så står det godt nok ikke i forlængelse, men er i samme stil og pynter med lidt grønt :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Uh, ja måske nogle helt andre kasser er løsningen! Det kunne i hvert fald være lidt cool og lidt sjovt, synes jeg – hvis det sker, skal du nok få billeder ;)..

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det lyder godt :-D

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes det ser virkelig fedt ud.Jeg er hellere ikke det største havemenneske, men kan godt lide, at der er noget grønt. Ved du,hvor man kan finde de gamle dåser? Skal jeg på genbrug?

    XX

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Vi har det vidst på samme måde. Elsker at have noget grønt at se på, men er simpelthen så doven med at få det ordnet. hihi! :-) Mh, ja. Jeg tror du skal på genbrug, men der burde også være en masse at finde. Ellers kan du jo gemme dine egne dåser, fx te-dåser (synes der findes mange fine, fx. dem fra kusmi-te), mad-dåser, osv. Ved mange af mad-dåserne kan man tage det yderste lag af og så har du en lækker metaldåse tilbage. Håber du finder ud af det :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pouline

    Det er en virkelig hyggelig ide. Har du se på Urban Greenhouse? Det er en virksomhed i Århus der har specialiseret sig i at lave mindre drivhuse til brug i byområder. De ser også ret hyggelige ud.

    http://www.urbangreenhouse.dk/index.html

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser virkelig kanon godt ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg sidder netop og forspirer chili, solsikker (baby-str. i pastelfarver…) digitalis, basilikum og lathyrus. Er totalt forspirings-nørd, selvom jeg heller ikke har nogen stor have. Vi bor til leje og har lidt fliser og LIDT græsplæne. Jeg mailede bare til boligforeningen og spurgte, om jeg matte flytte et par fliser for at kunne plante lidt og det var helt fint! Gemmer selvfølgelig bare fliserne så de kan smides tilbage, når vi flytter herfra. Indtil da fungerer de som trapper/opsats til nogle af mine mange krukker :)

    En anden ting: Jeg er super angst for frøer, så vil jeg nødigt købe IKEAS små potter dér! ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Uh, gang i dig og gid det var mig! Det kan være, at jeg skal kontakte min udlejer :-) hihi. Ad ja, jeg kan heller ikke lide frøer :b

      Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

A COSY CORNER