4 NON-WHITE KITCHENS

PLANT CRUSH: CALATHEA ORBIFOLIA

Calthea OrbifoliaJeg må altså lige dele mit seneste plante-crush med jer – nemlig denne grønne skønhed. Jeg har længe spottet den rundt omkring, bl.a. i butikker og på Instagram, og tænkt ved mig selv at jeg måtte finde ud af, hvad navnet på den smukke plante er, og så er jeg ligesom kommet fra det igen. Men nu har jeg altså endelig fundet ud af det. Planten bærer det latinske navn ‘Calathea Orbifolia‘ og hører vist nok under den overordnede plantefamilie, som også kaldes for fiskebensplanter. Og ikke nok med at planten er ufatteligt smuk med sine stribede, strukturerede blade, så fortæller min research mig, at den tilmed er ganske nem at passe.

SÅDAN PASSER DU DEN
Calatheaen trives bedst uden direkte sollys, men er  meget skyggetålende og derfor perfekt til de lidt mørkere steder i hjemmet. Planten skal vandes moderat, men bør holdes fugtig – og bladene vil meget gerne nyde lidt forstøvet vand i ny og næ, som det gælder for Monsteraen. Et tydeligt tegn på, at planten er blevet for tør er visnede blade.

HER FINDER DU DEN
Calathea Orbifoliaen burde være til at få fat på hos den lokale blomsterhandler eller på planteskolen, og har de ikke planten hjemme, så spørg pænt om de kan hjælpe – de fleste er heldigvis søde til at bestille hjem. Mere konkret har jeg spottet planten på IKEAs hjemmeside, så den burde også være til at få fingrene i i et af deres varehuse.

Skal I på jagt efter en fin ny planteven? Det skal jeg!

Læs også vores to øvrige begynder-guides til indendørsplanter her og her

Translation: My latest plant crush is this beautiful green friend: a Calathea Orbifolia. It would look so pretty in my living room, and luckily my research tells me that it’s easy to take care of. The plant doesn’t like too much sun and is very shade tolerant and therefore perfect for the darker parts of the home. It should be watered moderately but kept moist. Sounds pretty easy right? I need to go get one asap!

(Image source: Herz und Blut, Science and Nature)

Mette.

8 COMMENTS

 • Hvor er den fin! Sådan én gad jeg sørme godt ha’ plads til i min lejlighed :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Ja ikke? Jeg ved egentlig heller ikke lige, hvor jeg skal få plads til den endnu – men ind skal den! ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det må være præcis den plante jeg har ledt efter til mit badeværelse. Tak for tip og inspiration :D

  Mvh. Michelle-Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Selv tak – er overbevist om, at det er den perfekte badeværelsesplante :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rosa

  Tak for råd om pasning! Jeg købte den i Ikea for et par måneder siden og pillede navnet af, så jeg har været helt på herrens mark ift. pasning. Den er mindst lige så fin i virkeligheden som på billeder og bladene har de smukkeste farver og former. Min nevø synes også den er sej og kalder den “dinosaur-planten” :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Åh altså, det er heller ikke ligefrem det nemmeste navn at huske i hovedet. Men dejligt at du kunne bruge mine råd – og fedt at det ikke kun er hos de planteglade damer den vækker begejstring ;-) Haha.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Den er så flot den plante! Har været på jagt efter den længe. Desværre er den helt udsolgt i IKEA, og jeg har heller ikke kunne finde den i nogle plante forretninger. Hvis du støder på den, må
  Du meget gerne fortælle hvor du fandt den?! :-))))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Æv altså, men havde godt på fornemmelsen, at den var populær! Jeg skal nok sige til herinde, hvis (eller forhåbentlig når) jeg støder på den :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

4 NON-WHITE KITCHENS