TREND: OSB

HOMESiCKS INDRETNINGSHJÆLP #6

Så er der igen en læser, der har brug for jeres kreative indretningshjælp, hvilket jo er forståeligt nok, da I plejer at være sprængfyldt med gode idéer – så fyr bare løs!

Hej homesick og læsere :)

Jeg har købt mig et kolonihavehus i sommers som jeg bor i hele året. Jeg vil gerne gøre soveværelset lidt mere hyggeligt og personligt i stedet for den måde det ser ud nu, med en seng der tager alt fokus og to bare hvide vægge, men jeg er lidt tom for ideer så ville blive rigtig glad for noget input og inspiration :)

Vh. Anne Mette

 photo 8aeab6ce-6bd4-449b-9215-dd1b299e6440_zps34188ad9.jpg photo 3fa2fb70-9c51-4f9f-abef-1fc1b5718083_zps0d4ca317.jpg photo 8a919b1d-4770-4514-b240-0c6f47dc02e6_zps6186eb62.jpg
Hvis du selv står med et indretningsproblem, du gerne vil have hjælp til, så send os en mail til homesick.kontakt@gmail.com, med billeder af dit issue og formulér en forklarende tekst.

Translation: One of our dear readers needs your help on how to make her bedroom a bit more personal and cosy. Do you have some good ideas on what she can do? Please share your thoughts and comment below.

Photobucket

14 COMMENTS

  • Lise

    Nu ved jeg jo ikke, hvad din generelle stil er, men..

    -afskaf det opbevarinssystem du har under sengen. Alt er bedre end dét. Find et gammelt charmerende karleskab el. noget lign. nyt, så habengut er gemt væk.

    – put nogle hyggelige tæpper på gulvet – klinkerne ser kolde og kliniske ud.
    – find noget skind til stolen, og evt. mal stolen
    – Hvad med en birkestamme i det ene hjørne m. evt. lyspære hængende fra
    – nogle enkelte nips, der emmer af hygge, men som også er brugbare (fx lysestage, vase)

    Held og lykke med kolonihavehuset .)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Hej :-)
    Sengen er en stor del af rummet, så jeg tænkte med det samme at man kunne bygge videre på det, ved at tilføje en himmelseng! Her tænker jeg ikke den hvide myggenet-slags man kan købe i IKEA, men et stykke stof (selvfølgelig gennemsigtigtigt så lyset stadig kan komme til sin ret) med stjerne eller hvad man nu foretrækker.. Sæt det fast i loftet over fodenden og lad det løbe i en bue ned mod sengen før du sætter det fast i loftet ved fodenden(hvis det giver mening ;) – tilføj evt. Lyskede – se det skal nok blive hyggeligt! :-)
    Mvh Ida

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • natascha

    Mit råd til dig er

    – Tøm hele rummet inklusiv. tv på væggen.
    – få noget på fliserne, så du får en bedre soveværelses følelse. dette kunne være et tæppe under der hvor sengen skal stå, gulvtæppe eller få lagt et trægulv.
    – overvej om den ene væg skal have farve, eller andet (men kun den ene væg fx. den væg hvor døren går op imod.
    – vend sengen op imod vinduet eller den modsatte side hvor døren går op imod.
    -overveje et større vindue, det vil give bedre lys og få rummet til at virke mere åbnet og tiltagende
    – Få ben på sengen – hvis det kun er dig selv hvorfor ikke have en halvanden mands seng – stadig masser af plads, men uden at det er for meget.
    – der er plads til et lille skab eller tøjskænk alt efter hvordan du placere sengen.
    – få et maleri eller noget kreativt op
    – Få lamper ved sengen, så det skaber mere hygge.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Som Natascha skriver, så få en halvandenmands seng ind i værelset istedet, det vil give meget bedre plads. Vend eventuelt sengen, så det giver mere “gulvplads” i værelset. Ud over gulvtæppe, et skab frem for det “åbne” rod, osv. som de andre har forslået, synes jeg du skal personliggøre rummet med billeder, plaketer, m.v. Du kan f.eks. hænge en blanding af rammer, billeder med tape og plakater på en af væggene, istedet for at male den. Desuden kan du bruge din stol som natbord (hvis ikke den er foret på sædet)
    Hvis ikke du vil bruge stolen, synes jeg du skal skaffe dig af med den, og få et lille natbord istedet.

    Håber du får et rigtig fint soveværelse ;-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • sara

    Det hele afhænger lidt af, hvorvidt du vil beholde din seng, da den jo fylder meget i rummet. Hvis du vil beholde din seng, så synes jeg, at du skal udnytte den bedre til opbevaring ved at have flere kasser under evt. lægge nogle flotte bøger i nogle af rummene. Lav eventuelt nogle kasser malet med tavlelak, som du sætter i rummene under sengen- så du får et lidt personligt look… Derefter synes jeg, at du skal fjerne den lille reol, fordi den får rummet til at se enormt proppet ud.
    Jeg synes helt sikkert, at du skal købe et stort tæppe eller eksempelvis to kludetæpper, som kan ligge parallelt med hver side af sengen. Eller et stort tæppe eksempelvis i nogle pastel farver eller, hvis du er til kelim, kunne man købe sådan et…
    Hvis du fjerner de ting, som står i hjørnet og rykker stolen hen der, så kan du skabe et hyggeligt hjørne, hvor du fx kan have en lille fin lampe stående på som en slags natbord…
    Du kan med fordel hænge et rektangulært spejl over sengen, så det gør rummet lidt større. Man kunne vælge et stort spejl i mørkt træ, som kunne skabe lidt hygge og varme samtidig.
    Du kunne også udnytte den lille kant i vindueskarmen med nogle lysestager og nips eller hænge en af de flotte lyskæder, som er blevet vist herinde, op – rundt om vinduet eller på en hyldeknægt..
    Hvis du ikke vil beholde sengen, så synes jeg, at du skal købe en mindre, da den fylder meget i rummet :)

    Jeg håber, at det kunne hjælpe lidt :) God fornøjelse!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

    Her er hvad jeg ville gøre med rummet :)
    Jeg ville købe en mindre seng, evt 140. Så ville jeg stille den midt i rummet, for kommer der kold luft ind af vinduet så løber det lige ned i sengen, og det er rart man kan komme omkring den. Synes opbevaringen nedenunder sengen ikke er det kønneste men det fungerer, så det ville jeg beholde hvis det kan passe med den nye seng. Jeg ville komme af med reolen på væggen. Den er ikke køn og den gør at det ser presset ud. Så ville jeg finde nogle lækre unikke 60er sengelamper, evt et lille væghængt sengebord, fx huset fra ferm el en kube fra trævarernes (eller den stol du har, uden hynde) Plus et lækkert sengetæppe og nogle personlige fede illustrationer og billeder over sengen. Hvis der er plads ved fodenden, under fjernsynet, så kan du stille et tøjstativ. Ikea har et fedt billigt simpelt stativ
    Det var vist det :)
    Glæder mig til at se efterbilleder og se hvad du finder på

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    I så lille et rum synes jeg du skal overveje en mindre seng. Kunne du nøjes med en på 140 eller 160 cm i bredden?

    Behold de hvide vægge, de lysner. Køb i stedet flot sengetøj der kan skiftes ud når du bliver træt af det. Kasserne i bunden af sengen bør være ens allesammen og kunne godt være en flot farve eller med mønster.

    Gør noget ud af at vælge et pænt sengebord (det må gerne være lidt stort og malet i en pang/pastel-farve) med flotte pynteting på.

    Overvej en smal hylde over sengen eller et headboard. (se pinterest)

    Køb en smal kommode og stil TV’et på den for enden af sengen. Fx: http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/50178171/#/70178170

    Ud med stolen og den kvadratiske reol.

    Overvej nogle smalle aflange tæpper til gulvet.

    Sengen kunne evt drejes 90 grader så man ligger med hovedet under vinduet. Hvis du gør det, skal sengebordet stå der hvor den kvadratiske reol står nu. Så er der ikke plads til et headboard, men man kunne sagtens hænge en smal hylde op på væggen overfor døren alligevel.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hej Anne Mette,

    Hvis det var mit soveværelse, så ville jeg gøre følgende:
    – Fjerne opbevaringen under sengen og sætte madrassen på nogle ben eller en sengeramme der dækker for madrassen.
    – Rykke sengen ud, så den står i midten af rummet.
    – Placere nogle lækre borde eller birketræsstammer på hver side af sengen
    – Hænge nogle lækre, simple pærer med kobberfatning over bordene.
    – Smække nogle lækre puder og et lækkert sengetæppe på sengen.
    – Købe enten en ny eller finde en gammel stor kommode til tøj, hvor der også kan stå noget pynt og lys på, for at skabe hyggelig stemning.
    – Sætte noget pynt i vindueskarmen
    – Sætte stolen i et hjørne og smække et lækkert fåreskind i.
    – Hvad gulvet angår, så ville jeg enten ligge noget gråt fladvævet gulvtæppe på, eller ligge nogle små tæpper, så man ikke fryser fødderne om morgenen.

    Håber du kan bruge nogle af mine idéer og held og lykke med rummet :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Clara

    Hvis det er en mulighed, så kommafejl med sengen, og anskaf dig en der er mindre. Og så kunne det være rigtig fint med et mønstret sengetæppe med lidt farver på. Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvor mange penge du har tænkt dig at bruge, men det ville virkelig gøre rummet meget hyggeligere, hvis der blev lagt tæppe på gulvet. Så et par sengelamper og en flot plakat eller nogle billeder over sengen. Og måske et skab der kan hænge på væggen til opbevaring? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Modsat mange andre, synes jeg du skal beholde sengen, en god seng er alfa omega, og det der ser ud til at være en god seng. Et soveværelse er til at restituere i, og det kan man godt få fedt selvom sengen dominerer (det skal den i et soveværelse)
    Reolen ville jeg nok også fjerne, måske udskifte med Mogens Lassen Frame (http://www.luxoliving.dk/by-lassen-frame-reol-eg/), hvis der er plads, det kunne også hænge ved siden af sengen, og fungere som et slags sengebord.
    Opbevaringen under er lidt massiv, men hvis den ikke kan undværes, så bare skab samling og ensartethed i hylderne (som en anden også foreslår). Hvis du kan undvære så vil luft under sengen give mere luft i rummet.
    Jeg ville også få sengelamper ind, enten på væggen (ball måske), eller i ledning fra loftet, måske bare en enkelt.
    Desuden, synes jeg, der skal et sengetæppe til, det giver noget ro.
    Og et eller andet som sengegavl eller pynt over sengen, noget simpelt, der skaber samling på rummet. Det kunne også være noget tapet.
    Et andet gulv ville også gøre underværker, enten tæpper eller ligge en billig bambusparket eller lign, over.
    Jeg ville holde det i hvid/sort (ikke overraskende, når man følger med på Homesick bloggen :-))
    God fornøjelse!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nu har jeg ikke læst alle kommentarerne, så ved ikke om nogle af tingene går igen, men jeg ville nok tømme rummet helt bortset fra sengen, male/tapetsere væggen (kun den ene) overfor vinduet og måske sætte et flot sengegærde op på sengen. Ved de har nogle flotte og forholdsvist billige i Ilva. Og så ville jeg for så vidt muligt “gemme” opbevaringen under sengen og sætte en lille skænk eller lignende lige under vinduet. Og så selvfølgelig friske sengen op med matchende lækkert sengetøj, der passer til den nye stemning i rummet og binder det sammen :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vivi

    Jeg synes helt klart, at du skal udnytte, at du faktisk har plads ved loftet, da der er skråt loft.

    Nu kan jeg ikke se hvor højt det går op, men sæt en hylde langs hele væggen over døren, så kan du få meget mere fra gulvet, da der jo er sparsom plads der i forvejen.

    Og klinkegulvet er også noget, der skal “varmes”. Allernemmest – og billigst – køb nogle farverige kludetæpper.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annika

    Synes det kunne være interessant at se hvad der er sket med rummet, og få nogle “efter” billeder?

    Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

TREND: OSB