A PLACE TO DREAM

PERSONALIZE YOUR HOME

Har i løbet af de sidste par dage arbejdet på en lille bøn fra en sød læser. Hun flytter snart i en ny moderne lejlighed og er bange for, at den bliver for upersonlig og standardiseret. Det er blevet mere og mere trendy at tilsætte sit hjem et personligt præg, men når man flytter i en helt ny og moderne lejlighed, kan det måske være svært at se, hvordan den kan personliggøres i forhold til en ældre bolig, hvor noget af det rustikke er bibeholdt. Nu er det jo overhovedet ikke, fordi jeg er ekspert (gid jeg var, hihi), men her kommer mine anbefalinger og håber, det er brugbart for flere af jer læsere :-)

6 indretningstips til hvordan du kan personliggøre dit hjem:

  1. Din personlige stil. Det kan være svært at finde sin personlige stil, især fordi den ofte kan ændre sig og i den grad bliver påvirket dagligt af diverse medier. Jeg kan dog kun anbefale at finde inspiration på nettet, men det er vigtigt, at man lytter til sig selv. En idé kan være at lave en scrapbook med stikord om, hvordan man gerne vil bo og billeder af boligens rum. Husk dog, at selvom noget ser godt ud, er det ikke sikkert, at det passer ind i dit hjem eller er din stil, så ha? hele tiden din hjerne (og hjerte) med, når du skal indrette dit hjem. Find dig selv og lær din personlige stil at kende ? og stå ved din personlige stil.
  2. Giv dig selv lov. Selvfølgelig sætter økonomien grænser, men når man skal opbygge et helt nyt hjem, er det vigtigt, at man også får købt de rigtige møbler. Hvis du har fundet det perfekte bord, så køb det. Der er ikke noget værre end at have lavet et køb, som man ikke er hundrede procent tilfreds med. Chancen for at du bliver træt af det efter en måned er nok ret sandsynlig. Så spar op og giv dig selv lov.
  3. De små ting. Nips, lamper, billeder og tekstiler – you name it! Det er igennem de små ting, hvor din personlighed virkelig vil skinne igennem i indretningen. Brug især lamper og tæpper til at understrege din stil. Det er med til at give en helt særlig stemning fx lammeskind, kludetæpper og lignende. Billeder er også med til at personliggøre et hjem; det kan enten være statements, personer du holder af, dine egne fotografier eller bare billeder, du synes er flotte. Arranger dem efter din stil, men der er altså et eller andet over det tilfældige og variationer i størrelsen.
  4. Farver. I forhold til farver vil jeg anbefale, at man vælger max 3-4 farver, der er gennemgående i hele hjemmet, hvor to af dem måske fungere som blikfang og resten er neutrale. Børneværelset, hvis man har sådan et, er undtaget. Her er det helt legalt at gå amok med farver, men hvis man gør det, så hold eventuelt loft og vægge lyse. Hvis man helst vil være omringet af farver hele tiden, så kan man også fyre den af med max mange farver i alle rum, men gør ikke noget sådan midt i mellem? der skal helst være ?en rød tråd?.
  5. Mix it up. Et godt trick til at tilføre sin bolig personlighed er ved at lave et mix af nyt og gammelt. Der er ikke noget mere charmerende end det rå, antikke og tilfældige look, især hvis det er arvegods, og det ser altså også piv godt ud i en ny moderne lejlighed. Så hvis det også er dig, kan jeg kun anbefale at ?mix it up?.
  6. Skift ud. Hvis du er i tvivl, om der er noget, du vil beholde, så prøv at fjern det i et stykke tid. Hvis ikke du savner det, er det nok, fordi du ikke skal beholde det. Det gode ved at skifte ud er jo, at man kan erstatte det med noget nyt.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

PhotobucketSource: pinterest, heltenkelthosmig, frenchbydesign, grafitgrå

Tatiana.

Photobucket

5 COMMENTS

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

A PLACE TO DREAM