4 DECORATIVE VASES

TWO TAKES ON A SIMPLE CHRISTMAS TABLE

Indlægget er sponsoreret af ILVA

Kalenderen fortæller, at der er i dag er nøjagtig én måned og ti dage til jul, og det er dermed også blevet højsæson for julefrokoster. Og til julefrokosterne hører sig naturligvis et smukt dækket julebord – i hvert fald i min verden. Man kan vælge at gå all in med rød dug og nisser, men selv foretrækker jeg en lidt mere afdæmpet og skandinavisk borddækning. Måske ikke umiddelbart super julet, men med hjælp fra kogler, gran, eukalyptus grene og en hel masse levende lys, synes jeg sagtens man kan få en borddækning til at emme af julehygge – og samtidig kan stel og service få lov til at fungere som udsmykning i sig selv. Smukt service kan jeg aldrig få nok af, og når jeg skal shoppe nyt af den slags, er ILVA en af mine favoritter. De har et rigtigt fint udvalg, som adskiller sig fra det, man kan finde hos samtlige isenkræmmere. Havde jeg skabspladsen til det, ville jeg gerne eje flere stel – og også gerne bestik i flere farver. På den måde kan man nemlig mikse, matche og lege med det, ligesom man er i humør til. Nedenfor kan I se mine to bud på en simpel juleborddækning, hvor netop servicen skaber stemningen.

ILVA1. SMOKE VINGLAS / 2. RAW BESTIK / 3. RAW SKÅL / 4. SMOKE VANDGLAS / 5. RAW TALLERKEN

Det kommer næppe bag på nogen, at jeg er fan af det monokrome look. Derfor ville det bestemt heller ikke gøre mig noget, at dække et simpelt bord i mørke toner med alle disse fine sager. Smoke rødvinsglassene ejer jeg allerede, og jeg skal meget snart forbi ILVA og have suppleret op med hvidvinsglassene fra samme serie, for vi er så glade for dem! Den sorte tallerken ville jeg også mægtigt gerne servere mad på. Jeg er generelt fan af mørk keramik, det får maden til at stå frem på tallerken på en virkelig appetitlig måde. Tallerkenen er fra Christiane Schaumburg-Müllers nye RAW-kollektion, og det samme er skålen og bestikket. En super fin keramikserie, og så er den tilmed til at betale sig fra. For et bryde lidt med det meget stringente look, ville jeg pynte bordet med eukalyptusgrene.

ILVA1. DIAMOND RØDVINSGLAS  / 2. DIAMOND HVIDVINSGLAS
3. RAW BESTIK / 4. TALLERKEN5. KERTELYS / 6. KOGLEOPHÆNG

Mit andet bud på en juleborddækning er lidt mere overdådigt med kombinationen af guldbestik og krystalglas. Næsten for meget af det gode, og så alligevel ikke – det er jo trods alt kun jul én gang om året. Og faktisk ville jeg også elske at dække sådan op til hverdag, det kan man da kun blive i godt humør af. Jeg ville kombinere glas og bestik med pæne stentøjstallerken med grå glasur, og derudover pynte bordet med grangrene og kogler.

Hvordan ville I dække et julebord?

Hvis I vil sikre jer, at I aldrig går glip af når ILVA får pæne nyheder hjem som disse eller kører gode tilbud, kan I tilmelde jer deres nyhedsbrev lige her :-)

Mette.

 

3 COMMENTS

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

4 DECORATIVE VASES