GET THE LOOK: A COSY BALCONY

HOW TO MAKE A ROOM APPEAR LARGER

Der er altid mange, som flytter til nye steder henover sommer på grund af studie – og jeg gætter på, at flere af jer læsere, også skal flytte? Måske nogle af jer skal flytte hjemmefra for første gang? I så fald, så kig forbi min “flytte hjemmefra guide”, hvor jeg har skrevet ned hvilke ting, der er “need to have” og hvilke, der er “nice to have“. Der er sikkert også flere af jer, der enten flytter eller allerede bor i en bolig på få kvadratmeter? Her kan jeg virkelig anbefale jer at læse Mettes indlæg om, hvordan man kan få mest ud af en lille lejlighed. I det her indlæg vil jeg give jer fire tips til, hvordan man kan få sine rum til at syne større end de faktisk er. Kom endelig med flere ideer i kommentarfeltet :-)

1Indret med spejle
Spejle er geniale til at få et rum til at virke større. Ikke desto mindre har vi en tendens til at glemme deres faktiske effekt, og bruger sjældent spejle i andre rum end badeværelset og soveværelset – og hvis du har været rigtig god, har du måske også et spejl i gangen. Spejlets refleksioner skaber en illusion af mere plads, de gør rum lysere og så kan man få nogle, der også bare er virkelig flotte.

Glasrammer kan give lidt af den samme effekt, som spejle giver. Jeg vil ikke sige, at det helt så effektivt, men de skaber alligevel den her refleksion, som får ens rum til at syne større. Billeder kan desuden være med til at markere bredden eller højden på ens rum, hvilket også kan skabe en positiv effekt – her er en billedvæg især genial.

4Brug vinduer indenfor
I løbet af det sidste års tid er det blevet ret trendy at implementere indendørsvinduer – og det er der altså en god grund til. Det er nemlig ikke blot hamrende flot, men det skaber også mere lys og får et rum til at syne større, fordi vinduerne jo egentlig får to rum til at smelte sammen.

3Vælg den rigtige belysning
Ens belysning er altafgørende for at få et rum til at virke større. Naturligt lys er selvfølgelig at foretrække, lad derfor vinduerne være frie for gardiner så vidt muligt eller vælg dine gardiner med omhu, såsom plissegardiner eller lameller. Det er dog sjældent lyst døgnet rundt her i det danske land, så lamper er ret nødvendige – og hvis du er den uheldige vinder af små eller få vinduer, så må du ty til flere lamper, placere dine lamper rigtigt og vælge de bedste pærertyper.

På trods af at halogener har det bedste ry for at give det mest neutrale lys, så er det altså ikke alle LED-pærer, der giver et varmt lys. De er endda også billigere end halogener! Det hedder “Kelvin”, det der beskriver lysets farvetemperatur – jo højere tal, jo koldere lys. Jeg har læst mig frem til, at følgende tal giver følgende belysning:

  • 2.700 K: Hyggestuebelysning
  • Under 3.500 K: Varmt lys
  • 3.500-4.500 K: Neutralt lys
  • Over 4.500 K: Koldt lys

2Det lyse farvevalg
Et lyst farvevalg på vægge, loft og møbler kan gøre underværker for, hvor stort et rum virker til at være. Hvid eller andre lyse farver kan virke reflekterende, hvorfor et rum får en mere åben og luftig fornemmelse. Dunkle farver kan have den modsatte effekt, da det absorberer lys og virker mere markant, hvilket får et rum til at se mindre ud. Vi har dog vist flere eksempler gennem årene, her på bloggen af, hvor fine farvede – og ikke mindst mørke – vægge kan være, uden at et rum syner mindre. I sådan en situation handler det bare om, at minimere ens rod og mængde af ting.

Translation: Today I give you four tips on how to make a room appear bigger. Get the post translated into your language here! :-)

Photo Credit: 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8

Tatiana.

BE THE FIRST TO WRITE A COMMENT

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

GET THE LOOK: A COSY BALCONY