HAVE A SEAT

WRITING DESK OR DINING TABLE

Mange af jer læsere er studerende og bor i mindre studieboliger, hvor pladsmangel er et hverdagsissue. Der er mange ønsker til indlæg om, hvordan man indretter sig bedst på lidt plads, men det afhænger selvfølgelig ret meget af, hvordan ens studiebolig er udformet, og så er vi altså heller ikke indretningseksperter ;-) Dog tænkte jeg, at jeg kunne prøve at komme et mere generelt problem til livs, nemlig hvordan man skal få plads til både en spiseplads og kontorplads. I princippet er der et ret simpelt svar; man køber et bord, der kan bruges til begge dele! Men hvilke borde kan lige det? Og hvordan skal man placere det i sin bolig?

 photo b1be5431-9378-417a-986e-5839b989a0df_zpsldgf93o2.jpg photo 436226a3-431b-4686-ab44-adb8f29abb97_zpshofr4eh2.jpg photo Dias3_zpscxdrtlsf.jpg

1 / 2 / 3 / 4 / 5

Når man skal investere i et bord, der både skal bruges, som spisebord og arbejdsområde, så er det ret essentielt, at bordet har en vis størrelse. Det er meget forskelligt hvor bredt et bord, man har behov for, da bordet for nogle er et samlingspunkt, hvor det for andre kun bruges sjældent. Hvis bordet er samlingspunktet, når man har gæster, kræver det en vis størrelse – ellers kan det godt gå hen og blive lidt trængt. Jeg har fundet nogle borde herover, som kunne være nogle bud på borde, der kan bruges til begge dele; både størrelsesmæssigt og materialemæssigt. Hvis man er sej, så kan man jo bygge sit eget. Der er et helt marked for bordplader og bordbukke i både byggemarkeder og møbelvirksomheder, så man har altså mulighed for at skabe sit helt eget look. Det kræver nødvendigvis ikke den helt store pengepung eller håndværker skills, men tålmodighed og vilje. Se her, hvordan Mette byggede sit eget (alt for seje) spisebord. Nogle har plads til at stille deres bord ude i rummet, men hvis man synes det fylder lidt for meget, så er et smart trick, at stille bordet op ad en væg, når det bruges, som skrivebord eller spiseplads, når man kun er sig selv, og når man så får gæster, kan man så trække bordet ud i rummet. Derudover er det selvfølgelig klart nemmest at rykke rundt på sådan et bord, hvis man har en bærbar – og ikke en stationær computer, og selvfølgelig også hvis man har nogle hylder eller skabe til at stille sit kontor nips på, når man skal bruge bordet til spisebord.

Er der mon nogle af jer derude, som netop har stået med det her problem og har nogle gode tricks til, hvordan man kan komme problemet til livs? Del også gerne, hvis I har gode erfaringer med nogle borde, der kan fungere, som begge dele! :-)

 photo 1_zpsuquil5mx.jpg photo 2_zpslbpvqpqa.jpg

1 / 2 / 3 / 4

Translation: Many of you readers are students and live in small places and we get a lot of questions about how to make use of the space in the best possible way. That’s difficult to answer, because it depends on how the rooms are made and besides that, we’re not really interior experts ;-) Despite of that, I’ve tried to help you with one of the generals problem we’re asked: how to make space for both office and dining. The answer is in one way simple: buy a table that can be used for both. But which tables can be used? And how to place it? I’ve tried to find some tables for you, which I think would be good in this case. It’s of course important to think about how much you’ll use your table; is the table only for limited use or is it the rallying point when you’ve guests. Besides that, a good trick is to place the table along the wall, when it’s used as writing desk or when you’re eating alone. When you have guest you just take the table out from the wall, and then you’ve space for four or more people. 

Have any of you guys had this problem yourself and know some good tricks hereabout? Maybe you also know the perfect table for this? Then please share it with us below! :-) 

Tatiana.

9 COMMENTS

 • Jeg ved, det bliver noget jeg skal tænke over engang i fremtiden… Og har kun tænkt så langt, at det skulle være en bord, med udtræksplader. Heldigvis ser det ud til at der er en del at vælge imellem efterhånden :-)

  http://stainsofpaint.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] bloggen! Ofte er de ting de viser på bloggen noget man kan relatere til. Fx i dag er der skrevet et indlæg om skriveborde/spiseborde, med fokus på at bordet skal kunne bruges til det hele, da man ofte ikke har meget plads hvis man […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er helt vild med skamlerne på nederste billede til venstre! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er bare så sjældent, man finder pæne “klapborde”, men det øverste her, er godt nok et smukt eksempel på genren (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mikala

  super fedt indlæg! Står selv og skal til at flytte ind i en lille 1-værelses..:-)
  Ved i hvor bordet nederst til venstre er fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Tak :-) Det er fra Ilva. Hvis du trykker på 4-tallet under billederne kommer du direkte ind til bordet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mikala

   Tusinde tak for svar! Men mente billedet nede i bunden af opslaget:-) – det lille hvide:-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Nååå, det ved jeg desværre ikke. Måske man kan få noget lignende i IKEA eller ide møbler? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mikala

   Okay mange tak!:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

HAVE A SEAT