CASUAL DECOR

A BEAUTY TURNS 60: THE 7 CHAIR

 photo 7chair._zpsqthshfer.jpg

I tirsdags var vi intereret på besøg i Fritz Hansens fantastisk smukke showroom (som I måske så på vores Instagram), og anledningen var ganske særlig: Arne Jacobsens ikoniske 7’er stol kan nemlig fejre 60 års jubilæum i år. Fritz Hansen har valgt at markere jubilæet ved at lancere to særudgaver af stolen; en maskulin udgave med med mørkeblå lakeret skal og pulverlakerede, blankpolerede ben, og en feminin udgave i en sart lyserød lakering med 24 karats guldbelagte ben. De to stole er simpelthen så smukke, både sammen og hver for sig – men særligt den lyserøde udgave har ramt os lige i (tøse-) hjertet. Tænk sig at have en lyserød stol med guldben? Det må næsten være enhver piges drøm. Den er helt bestemt skrevet på ønskelisten. Stolene sælges i øvrigt kun i 2015 og hver stol er nummereret, så det er altså om at slå til inden året er omme, hvis skal have fingrene i en eller flere af dem. Jubilæumsstolene kom i handlen igår og kan købes her. Har I en favorit?

Translation: The inconic 7 chair by Arne Jacobsen turns 60 this year, and for the 60 year anniversary two special editions of the chair have been made. The chairs have been designed both to stand out on their own, and to complement each other. Contrasts are the keyword in the 60th Anniversary Edition – it is all about contrast, both in materials, surfaces and colours. The two chairs has been created with a masculine or feminine perspective – as a deep dark blue shell with powder coated legs in a burnished look and a pale pink shell with gold-plated legs (24 kt). While the deep dark blue and the pale pink may contrast each other, they are also two colours that when combined, both display a calming and elegant look. We absolutely love the pale pink chair, it must be almost every girls dream to own a beautiful and girly chair like that. The chair is a limited edition, which is only sold in 2015 and each chair is numbered – you can buy it here. Do you have a favorite?

Indlægget indeholder affiliate links / This post contains affiliate links

4 COMMENTS

 • De er bare SÅ flotte! Den lyserøde smeltede også mit tøsehjerte, men jeg tror faktisk, at jeg ville være mest tilbøjelig til at købe den blå. Den virker bare så “effortless” smuk.

  KH
  Josefine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  De er så flotte! Må dog indrømme at den lyserøde er en tand for tøset til min smag. Ville istedet ønske de havde sat guldbenene på den blå, perfect combo in my world ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Så fine!

  Jeg ved, at en af jer har Liva-spisebordet fra Sinnerup og vil høre, om det holder sig pænt?

  Kan I mon komme med forslag til pæne spiseborde – og stole (gerne under 5000 kr stykket)? Det har I vist ikke gjort før?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Hej Sara, det er mig der har spisebordet fra Sinnerup og nej, det holder sig ikke særlig godt, da det jo er en lakeret overflade, hvilket betyder, at der let kommer ridser i det. Hvis du er på udkig efter et bord med lang holdbarhed, vil jeg anbefale dig se efter et bord med laminatoverflade, da det er noget mere hårdfør over for både slag og ridser. Det er dog lidt dyrere end lakerede borde, men alle pengene værd (møbelsælgeren der snakker) – jeg vil i hvert fald investere i et laminatbord, hvis jeg skal have et hvidt bord igen engang. God idé med indlægget! Jeg har tit tænkt på at lave et indlæg med lidt billigere stole, men sandheden er nok, at jeg selv er enormt kræsen hvad det angår, men til under 5000 kr. – det burde da kunne lade sig gøre, måske kunne jeg blande det lidt. Tak for forslaget – vil bestemt tænke over det :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

CASUAL DECOR