BREAKING NEWS: LEVERING TIL DANMARK

VISITING: RASMUS AND HENRIETTE SCHOU

I dag har vi været så heldige at få lov til at invitere jer med indenfor i søskendeparret Rasmus og Henriettes hjem, som jeg har været fuldstændig betaget af, siden jeg første gang så glimt fra det på Rasmus’ Instagram. Jeg var så nysgerrig efter at se mere, at jeg tillod mig og spørge dem, om de havde lyst til at dele det med os her på HOMESiCK, og det var de heldigvis friske på. Igår landede billederne så i vores mailbox, og det var lige før, at der kom savl på min skærm, for hold nu op hvor er det altså en lækker lejlighed – så gennemført en boligstil, som jeg sjældent har set! Se bare med her:

 photo 2_zps54f17ef7.jpg

Kom med en kort præsentation af hvem I er.
Vi er et søskendepar på 22 og 26 år. Vi bor sammen i en lejlighed i Frederiksbjergområdet i Aarhus, og her har vi boet i lidt over et år. Rasmus studerer Virksomhedskommunikation på Aarhus Universitet, og ved siden af studiet arbejder han i boligafdelingen i Magasin. Henriette går på HF med henblik på at søge ind på Designkultur på Syddansk Universitet til sommer.

Hvordan vil I beskrive jeres boligstil?
Vores boligstil er en blanding af gamle retromøbler og industrielle elementer. Vi er glade for klassiske møbler fra 40’erne og 50’erne, og sammen med nyere design, skaber det en god kontrast i vores indretning. Farveholdningen består primært af sort, hvid, grå og blå som danner en rød tråd igennem hele lejligheden. Vigtigst af alt er dog, at her er rart at være, både for os selv og for besøgende, så derfor skulle vores boligstil først fremmest være rummelig og hyggelig.

 photo 3_zps2ed5a2ce.jpg photo 4_zpsf64f5e05.jpg

Har I samme smag, eller kan det være svært at blive enige?
Ja og nej. Vi er gode til at kombinere hinandens stilarter, så der er plads til det både rå og lidt mere feminine. Det skal dog siges, at Rasmus måtte nedlægge veto mod lyserød i lejligheden, hvor Henriette nægtede at have Rasmus’ store filmsamling stående fremme. På den måde er vi gået på kompromis med hinanden og fundet en stil, som vi begge er glade for.

 photo 22_zps4fce9a50.jpg

Hvor finder I inspiration til boligindretning?
Vi bruger begge Instragram og Pinterest til at følge forskellige designere og bloggere for at blive inspireret og få et kig indenfor i andre folks boliger. Derudover så bruger Henriette meget tid og mange penge på at studere boligmagasiner, hvilket hendes samling også vidner om. De gamle magasiner bliver ofte fundet frem og læst igennem igen for at finde inspiration.

 photo 1_zps36abe36a.jpg

Hvilken ting er I hver især særligt glad for I jeres hjem?

Rasmus: Jeg er meget glad for min opslagstavle, som jeg har lavet ud af et rionet/armeringsnet. Rionettet har fået lak, så det bevarer rusten og dermed giver det et industrielt look. Tavlen er meget praktisk, da det gør det muligt at flytte rundt på billederne, da de hænger i kroge eller er sat fast med clips. Det var både nemt og billigt, og så synes jeg, at resultatet er blevet et originalt motiv, som fylder en stor væg ud.

Henriette: Jeg elsker mit spejl, som vi i fællesskab lavede for et stykke tid siden. Jeg havde længe sukket efter Adnet-spejlet fra Gubi, men det kunne mit budget dog ikke holde til, så derfor måtte vi finde på en mere kreativ løsning. Vi beklædte et billigt spejl med sort læder og lavede derefter en rem med tre spænder, for at få det til at ligne originalen. Nu hænger det fint på mit værelse og jeg synes, at resultatet er blevet vildt flot. Dog er det sted, som jeg er mest glad for i lejligheden omkring vores spisebord. Her har vi haft rigtig mange hyggelige stunder med vores venner, lækre middage, fester eller spilleaftener. Spisepladsen er der, hvor vi opholder os mest og danner derfor et centrum for lejligheden.

 photo 5_zps81409164.jpg

Hvad er jeres seneste køb til hjemmet?
Et af de seneste køb har været en plakat fra Aboutgraphics købt til FindersKeepers markedet i Aarhus, som nu hænger i stuen over vores Normann Copenhagen rullebord. Derudover havde Helmut Newton-bogen fra Taschen længe været Rasmus’ store ønske og den pynter nu endelig i stuen sammen med resten af vores samling af coffeetablebooks.

 photo 7_zps1900960f.jpg

Hvem er jeres yndlingsdesigner?
For os er Finn Juhl og Hans J. Wegner begge indgrebet af dansk designkultur. Deres møbler er tidsløse, hvor både håndværk, funktionalitet og æstetik går op i en højere enhed. Lidt mere nutidigt er Tom Dixon og Michael Anastassiades for os to store designere, som begge mestrer det enkelte udtryk.

Hvad er jeres drømmekøb?
Vi går og drømmer om Serge Mouilles tre-armede lofts- og gulvlampe fra 1950’erne, da de har et vanvittigt flot udtryk og ville passe godt ind i vores stil. Derudover står Finn Juhls sofa Poeten meget, meget højt på ønskelisten over (uopnåelige) drømmekøb. Et andet fælles ønske er et af Anne Nowaks minimalistiske billeder, som ligner en mørkelagt planet. Indtil stuen er både lavasten fra Made A Mano, Kasper Kjelgaards mobile og en stor vintage Lyngby gulvvase alle fælles ønsker, som står på listen over de næste køb.

 photo 6_zps34c4dfd8.jpg

Tusind tak til Rasmus og Henriette for at lade os kigge indenfor i deres skønne hjem, det er jeg sikker på, at jeg ikke er den eneste, der sætter pris på og fandt inspirerende – eller hvad siger I? Hvis I vil se mere fra det kreative søskendepar, kan I finde dem på Instagram under Rasmusschou og Henrietteschou.

Translation: Today we are visiting the siblings Rasmus and Henriette, who have got the most amazing style. I simply love everything about their home! I have asked Rasmus and Henriette some questions, click here to read the translation.

Mette.

Photobucket

25 COMMENTS

 • Super lækker indretning:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Wauw! Den vil jeg med glæde se endnu flere billeder af en dag! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så lækkert et hjem!
  Tak for kigget og inspirationen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da helt op hvor er det et lækkert hjem! Vild med den gennemførte stil – tak for kigget!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tea

  SUPER lækkert hjem – virkelig god inspiration!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dét har de virkelig gjort godt! Rigtig smuk indretning :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Debbie

  MEGA fed stil.. jeg er selv på jagt efter kaktus’er, men kan simpelthen ikke finde dem nogle steder. Ved I hvor man kan købe dem henne? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne H

   Ikea har vildt mange forskellige og fine kaktus’er :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ælsker at indretningen er holdt i de grå toner – og med så mange design – og rå elementer. Især sofaen! og så de bøjler der iiih. har selv mit skab proppet med renseribøjler, men mine er godtnok fra fost.dk – der er ikke så mange renserier her hvor jeg er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Hvor er sofaen fra? og hvor har de mon fundet pladen til dekorationen på væggen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Hvor er hylden fra? er nemlig på jagt efter sådan nogle i hvide

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ved I hvor deres forskellige spisebordsstole er fra? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • CHRISTINA

  Jeg gad godt vide hvor det fine armeringsnet/opslagstavle er købt.. Hver gang man ser dem på blogs skriver folk at de kan fåes i alle byggemarkeder.. Jeg føler nu at jeg har været i samtlige og det har ikke været muligt at få noget i ordenlige mål..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Vi har lige købt præcis det samme i XL-byg i Herlev ude ved plantehegnene, 250 kr. Maskerne er 10*10 cm og nettet er 80*140 cm, med mindre man skærer det til.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hvor bredt er det runde spejl, og hvor er det købt henne? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Hej!

  Lækre billeder! Jeg tror, jeg vil anskaffe mig lamperne til at hænge over spisebordet, men jeg vil bare lige høre, hvordan de har løst det praktisk med fire ledninger?

  Tak for en god blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Kathine

  Hvordan er lamperne over spisebordet samlet i toppen? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara V

   Det vil jeg egentlig også gerne vide? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Man skal bruge en samledåse og en såkaldt baldakin (den der dims der dækker over ophænget i toppen). NUD-collection laver f.eks baldakiner som den her, som har indbygget samledåse, og kan fåes med 3, 5 eller 7 huller. Hvis du gerne vil have lamperne til at hænge mere “tæt” kan du evt købe denne udgave, som dog er uden samledåse, såvidt jeg kan læse mig frem til, så den skal du købe ved siden af. Der er også denne samledåse slash baldakin, som faktisk er ret smart, for der borer man selv hullerne der hvor man vil have dem, og den kan rumme helt op til syv ledninger :-) Det rent tekniske er jeg desværre ikke kyndig til at vejlede dig i, så der ville jeg nok rådføre mig med en elektriker ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aida

  Super fed bolig!! :) Meget inspirerende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie Sivertsen

  Virkelig flot hjem! Må man spørge hvor reolen i stuen er fra? Det ligner Montana, men man kunne håbe det var en lidt billigere udgave:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Det er bogkasser fra Trævarefabrikernes Udsalg :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sasja

  Hejsa. Ved I hvor lysestagen den sorte I stuen oppe over de hvide hylder er fra? den med plads til flere lys. Og de fine plakater I stuen? Den med “B” er fra playtype ikke?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej, super lækkert hjem! Hvor er det smalle plankebord fra? Det er virkelig flot og jeg har ledt efter et lignende..

  Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BREAKING NEWS: LEVERING TIL DANMARK