INSTA LATELY #8

DIY: CHALKBOARD DOOR

 photo de0721fc-ace5-459e-8a63-8b92f42b9bd6_zps9587c8af.jpg photo 2a5960b8-2c6f-4250-a092-f73c3d991ed8_zps247e84de.jpg

De af jer, der følger os på Instagram (homesickblog), har nok allerede set, at jeg igår gav min køkkendør en lille make-over ved at beklæde den med tavlefolie. Jeg har længe gerne ville have en tavle i køkkenet, som både kunne bruges som husketavle men også til sjove beskeder og små tegninger. Da Camilla Marie tippede om de meget billige chalkboard planners her, var jeg lige ved at købe en hjem, men da jeg ikke rigtig havde et godt sted, hvor den kunne hænge, blev det droppet. I stedet besluttede jeg mig for at købe noget tavlefolie, der kunne dække min køkkendør, da den altid står åben og samtidig har en tarvelig brun farve, som jeg egentlig var blevet ret træt af at se på. Jeg fandt tavlefolien hos denne sælger på Ebay, og bestilte to ruller hjem (af 45 x 200 cm), for at der var nok til, at det kunne dække hele døren. Det kostede mig 64 kroner i alt, hvilket var den billigste pris, jeg lige umiddelbart kunne finde det til.

Faktisk var det overraskende nemt at klæbe folien op, jeg rengjorde bare døren, skruede håndtag og kanten rundt om nøglehullet af, og så var det ellers bare at klæbe folien på – en bane ad gangen. For at undgå lufthuller brugte jeg et kreditkort til at glatte fladen ud undervejs. Hvis min forklaring ikke giver nogen mening, så tjek denne lille video-guide – den viser ret godt, hvordan man skal gøre :-) Hvis man ikke bor til leje, ligesom jeg selv gør, så kan man selvfølgelig også vælge at male sin dør med tavlelak og opnå samme effekt. Det smarte ved at bruge tavlefolie er dog, at det nemt kan pilles ned igen, hvis man fortryder (eller når man skal flytte). Hvad synes I om det? :-)

Translation: Yesterday I decided to cover my brown and boring kitchen door with chalkboard foil, and this is the result. I’m quite happy about it, and think it will work great for planning the week and small messages. I bought the foil on Ebay from this seller. What do you think? :-)

Mette.

28 COMMENTS

 • Jeg synes det er fedt og vildt smart:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej Homesick!
  Tak for en dejlig inspirerende blog!
  Hvor er lampen mon fra? Den er meget smuk!

  Kh Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er en udgået model fra HAY – men den kan købes på artilleriet.se :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Tak, tak, tak! Den er hermed bestilt! Kan ikke vente med at se den lyse op herhjemme!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Vil straks ind og bestille det!! Så fint! :-)

  Kan man se, at de to baner overlapper hinanden på døren eller fungerer det godt? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Man kan godt lige fornemme det, men ikke rigtigt når der bliver skrevet på det :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine

   Okay tak! Jeg forsøger mig og der er nu bestilt hjem! Tak for tippet! :D
   Et spg. mere.. Kan se din dør har en form stålkant eller det ligner det? Hvordan bliver ‘slutningen’ i siderne på døren, hvis du forstår? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Der er ingen stålkant? Det er bare en ganske almindelig trædør, har bare foldet folien om langs siden, så den også dækker der – men man kan også skære den af langs kanten, ligesom de gør i video-guiden :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Hvordan mon det ville fungere hvis man dækkede spisebordets flade med det? Tror du det kunne fungere? :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg tænker, at der måske nemt kunne gå hul på folien, hvis man bruger det som spisebord – så der ville jeg nok satse på tavlelak i stedet :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  hvad med ‘tavlemalling’ til en anden gang? Tror du ikke at det nemmere at have med at gøre?

  (eeeelsker jeres blog – godt arbejde!!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak, men tror ikke du har læst indlægget? :-) der er jo en grund til, at jeg ikke har brugt tavlelak.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Nå.. Jamen som jeg forstod indlægget, havde du haft tanker om at have en tavle, men at du ikke havde kunne bestemme dig for, hvor denne skulle hænge. Kan ikke læse mig frem til grunden til du ikke har brugt tavlelak. Men det er måske bare mig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • “Hvis man ikke bor til leje, ligesom jeg selv gør, kan man selvfølgelig også vælge at male sin dør med tavlelak og opnå samme effekt” .. Derfor har jeg ikke malet døren, for så var min udlejer nok ikke blevet særlig tilfreds med mig ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har malet indersiden af toiletdøren med tavlelak, så hos os er lokumspoesi mere end velkommen, eller et hyggeligt slag kryds og bolle når man nu alligevel er der.. ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anastasia

  Det ser bare vildt godt ud! Jeg synes det er super smart og rigtig billigt – vil helt sikkert overveje det på min dør. Selvom du skriver at det er nemt at pille det af igen, står det så på pakken at man kan pille det af igen? :) Jeg har bare haft nogle uheldige oplevelser med klæbeting på døre.

  Og tak for en super fed blog med mange gode idéer! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Næh, der står ingenting på pakken – men det tror jeg nu ikke bliver noget problem :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh jeg er vild med det! Sad netop undervejs og tænkte, at det var mega fedt, men noget møg som lejer, men hvis det er så nemt at pille af som du siger, så er det da helt klart noget der skal overvejes.

  Elsker tanken om en stor flade der kan bruges som tavle, og det er da mega fedt, at det kan gøres så billigt! (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha, jeg stiller ingen garanti – men tror bestemt ikke det bliver noget problem at få af igen :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor smart! Og garanteret også meget praktisk.. Det ser vildt fedt ud sammen med lampen!

  Knus
  Nadja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hey Homesick / Mette
  Jeg bor ligsom dig også til leje, og har af samme grund som dig ikke synes jeg kunne male en dør med tavle lak. Vores vægge er ikke egnede til at kunne males på pga. buler og ujævnheder. så min løsning blev at købe en træplade, med en jævn og glat overflade, som er 0.9 mm tyk, 1,5 m lang og 65 cm bred, den malede jeg først to gange med magnet maling og efterfølgende to gange med tavle maling. Den fungere rigtig godt og kan jo pilles ned fra væggen, når jeg en gang skal flytte herfra.
  Tak for en virkelig god blog :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fedt, tak for input! Det havde jeg faktisk også overvejet, da vores vægge også ville være umulige at tegne/skrive på – men da jeg også har begrænset vægplads blev det døren i stedet ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Hoffbeck

  Rigtig god “vaske tavlen ren” weekend!

  genialt med tavlefolie, det har jeg ikke hørt om før.
  Det er en god idé, vil da benytte mig af din idé til det gallery vi er ved at lave til min datters kunst:-)
  Og en billig løsning!

  Tina
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monique

  Hej Homesick!
  Fed ide. Jeg har selv en grøn dør som jeg gerne vil have hvid. Bor også til leje så folien ville være perfekt. Mit spørgsmål er om I ved hvor man kan få hvid folie til ligeså billige penge som den I har fundet? :) Elsker jeres blog!
  Monique :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

INSTA LATELY #8