LET IT GO

MAKE THE MOST OF YOUR SMALL APARTMENT

At bo i en lille lejlighed er ikke altid ideelt, men heldigvis kan det sagtens komme til at fungere rigtigt fint, hvis man lader sig hjælpe lidt på vej af praktiske møbler og har et godt øje for de gode løsninger. Dette har jeg forsøgt at illustrere i indlægget her, hvor jeg har samlet mine bedste bud på, hvordan man kan udnytte de få kvadratmeter mest optimalt :-)
 photo MAKETHEMOSTOFYOURSMALLAPARTMENT_zpsaa031302.jpg
Lad opbevaringenspladsen indgå som en del af møblerne
Her handler det om at tænke lidt ud boksen, og finde på de bedste løsninger til, hvordan man kan bruge sine møbler til at skjule de ting, man ikke ønsker skal stå fremme. Er man rigtig kreativ og handy kan man eksempelvis vælge at bygge en hel platform op under sengen (som vist på det første billede). Det kræver selvfølgelig lidt arbejde, men resultatet kan også blive virkelig fint – og ikke mindst praktisk. En lidt nemmere løsning kan være at investere i en seng som denne fra IKEA, der kan løftes op og rummer alverdens plads nedenunder. Jeg har selv en sofa, der kan lidt af det samme, og hold op hvor kan man altså gemme mange ting af vejen i sådan et skjult rum.

 photo MAKETHEMOSTOFYOURSMALLAPARTMENT_zps3ceb9b70.jpg
Udnyt de skæve vinkler og indhak
Det kan uden tvivl være enormt frustrerende at indrette en bolig med mange skæve vinkler, små indhak eller blændede døre, men samtidig er dens slags også ofte en del af charmen. Det handler derfor om at tænke lidt kreativt og udnytte finurlighederne på en fin og praktisk måde, så de pludselig står frem som et af rummets plussider. Den blændede dør kan f.eks. blive til en rigtig flot bogreol eller måske til en fin lille arbejdsplads?

 photo MAKETHEMOSTOFYOURSMALLAPARTMENT_zps44673175.jpg
Få rummet til at syne større ved hjælp af spejle
Spejle er perfekte til at få din lejlighed til at syne større end den egentlig er. De skaber en illusion af mere plads og gør samtidig også rummet lysere – og så findes der heldigvis rigtigt mange pæne af slagsen. Det er rent win-win!

 photo MAKETHEMOSTOFYOURSMALLAPARTMENT_zpsdb7fa8a6.jpg
Hæng dit tøj på en svævende bøjlestang i stedet for i skabet
Indrømmet, et stort og rummeligt klædeskab kan være praktisk, men hvis du bor på begrænset plads, kan det meget nemt komme til at dominere rummet og tage en masse af pladsen. Hæng i stedet tøjet på en svævende bøjlestang fra loftet, da det virker meget lettere (se flere forslag her). Resten af tøjet kan evt. opbevares i en kommode eller et mindre skab (eksempelvis som dette fra IKEA), som også kan have opfylde flere funktioner og f.eks. fungere som tv-bord.

 photo MAKETHEMOSTOFYOURSMALLAPARTMENT_zps6b937c01.jpg
Udnyt loftshøjden til opbevaring
Dette er selvfølgelig kun en mulighed, hvis man bor i en lejlighed, hvor der er forholdsvist højt til loftet. Men er opbevaringspladen trang, kan det være en rigtig praktisk løsning at montere hylder, der hænger højere end dørene og flugter med loftet. Vælg en hyldedybde der ikke er for voldsom, men som stadig er bred nok til at de kunne rumme det den skal – f.eks. sko eller opbevaringskasser. Her er det evt. en god idé først at finde ud af hvilke kasser, der skal bruges, så hyldernes mål kan tilpasses derefter.

 photo MAKETHEMOSTOFYOURSMALLAPARTMENT_zpsad1b70ed.jpg
Lav små personlige stillebens
Selvom det fungerer bedst med rene og simple overflader i små lejligheder, så er det selvfølgelig vigtigt, at det ikke bliver så stringent, at man ikke kan se, hvem der bor der. Lav derfor små stillebens rundt omkring i hjørner, på borde eller i vindueskarme med dine yndlingsting – det kan være magasiner, bøger, lysestager, blomster eller hvad du nu lige synes. Det er en fin måde at få lidt hygge og personlighed ind på, uden at de små rum kommer til at virke overdyngede med nips.

Det var alt hvad jeg havde til jer i dag, jeg håber at I kunne bruge nogle af forslagene til noget. Hvis I har andre gode løsninger og idéer til indretning af små lejligheder, så er I (som altid) mere end velkomne til at dele dem i kommentarfeltet :-)

Translation: Living in a studio or small apartment is not exactly ideal, but luckily, with the right interior pieces and a good eye for furnishing, you can definitely make it work. I’ve tried to share my best ideas in this post. Maybe you get the point from the pictures – if not, then just hit the “translate” button in the top bar :-)

(Images sources: Trendenser, Alvhem, My Scandinavian Home, Studio Oink, House No. 31)

Mette.

32 COMMENTS

 • Signe Krogshede

  Hvor er de 6-kantede spejle fra i kobber? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Et helt perfekt indlæg. Tak, som altid, for inspirationen :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak, hvor er du sød – dejligt at du synes om indlægget, for det tog mig også lang tid at strikke sammen – haha ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Helt enig! Det er et perfekt indlæg! Flere af den slags ville bestemt ikke gøre noget :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak, dejlig kommentar! :-) Der skal nok komme flere indlæg, når vi kommer på flere af den slags tips ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Meget inspirerende indlæg!! Hvor er hylderne på den skrå væg fra?
  Du sender mange smarte detaljer ud, tak for det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg ved desværre ikke hvor hylderne af fra, jeg ville nok forhøre mig i et byggemarked, for at finde noget lignende :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hvor har du fundet det første billede henne? (: Kan ikke finde det via de links du har skrevet (:
  Og tak for inspirerende indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wow, this article gives me a lot of inspiration !
  Thank you.

  Anna N.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Nu er jeg simpelthen nødt til at kommentere! Hvor er det bare verdens skønneste boligblog I har jer! Jeg er så vild med alle jeres indlæg og de mange gode idéer. Der er så meget inspiration at komme efter herinde jo! ;-)

  Skønt indlæg – og skøn blog altså! ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • These are fantastic ideas! I think I actually would prefer the coziness of a small place over an empty large one.

  Yuliya xx
  http://www.redqueentales.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Great inspiration pictures, I love the mirror-dresser and the multifunctional bed.
  Have a nice weekend, Lali

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dennis

  Hej. Tak for en super blog!
  Den der seng på platform, hvor har i fundet den? Er der flere oplysninger om hvordan man gør? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  So far det bedste og mest nyttige indlæg jeg har læst på bloggen..
  V I R K E L I G god inspiration..:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sabine

  Hej, tak for tips. Ved I hvor man kan få de 6-kantede spejle som kan bruges til motiver?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • What’s up to all, it’s in fact a pleasant for me to go to see
  this web page, it contains valuable Information.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Har i instagram? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Ja, du kan finde os under “homesickblog” :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie Venø

  Hej!
  Jeg har ledt så længe nu! Hvor er det flotte sorte glasbord, der står under det runde spejl fra?? Jeg kunne virkelig godt bruge lidt hjælp, da jeg har set det en del steder herinde uden at kunne finde frem til hvor jeg kan få fat i det henne..
  På forhånd tak! :)
  – Emilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Il pene è probabilmente la parte del corpo più
  facile an ingrandirsi!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  Der er et bord lignende møbel med et rundt spejl op over. Hvor er bordet fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Der må vi desværre være dig et svar skyldigt :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • miranda

   Det ligner en helt almindelig ikea kommode med spejlfolie, hvis altså det er det billed jeg tænker på, med guld spejlet? : – )

   Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

LET IT GO