DON'T LET THE BED BUGS BITE

DIY: RUSTIC TABLE

 photo 4cb7cb62-3de9-4f4c-919a-31d39068accc_zps962d60ca.jpg

Det er efterhånden noget tid siden, at jeg faldt over dette lækre gør-det-selv projekt på bloggen Stylizimo. Dog står jeg ikke selv og mangler et nyt spisebord/skrivebord, men jeg synes simpelthen, at det er sådan en god idé, at jeg lige vil dele den med jer ;-) Jeg er ret vild med at bordet er så simpelt og råt i sit udtryk, men grundet de spinkle ben kommer det ikke til at virke tungt i rummet. Skulle nogle af jer have fået mod på at kaste jer ud i projektet følger der en “opskrift” her:
 photo Diningtable_zps05fa7df9.png
1. Køb træbræder (jo bredere bord, jo flere bræder) og sav dem ud i den længde, som du ønsker bordet skal have.
2. Tilpas bræderne med hinanden og sørg for, at den side du ønsker skal vende opad, når bordpladen er færdig, vender nedad.
3. Placer en planke på tværs at bræderne og skru dem sammen (se billede 1). Sørg for at bruge skruer, der er lange nok til både at nå planken og bordpladen – dog uden at de går igennem sidstnævnte.
4. Brug sandpapir til fjerne skarpe kanter og træsplinter (se billede 2).
5. For at gøre bordpladen mere rå har Stylizimo bejdset træet med såkaldt “driftwood stain” fra Jotun (se billede 3). Jeg har dog desværre ikke kunne finde en forhandler af netop dette mærke, så her ville jeg forhøre mig om et lignende produkt i det lokale byggemarked.
6. Placer bordpladen på to “Vika Leberg” benbukke fra IKEA (eller evt. andre benbukke efter eget valg)
– og vupti, så har du dig et helt nyt, billigt og meget lækkert bord! ;-)

Mette.

Photobucket

34 COMMENTS

 • Sara

  Jeg har lavet et spisebord ud fra hendes “opskrift”. Synes det er blev ret godt, hvis jeg selv skal sige det. ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fedt at høre! Umiddelbart synes jeg også at det virker ret lige til, så dejligt at dit resultat blev godt :-) Har du bejdset bordpladen? og hvis ja, hvad brugte du så? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Ja, det var ret nemt. Men kunne ikke skaffe Jotun-bejdsen i andet end en KÆMPE bøtte, så det blev alt for dyrt. Derfor fandt jeg noget andet grå bejdse i en farvehandler, som man selv skulle blande, men det var også ret simpelt. Og så fik det masser af mat lak bagefter, så nu kan det nemt tørres af. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder også som en god løsning du fandt frem til – tak for tippet i hvert fald! :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har også selv lavet et sofabord ud fra denne opskrift. Det blev rigtig fint!
  Dog er jotuns driftwood stain udgået, så i stedet brugte jeg farven “Valnøtt” fra samme mærke, det blev matcher den anden farve ret godt. Jeg brugte kun et lag. Hvis det er kan jeg godt sende et billede af mit bord.
  Forresten købte jeg det i Risskov Tapet og Farve:)
  Tjek evt min blog http://www.seeulaterdecorator.blogspot.com :)
  Mvh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fedt! Når det var et sofabord du lavede, har du så brugt lavere ben? :-) Og tak for tippet med bejdsen, så findes der jo andre gode muligheder! Du skal være velkommen til at sende et billede på homesick.kontakt@gmail.com – god dag til dig :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja fik faktisk mine forældre til at lave bordet, med lavere ben af træ. De ” tappede” dem sammen. Det er ikke så let at finde ben der er sofabords korte:)
   Sender et billede de nærmeste dage :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej, tænkte også at det umiddelbart kunne være lidt svært – men det lyder som en super fin løsning :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg havde længe ledt efter et sådan bord, men de koster jo flere tusind kroner, hvis man skal købe dem færdige! men så fandt jeg en færdig bordplade i masivt træ i IKEA for omkring 600kr. og benene (dem på billedet oven over) koster i IKEA kun 50kr stk. – og så kan man jo selv bestemme farve og behandling! Vupti! Nyt bord til 700-800kr! Det er sgu lækker.. Og nemt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du har helt ret, skal man købe dem færdige er de næsten ikke til at betale sig fra! Tak for tippet, det er jo en super god løsning af købe en “færdig” bodrplade, hvis man ikke lige har mod på at kaste sig ud i at sætte sit eget sammen :-) God dag til dig :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser bare så fint ud!

  Jeg har lavet et lignende (men mørkere) skrivebord med en antracitgrå bordpladeolie fra Junckers. Den kan jeg i hvert fald godt anbefale :-)

  I kan se bordet her, hvis I har lyst: http://www.estiloblog.dk/diy-rat-skrivebord/

  Kh. Caroline.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Caroline,
   Fedt! Det er jo et vildt lækkert bord du har fået lavet dig der – og tak for tip med olien, det er der helt sikkert mange, der kan bruge :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så kom der endelig billeder af vores sofabord på bloggen :)
  Det er lavet efter samme model, bare med få ændringer!
  http://seeulaterdecorator.blogspot.dk/2013/08/vores-sofabord.html

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Hvordan er bukkene monteret på pladen? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej :) Hvilken størrelse er dit bord i brede og længde?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  YES! Det projekt vil jeg kaste mig ud i, da jeg virkelig mangler et nyt spisebord og ikke har råd til at investere i et færdiglavet plankebord. TAK for inspiration og vejledning :-)

  Hvor købte du træbrædderne henne, og er det en bestemt type træ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Lige endnu et spørgsmål i forlængelse af det foregående. Har du behandlet dit bord med noget, så der ikke så nemt kommer rander osv., hvis man stiller noget vådt på det? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie Petersen

  Hvilket træ har i brugt til bordet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hvor er det sejt lavet – fedt diy projekt! jeg har købt mit plankebord hos ask-design og jeg er super glad for det, havde sparet op virkelig længe. Nu kunne jeg godt tænke mig at få et tilhørende sofabord, og efter at ha læst dette indlæg tror jeg at jeg selv vil prøve at kaste mig ud i projektet. Om det bliver ligeså godt som det købte, haha det ved jeg ikke, men det er et forsøg værd! Super fedt indlæg, tusind tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej.

  Jeg er igang med at lave mit eget plankebord nu, og har købt de samme ben fra ikea.
  Jeg ville derfor gerne høre hvordan du har sat benene på ?
  Kan man bore i dem, eller har du bordpladen løs (lyder bare lidt risky)

  kh Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • homesick

   Jeg har boret to huller i hver bordbuk, og skruet dem fast til bordpladen :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Er det nemt nok at bore i? :-) Det er jo stål, er det ikke?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Ja, det gik virkelig nemt – de er jo ikke massive :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Didde-Marie

  Fuuuuuck de har ikke benene længere i Ikea!
  Hvert fald ikke på nettet.
  Nogen der ved om de er udgået?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Jeg kan da godt finde benene på hjemmesiden, og der står da ikke noget med at de er udgået? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Didde-Marie

  Ej Snyd!
  Jeg har bare prøvet ALT og kan ikke finde dem -.-‘
  vil du ikke være sød at smide et link til dem??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Jeg trykkede bare på linket i indlægget her? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Rigtig fedt bord!!!

  Vil rigtig gerne hører hvor du skaffede egetræsplankerne henne.
  Jeg har været i div. Byggecentre osv og der har de kun planker i fyr, hvilket er alt for blødt. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Det er fyrtræ? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Duyyil

   Hej, havde lige et spørgsmål, skal til at lave sådan et bord, mit spørgsmål lå bare i om hvor mange omgang lak fik den, for vil helst ikke have at den bliver alt for grå. Det skal virkelig se sådan ud som den er på billedet ..

   Med venlig hilsen

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Jeg gav det ikke lak, men olie. Det fik et par gange – men det er jo forskelligt hvordan træ tager imod :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

DON'T LET THE BED BUGS BITE