MY BEDROOM SITUATION

3 TV-ANBEFALINGER TIL DIG, DER ER INTERESSERET I DESIGN, ARKITEKTUR OG HAVE

Ligesom de fleste andre er jeg glad for Netflix og binge-watcher flittigt alverdens serier, men noget jeg virkelig også labber i mig, er størstedelen af de TV-programmer, der hører under livsstilskategorien. Siden jeg var helt lille har jeg f.eks. fulgt med i Hammerslag og Kender Du Typen. Det var der (sjovt nok..) ikke rigtigt nogen af mine veninder, der gjorde i den alder, så jeg ville ønske, at jeg havde kendt Camilla Marie allerede dengang, for hun gjorde nemlig det samme. Haha. Bolignørder fra en tidlig alder!

Jeg synes altid, det er spændende at få lov til at snage lidt, og samtidig er det vildt inspirerende at se, hvordan andre tænker, lever og indretter sig. Og jeg forestiller mig, at mange af jer har det på samme måde, når nu I følger med herinde. Derfor får I i dag min anbefaling af 3 livsstils/design/arkitektur/have-programmer, som jeg i løbet af de sidste par måneder har kværnet samtlige afsnit af. Måske I allerede kender dem, men hvis ikke, så giv dem lige en chance – de er altså ret gode på hver sin måde!

hellas-haveHELLAS HAVE – TV2 FRI, 1 Sæson
Hvem elsker ikke Hella Joof? Hun har haft mit hjerte helt siden Bullerfnis rullede over skærmen i starten af 90’erne, og så vandt hun mig om muligt endnu mere med sin fantastiske skønne, sjove og livskloge bog Papmaché-reglen (reklamelink). I programmet her kaster Hella sig over en, for hende, helt ny verden: haven.

Hella er nemlig flyttet på landet og skal anlægge en have, men hun har absolut ingen erfaring, for hun er en vaskeægte byrotte, der har boet i lejlighed det meste af sit liv. Men nu er hun altså kommet i det, hun kalder ’havealderen’, og derfor har hun sammen med sin mand ‘Snit’ købt en gård med 14 hektar jord. Her vil hun anlægge sin helt egen drømmehave med kyndig hjælp og vejledning fra bl.a. Bygge-Dennis, Have-Henrik og Hønse-Michael.

Det største af alle Hella Joofs projekter i haven er bygningen af et kæmpe orangeri på næsten 50 kvadratmeter, som bliver bygget udelukkende af genbrugsmaterialer. Igennem alle seriens seks afsnit følger vi orangeriets tilblivelse, og uden at røbe for meget, så kan jeg love jer for, at det bliver vanvittigt smukt! Og så bliver man altså bare glad af at se Hella-TV :-)

Se Hellas Have HER (kræver TV2 Play abonnement, men den første måned er gratis).

fantastiske-forvandlingerFANTASTISKE FORVANDLINGER – DR K, 2 sæsoner
Et virkelig interessant og inspirerende arkitekturprogram, som har endnu en skøn og klog dame som vært i form af arkitekt og designer Ane Cortzen.

Ane drager ud i verden for at besøge nogle af de mest fantastiske, fascinerende og overraskende arkitektoniske forvandlinger. Huse og bygninger får nye udtryk og nye funktioner. En kirke er nu verdens måske smukkeste boghandel, en kornsilo bliver til luksuslejligheder og i en gammel luftskibshangar kan man nu bade og drikke drinks på en kunstig tropeø.

Ane møder de kreative arkitekter bag forvandlingerne, dem der fik ideerne og de mennesker, der lever med bygningerne. Hun undersøger, hvad der skal til for at lave en succesfuld forvandling. For hvordan bliver gammelt til nyt – uden det går ud over stedets sjæl?

Se Fantastiske Forvandlinger HER.

mesterlige-ombygninerMESTERLIGER OMBYGNINER – TV2, 1 sæson
Et program der rammer plet, hvis man ligesom jeg går med en drøm om en dag at renovere et hus fra ende til anden eller generelt bare er fan af vilde før-efter-forvandlinger.

I ‘Mesterlige ombygninger’ får seks familier hjælp til deres byggeprojekter af arkitekten David Zahle fra tegnestuen BIG. Vi følger de seks familier fra de spæde drømme om en unik bolig, til de flytter ind i drømmeboligen. En lang og til tider besværlig proces, for det er ikke lutter idyl, når en bolig skal bygges om. Der dukker masser af uventede problemer op undervejs: Byggeriet trækker ud, pengene bliver små, og uenigheder i familien opstår.

De seks familier tæller både unge med nøglen til deres første bolig til de mere veletablerede villaejere. Fælles for alle byggeprojekter er, at familierne har investeret i en boligdrøm, men er på usikker grund, fordi deres projekt virker temmelig overvældende nu, hvor underskriften på købsaftalen er på plads.

Se Mesterlige Ombygninger HER (kræver TV2 Play abonnement, men den første måned er gratis).

Mette.

 

11 COMMENTS

 • Jeg havde slet ikke set Hellas Have, men de to andre programmer – de måtte altså gerne udkomme lidt oftere! Kæmpe fan ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Helt enig, man kan hurtigt sluge de afsnit – så krydser også fingre for, at der snart kommer flere! Og giv lige Hellas Have en chance i mellemtiden, det er altså ret hyggeligt :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg så faktisk det hele igår, pånær et afsnit, haha! Så sig endelig til, hvis du har andre serier du kan anbefale – vi har tydeligvis meget samme smag ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Hvor godt! Haha. Det skal jeg nok huske :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie Bak

  Jeg har aldrig hørt om disse programmer, men jeg tænkte at jeg ville tage chancen og prøve dem. DE ER FANTASTISKE!!! Jeg blev helt glad, da jeg læste, at jeg ikke er den eneste, der i en ung alder, har set hammerslag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Dejligt at høre, at anbefalingerne kunne bruges – og fedt at du er enig! Håber på flere sæsoner af alle tre :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie Bak

   Ja det kunne være dejligt. Jeg kommer da hurtigt igennem de sæsoner der er ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • katrine

  Jeg har slugt alle tre programmer. Særligt mesterlige ombygninger er godt skruet sammen fordi vi får lov at følge hele processen og ikke bare før og efter billeder, hvis du forstår.
  Dejligt indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Jeg er helt enig! Det er vildt interessant og giver et ret godt indblik i, hvor mange dilemmaer og problemer, der kan opstå undervejs i sådan et omfattende projekt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, hvor sjovt. Det er virkelig også 3 serier, jeg bare har slugt råt… Er helt vild med afsnittet af Fantastiske Forvandlinger, hvor Ane tager til Nordkraft i Aalborg og Godsbanen i Aarhus.
  Tak for en lækker blog! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Godt at høre, at jeg ikke er den eneste :-) Åh ja, det er også et spændende afsnit. Vi har jo virkelig mange interessante steder i Danmark, faktisk! Men det afsnit hvor hun er i Spanien og besøger Ricardo Bofills private hjem, fangede mig også. Det er så vildt et sted! Og tak for din søde kommentar, dejligt at du læser med <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

MY BEDROOM SITUATION