10 HUSMORRÅD DU SKAL KENDE

DIY: GROW YOUR OWN AVOCADO TREE

2Her er en lille latemover af et DIY-projekt, for det der med at plante sit eget avocado træ var noget, som de fleste gjorde sidste år – inklusiv mig. Men nu har det altså vokset sig så fint, så jeg fik faktisk ordre på at lave et indlæg om det af de andre piger! Det er også for dårligt, at jeg ikke har lavet en guide til jer før nu ;-) Her kommer den i hvert fald – hvem ved, måske nogle af jer derude endnu ikke har prøvet kræfter med, at få sådan en avocado sten til at spire eller måske I bare gerne vil gøre det igen. Min kærestes lillebror er blevet ret så misundelig på mit flotte træ, så jeg skal også selv til det igen.

Sådan gør du:

 1. Vask stenen grundigt og pil skrællen af forsigtigt med en kniv eller de bare næver. Det er ikke alle sten, der vil spire, så prøv gerne med et par stykker eller tre.
 2. Lokaliser bunden på avokadostenen – det er den brede ende, hvor der ofte er en lys plet. Stik herefter to tandstikker i stenen (et par millimeter).
 3. Sæt stenen, med bunden nedad, i et glas vand, så halvdelen af stenen er under vand. Glasset må gerne stå et varmt sted, som i vindueskarmen eller over en radiator. Fyld glasset op med vand efter behov, så halvdelen af stenen er dækket hele tiden. Stenen vil slå rod efter 2-6 uger – det tog min 5-ugers tid før, den slog rod.
 4. Hvis du gerne vil styrke roden, så kan du forkorte den undervejs. Jeg tog halvdelen af min rod, da den var blevet 12 cm. lang.
 5. Når du fornemmer, at rodnettet har vokset sig stærkt, skal den plantes over i en potte. Min sten begyndte at spire en smule, før jeg plantede den over. Lad det øverste af stenen stå frit, så cirka halvdelen er dækket af jord.
 6. Lad det lille træ stå et solrigt sted og vand det jævnligt. Hvis bladene bliver gule, er det tegn på overvanding.
 7. Det siges, at planten bliver sundere, hvis den tyndes ud undervejs. Jeg har gjort det et par gange, og overvejer også at fjerne de midterste blade i ser på træet.

avo2Translation: Here’s a little late mover of a DIY-project, but I planted an avocado tree last year and now it has grown so fine, so the two other girls ordered me to write a DIY for you! ;-) If you havn’t grown your own yet or want to do another one, then you might find my guide useful. Get it in your language right here. 

Tatiana.

12 COMMENTS

 • Laura

  Jeg har nu haft min sten i vand i 7uger, og der er ikke sket det helt store. Det ligner at den er lige ved at revne på toppen, men der er endnu ingen tegn på rødder? Mon det bare er en sten der ikke vil spire, eller skal jeg bare lære at være lidt mere tålmodig? :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den eneste måde, jeg har haft held med at plante avokadoer på, er ved at putte stenen direkte i jord. :) Hvilket samtidig er noget nemmere. :)
   http://baermonster.dk/plante-update/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Sejt nok. Hvis det virker, så er det da klart nemmere! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Nu er det ikke ligefrem, fordi jeg er ekspert! :-D Men hvis du sørger for, at den står et varmt sted og halvdelen af stenen er fyldt op med vand, så bør den slå rod. Dog prøvede jeg selv med to i tidernes morgen, og det var altså kun den ene, der blev til noget. Hvis jeg var dig, ville jeg nok lade den blive i vand og væbne mig med tålmodighed, men samtidig prøve med en ny og måske endda med et par stykker, for det er bare ikke alle, der duer. Du kan også prøve at plante den direkte i jord, det virkede for en af vores læsere :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Det falder sandelig på et tørt sted, det her indlæg. Jeg har netop sat en avocadosten i vand for et par dage siden – og nu har jeg lavet et par justeringer jf. jeres indlæg. Så har jeg forhåbentlig heldet med mig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Ih hvor spændende! Vi håber, at det virker for dig. Hold os endelig opdateret :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Hvor er den flotte urtepotte fra som planten står i? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MODENOVA

  What a beautiful spread. Thanks for sharing! Continue the great work! Best, MODENOVA

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er så hyggeligt at følge dets udvikling. Jeg har nu et avocadotræ, der næsten er 1 meter. Rigtig fin guide!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Fantastisk! Jeg bøvler lige nu med at få en ny til at gro :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] til emnet! Avokado-træ: Da Homesick for et par måneder genoplivede deres DIY til avokado-træer og nævnte, at det nu altså er et år siden det blev populært med avokado-træer, bestemte jeg at […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

10 HUSMORRÅD DU SKAL KENDE