EN LILLE STEMNINGSVIDEO FRA HAMBORG

VORES STORE HAMBORG GUIDE

Indlægget er sponsoreret af DSB

Skærmbillede 2016-03-22 kl. 21.51.08

I sidste uge var vi med DSB på en skøn lille weekendtur til Tysklands næststørste by, Hamborg – måske så I vores lille teaser-video i går. Som lovet kommer her en guide til den smukke by, der i øvrigt kun ligger to timer fra grænsen. Vi har delt guiden op i transport og hotel, spisesteder, butikker og områder. Vi nåede desværre ikke alt, vi havde på tegnebrættet, så sidst i guiden finder I en liste over ting, vi glæder os til at prøve næste gang vi skal afsted – for det er bestemt ikke sidste gang, vi besøger byen :-)

Skærmbillede 2016-03-22 kl. 21.51.37

hamborg guide12

How to get there – Som sagt rejste vi med DSB til Hamborg, hvilket var virkelig nemt og bekvemt. Der er altså noget dejligt befriende over at rejse med tog og bare sætte sig til rette i sædet med et blad og en kop kaffe alt imens landskabet flyver forbi. Så er ferien på en måde allerede startet – og når du stiger af igen, er du ankommet lige midt i byen. En togbillet til Hamborg kan du få fingrene i fra 249 kroner på DSB’s hjemmeside lige her.

Fra Kolding, hvor vi bor, føltes togturen faktisk ikke meget længere, end når vi tager toget til København, men det er altså bare lidt mere eksotisk med en lille tur til et andet land, og Hamborg imponerede os virkelig :-) Byen har en helt tilpas størrelse, og den er simpelthen så hyggelig med dens mange små kanaler og ældre bygninger. Smuk og imponerende arkitektur er der nok af, og vi tog os selv i konstant at gå rundt og pege på en ny smuk bygning.

hamborg guide13

AMERON Hotel Speicherstadt, Am Sandtorkai 4 – Vi havde fornøjelsen af at bo på dette skønne hotel, der ligger i det hyggelige område Speicherstadt. Beliggenheden er super god – der er ikke langt fra hovedbanegården, og Ubahn stationen Übersee-quartier er kun 5 minutter på gåben derfra. Værelserne var enormt lækre og simpelthen så fint indrettede – og derudover var vi heldige at bo 7. etage, der åbner ud til en lang terrasse med den smukkeste udsigt over byen. Bestemt et anbefalelsesværdigt sted at overnatte, når man besøger byen.

hamborg guide1Hamburg CARD – Vi benyttede os af det smarte Hamburg CARD (vi havde et gruppekort), som giver fri adgang til offentlig transport i hele Hamborg-området samt rabatter på seværdigheder, restauranter, kanalrundfart og meget mere. Virkelig smart og nemt, hvis man har planer om at benytte Ubahn, S-tog eller busser. Hamburg CARD kan købes hos turistinformationen på hovedbanegården eller bestilles via deres hjemmeside Hamburg-tourism.de

U-Bahn –  er betegnelsen for metro i Tyskland, og i Hamborg er det virkelig nemt og hurtigt at komme rundt i byen på den måde. Centrumstationen er ved Jungfernstieg, og herfra kan du stige på næsten alle linjer. Står du af her befinder du dig lige hjertet af Hamborg med udsigt til Alster-floden og shoppingmuligheder i alle retninger.

Die roten Doppeldecker – En turistklassisker, men ikke desto mindre er det altid super hyggeligt og giver samtidig et rigtig godt overblik over byen. Vi tog Linje A, som er den klassiske rute, og med en dagsbillet kan man stige af og på som man lyster – bare husk at meddel hvilket stoppested du ønsker at stå af ved, for ellers kører bussen videre, hvis ingen står og venter.

Kanalrundfart – Det var desværre en af de ting vi ikke nåede, men hvis du skulle få lyst til at sejle en tur, så vær opmærksom på, at der findes to forskellige ruter. Den ene hedder Harbor Cruise, som sejler rundt i den store industrihavn og den anden hedder Alster Cruise, som sejler rundt på den smukke Alster-flod. Behøver vi sige, hvilken vi ville vælge?

Skærmbillede 2016-03-22 kl. 21.52.09

Som metropol byder Hamborg på virkelig mange spisesteder, og vi nåede selvsagt kun at besøge en lille brøkdel af dem, men nedenfor kan I læse om vores favoritter. Vil I smage en tysk klassiker, kan vi I øvrigt anbefale jer at bestille en rabarberschorle – den lækreste rabarberdrik med blid brus, som vi nød til stort set alle måltider :-)

hamborg guide14

Hej Papa, Poolstraße 32 – Den fineste lille café, der især har et lækkert udvalg af morgenmad. Indretningen er virkelig industriel og stemningsfuld, og så har caféen de hyggeligste brede vindueskarme, som man kan side og spise i. Er vejret godt, er der også mulighed for at sidde udenfor og nyde Hamborg-stemingen med de lokale. Men kom i god tid – det er et populært sted.

hamborg guide15

Erste Liebe Bar, Michaelisbrücke 3 – Endnu et oplagt sted at nyde sin morgenmad. Caféen ligger ikke i Hamborgs mest interessante område, men den er helt klart er besøg værd. De serverer den lækreste morgenmad (voldsomt gode croissanter!), og indretningen er noget af det mest æstetiske, vores øjne blev præsenteret for på turen. Stedet ligger en spytklat fra U-bahn stoppet Rödingmarkt.

hamborg guide16

Milch, Ditmar-Koel-Straße 22 – Det perfekte spot til en lille kaffepause eller en to-go chai. Stedet har oprindeligt fungeret som mejeributik, og da det blev omdannet til kaffebar, valgte man at bibeholde (og restaurere) den smukke facade, som er mere end 60 år gammel. Et virkelig gennemført sted med en skøn historie og god kaffe.

hamborg guide17

Atelier F, Große Bleichen 31 – Et oplagt sted at spise, hvis man befinder sig i shoppingområdet omkring centrum (Jungfernstieg). Restauranten har et stort udvalg af retter fra det amerikanske og franske køkken (lidt en sjov kombi) til virkelig skarpe priser. Omgivelserne er også virkelig fine – især hvis man får lov at sidde i deres “bistro og bar”-afdeling.

– Udover de ovenfornævnte, kan vi anbefale at besøge Gretchens Villa (Marktstraße 142) og den italienske kæde Vapiano (Hohe Bleichen 10). I forhold til at finde nye spisesteder kan app’en Yelp også være en rigtig god ven, da den viser alle de steder (inklusiv brugerbedømmelser), som er lige i nærheden af, hvor man befinder sig :-)

Skærmbillede 2016-03-22 kl. 21.51.54

Hamborg byder på shoppingmuligheder for enhver smag. Der er næsten ikke den high street kæde eller det high end brand, du ikke kan finde. Byen rummer dog også en masse små, unikke butikker, som helt klart er værd at lede lidt efter. Nedenfor kan I se vores favoritter :-)

hamborg guide18

1. Kauf Dich Glücklich, Susannenstraße 4 – Hyggelig butik med alt fra tøj og accessories til lækre plejeprodukter og fine coffee table books. Butikken er større end man regner med, og er indrettet i små rum ligesom i en lejlighed. Selve indretningen er en oplevelse i sig selv :-)

2. Func, Kaiser-Wilhelm-Straße 9 – Butik udelukkende med gamle designmøbler. Nøj, der var mange stole, vi godt lige kunne have lyst til hapse med hjem, men som bekendt er priserne ikke ligefrem i den lave ende – og særligt ikke på vintagemøbler. Ikke desto mindre smilede vores designhjerter ved synet af så mange smukke stole samlet på ét sted :-)

3. Taschen, Bleichenbrücke 1-7 – Taschen er et forlag, men lige midt i Hamborg finder man deres flagshipstore fyldt med fine coffee table bøger. Mette og Camilla Marie købte begge “The big book of palms” med hjem ..den var så pæn!

4. Minimarkt, Bartelsstraße 37 – En fin lille interiørbutik med nøje udvalgte skandinaviske godter. Her købte Camilla Marie en fin og simpel plakat med hjem, som hun viser på bloggen snarest.

hamborg guide29

5. Acne Studios, Bleichenbrücke 10 – Vi synes altid, det er en fornøjelse at ligge vejen forbi en Acne-butik, for butikkerne har, foruden deres lækre sager, som oftest deres egen indivivielle og inspirerende indretning. Butikken ligger i øvrigt i samme område som Zara, Cos og & Other Stories.

6. Edited, Schanzenstraße 97 – En virkelig gennemført og fin tøjbutik med et stort udvalg af mærker.

7. Hvilken 7’er tænker I måske.. Der var nemlig en interiørbutik som vi SÅ gerne ville have besøgt, men problemet var bare, at den faktisk først slår dørene op i dag. Butikken hedder GRANIT (Poststraße 20), og er vores absolutte svenske favoritkæde -og webbutik, da den rummer alt hvad et skandinavisk interiørhjerte begærer. Den har vi derfor tilføjet til listen over ting, vi bare må se næste gang.

Skærmbillede 2016-03-22 kl. 21.52.21
Schanzenviertel & Karoviertel – Hyggelige Nørrebro-agtige bydele, der byder på mange sjove og unikke butikker. Gå på opdagelse, nyd cafélivet og besøg de skæve butikker, der især er koncentreret omkring gaderne: Shulterblatt, Schanzenstrasse, Susannenstrasse, Karolinenstrasse og Marktstrasse

Jungfernstieg – Byens centrale område, der byder på den smukkeste udsigt til Alster floden. Et oplagt shoppingområde, da det er her størstedelen af byens high end og high street butikker er koncentreret i en trekant mellem Jungfernstieg, Fuhlentwiete og Neuer Wall. Det er også her, du finder det store og luksuriøse Alsterhaus.

Hafencity – Nyt byområde langs havnen, der er under rivende udvikling. Det er helt klart en gåtur værd, særligt fordi det grænser op til charmerende Speicherstadt, der har de smukkeste kanaler og gamle industribygninger.

Deichstraße – Byens ældste gade med de mest charmerende, historiske huse. Snyd ikke dig selv for synet af husene bagfra, som ligger lige ud til kanalen. Et must-see :-)

Næste gang vi besøger Hamborg, vil vi.. 

 • Drikke en kold øl ved strandbaren StrandPauli i Hafenstraße.
 • Spise lækre, sprøde pizzaer på Mehl i Gaußstraße.
 • Beundre udsigten til den smukke by med en kanalrundfart på Alster floden.
 • Nyde en god middag på den alt for hyggelige restaurant Bullerei i Lagerstraße.
 • Besøge et af byens mange loppemarkeder som f.eks. Floh-Schanze ved Neuer Kamp.
 • Tage turen forbi det berømte Fischmarkt i Große Elbstraße på en søndag.

Vi håber, I kan bruge vores guide og måske er blevet inspireret til en lille sviptur med toget til Hamborg. Byd endelig ind med andre gode Hamborg-tips i kommentarfeltet – vi har langt fra set det hele! :-)

11 COMMENTS

 • Åh Hamborg er virkelig en by jeg gerne vil besøge, og lysten bliver ikke mindre end jeres lille guide. :)

  //Michelle

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Det forstår vi godt – byen er bestemt et besøg værd :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle Fogh

  Hamborg er en rigtig fed storby. Men vis i gerne vil opleve fischmarck, har Flensborg også et vildt hyggeligt et, som jeg kan anbefale. Næste gang er det den. 10 april 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Cool, tak for tip – så må vi se, om vi kommer på de kanter engang :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Næste gang gang skal i spise morgenmad på Cafe Paris – super smukt gammelt cafe lokale og fantastisk morgenmad/brunch. Husk at bestille bord

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Det havde vi faktisk også snakket om, men så fandt vi de to andre lækre steder. Men det må vi helt sikkert gøre næste gang :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Uh jeg elsker også Hamburg :-)
  Mine tips, udover en del af de steder I nævner i indlægget er:
  Mutterland: STEDET at spise brunch og himlen for enhver madglad fordi det er en kombination af cafe/brunchsted og madbutik med lokalt producerede lækkerier, virkelig virkelig nice!
  Kauf Dich Glücklich har også et outlet i en sidegade til Susannenstrasse, hvor de både sælger deres eget mærke og eks. Ganni til meget meget små priser :-)
  Og så kan jeg virkelig anbefale at købe et museumskort til 12 euro hvis man er studerende, alle Hamburgs museer er et besøg værd, især Kunsthalle, Kunstverein og Deichtorhalle, også selve arkitekturen er virkelig flot.
  <3 Hamburg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Tak Sidsel! Vildt gode tips, de er alle noteret til næste gang :-) Og wow, Mutterland ser jo SÅ lækkert ud!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Leth

  Hamborg er bare wunderschön!
  Står valget mellem en tur til Købehavn og Hamborg – ja, så vælger jeg Hamborg. Hamborg har noget til alle sanser … Og så er der tøj i størrelser til rigtige kvinder med rigtige kurver. Vi har selv taget turen med tog – alene 2 gange. Og sammen med alle naboerne i opgangen – også 2 gange. Læg så hertil alle de gange vi har taget DB Autozug fra Altona H til Italien, Østrig og Frankrig. Det er det fedeste at sidde i sin sovekupe med et glas sekt, mens toget langsom kører over Alster See, gennem HH og H-Hafen ud i natten …
  Moster Lene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ronja Vestergaard

  Mega god guide! Hertil vil jeg lige anbefale at spise sushi på Hotel East i grotten! Det er pricey, men virkelig, VIRKELIG oplevelsen værd!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Tak! Hvor sjovt at du netop tipper om det sted. Det var nemlig der vi alle tre fejrede nytår sammen med vores kærester, og det er virkelig et fantastisk sted! Dog fik vi ikke sushi, så det må blive næste gang :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

EN LILLE STEMNINGSVIDEO FRA HAMBORG