SCENTS FOR THE HOME

DIY: “CONCRETE” COFFEE TABLE

 photo betonbord_zpsp4hd7n0c.jpg photo betonbord3_zpscxnmbmis.jpg photo beton_zps48wzutdq.jpgJeg har sådan glædet mig til at dele mit seneste DIY-projekt med jer! Sagen er nemlig den, at jeg længe (som i meget længe) har været enormt træt af vores mørke sofabord i nøddetræ fra Bolia. Det var et min kæreste og jeg købte, da vi flyttede sammen, og jeg har virkelig fortrudt det mange gange siden, da jeg synes, at træsorten er alt for mørk og dunkel til vores lille stue, der i forvejen ikke bliver ramt af særlig meget dagslys. Men min kæreste nedlagde veto og ville beholde bordet, fordi han var glad for størrelsen (og der må jeg give ham ret, det er ganske praktisk, at det er så stort), så jeg havde næsten givet op, indtil han gik med til, at jeg godt måtte male bordpladen. Først overvejede jeg at male det hvidt, men jeg kunne godt tænke mig et lidt mere råt look, og derfor ville glæden ingen ende tage, da de søde piger fra webshoppen Cahetu.dk gav mig lov til at teste deres nye kalkmaling fra Kalklitir. Kalkmalingen kan både bruges til vægge og møbler, og fordi malingen netop er lavet på kalk, giver den et meget råt resultat med en lækker mat finish. Til mit sofabord har jeg brugt farven ‘concrete’, da jeg gik efter et betonlook. Malingen var overraskende nem at arbejde med, og jeg er simpelthen blevet så glad for resultatet – sofabordets nye look har givet vores stue et helt andet og meget lettere udtryk. Så hvis I står og mangler et råt indspark til boligen, så kan jeg kun anbefale jer at forsøge jer med den smarte kalkmaling på enten en væg eller et møbel. Nedenfor følger en lille guide til, hvordan jeg har gjort med mit sofabord.

 photo diy concrete table_zpsl3yny7z0.jpg

Det skal du bruge:
– Et bord, der trænger til et nyt look
– En pose Kalklitir i farven ‘concrete’
– En stor og bred pensel, jeg brugte denne fra Kalklitir
– En gammelt piskeris (eller andet til at røre med)
– En spand til at blande kalkmalingen op i
– Fint sandpapir
– En fugtig klud
– Mat gulvlak
– En malerrulle beregnet til lak

Sådan gør du:
1. Slib bordpladens overflade ned og tør den over med en fugtig klud.
2. Bland kalkmalingen op med vand i en gammel spand efter de angive blandingsforhold. Sørg for at røre godt rundt (cirka 10 minutter), så malingen bliver helt jævn.
3. Påfør malingen på bordpladen med store penselstrøg. Ønsker du et rustikt look kan du med fordel male i krydser, så overfladen bliver mindre jævn. Lad bordpladen tørre i et døgns tid, og gentag evt. hvis du ikke er tilfreds med dækkeevnen.
4. Påfør til sidst to lag mat gulvlak med en malerrulle.  På den måde forsegler du den sarte kalkmaling, så du får en praktisk bordplade, der ikke suger til sig og nemt kan rengøres med en fugtig klud.

Jeg håber, I kan bruge guiden. Hvis I har fået mod på selv at forsøge jer med kalkmalingen, kan den købes her.

Translation: I’m so happy about my latest DIY project. I’ve given my old wooden coffee table a make-over, and it now has a raw concrete look. It was really easy, all I used was a chalk paint from Kalklitir in the color ‘concrete’, and afterwords I added two coats of mat floor lacquer so it’s easy to clean. What do you think of the result? :-)

Mette.

Indlægget indeholder affiliate links / This post contains affiliate links


Se flere kreative projekter i vores bog HOMESICK DIY – 66 store og små projekter til indretning af dit hjem – du finder den her :-)

33 COMMENTS

 • Mette

  Hvordan er overfladen bagefter? Tænker i forhold til rengøring, hvis man fx anvender det på et spisebord.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Jeg har jo givet den to lag mat gulvlak, så overfladen er stadig mat, men har en glat overflade, der gør at vand og madrester ikke suger sig ned i, hvis man spilder. Så hvis du bare giver det lak, så tror jeg sagtens du kan bruge det på et spisebord. Vi har i hvert fald spist ved bordet og haft glas stående uden at har givet grimme render :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lizette

  Hvor er dit lækre plaid fra :grinning: ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Det er fra Søstrene Grene, men det er fra sidste efterår, så jeg tror desværre ikke, at de forhandler det længere – har i hvert fald ikke set det i butikkerne længe.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annika

  Wow hvor er det blevet smukt. Fed ide. Og tusind tak for tippet. Det må jeg prøve. Har nogle grimme melamin låger på mit tøjskab. :) nu får de en tur

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Tak, dejligt hvis du blev inspireret. Det lyder som en sej idé med lågerne – du må meget gerne sende os billeder af resultatet, hvis du har lyst, for det vil vi da mægtigt gerne se :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • nanna

  Hvor er det fedt Mette! Min kæreste og jeg har prøvet os frem med en masse forskellige ideer til vores køkkenbord, og enten er det for dyrt eller for bøvlet, men vi er begge helt solgt til denne løsning! så tak for tippet! ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Jamen selv tak – dejligt at du kunne bruge tippet, jeg synes altså også, at det er vildt smart! Husk lige at smide resultatet på insta ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Er det ok at bruge det til et køkkenbord? Materialet indeholder ikke giftige stoffer eller lign, der ikke skal i kontakt med rå madvarer?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Selv kalkmalingen fra Kalklitir er økologisk og 100% VOC fri, hvilket vil sige, at malingen er uden skadelige stoffer. Men når du lakerer kalkmalingen er det jo ikke den, der vil komme i direkte kontakt med madvarerne, men derimod lakken. Så hvis jeg havde kastet mig ud i projektet i mit køkken, havde jeg nok forhørt mig i et byggemarked i forhold til, hvilken type bordplade lak der egnede sig bedst til formålet. På mit sofabord har jeg som skrevet blot brugt en mat gulvlak, for at sikre mig en så slidstærk overflade som mulig, da jeg ikke opbevarer madvarer direkte på bordet :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Tak for hurtigt svar :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det smart! Synes virkelig at det ser fedt ud :)

  TheNormcoreRebel

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Tak – jeg synes virkelig også, det er smart! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wow, en god løsning! Jeg er generelt ret vild med upcycling, men jeres “nye” bord vækker da ekstraordinær stor begejstring.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Tusind tak. Ja, det gør mig også ret glad, når det lykkedes mig at upcycle frem for at smide ud og købe nyt :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  tak for jeres fantastiske blog
  Hvor er tæppet under bordet fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Hvor ser det flot ud! Jeg har selv været lidt ude i at lave et sofabord med en korkoverflade og med zinkrør fra xl-byg.dk som ben. Men nu har du givet mig øjnene op for en anden mulighed :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Det lyder ellers også som et ret cool projekt. Hvordan laver man korkoverflade? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Så fint et projekt! Jeg har netop fundet bordet på dba.dk, så jeg kan lave mit eget! Jeg er simpelthen så træt at det bord, jeg har nu. Så det var perfekt med denne guide! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Hvor fedt, dejligt at du kunne bruge guiden! Hvis du instagrammer resultatet, så må du meget gerne tagge @homesickblog – vil vildt gerne se det :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Uuuh, vi har samme bord, dog størrelsen mindre – kunne være jeg skulle høre min kæreste ad om det kunne være en idé at gøre sådan :smiley: Det ser virkelig godt ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Tusind tak. Det er i hvert fald en nem løsning, hvis du trænger til lidt fornyelse – og helt sikkert også billigere end at købe et helt nyt bord ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Vi overvejer kraftigt en Vera sofa. Må jeg spørge hvilen type stof der er på din udgave? Den ser virkelig fin ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Det er den almindelige lysegrå standardmodel :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Hvis du har et bord, som er meget slidt eller bare trænger til fornyelse, er dette DIY-tip lige i øjet. Du kan nemlig give dit gamle bord et råt, efterårsagtigt betonlook – og det er nemt! […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hvor er det fint :)
  Hvilken af concrete farverne har du brugt? Kan se, der er flere.
  På forhånd tusind tak for hjælpen :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Mange tak :-)
   Jamen den farve jeg har brugt hedder faktisk bare “concrete”, men jeg kan godt se, at den ikke er på webshoppen pt. Så hvis du gerne vil ramme samme nuance, vil jeg næsten råde dig til at kontakte Cahetu og høre, om de snart får den hjem igen. Du kan se farven på farvekortet her: http://www.cahetu.dk/kalklitir-farvekort-grey-is-great – det er den yderst til venstre i midterste række, og den er en del lysere end de andre to “concrete” muligheder. Håber du finder ud af det :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hejsa :) Super fed ide. Jeg har fået lavet mange ridser og grim overflade på mit Normann Cph Tablo bord i hvidt, så jeg tænkte, om man kan gøre det på dette? Det er jo ikke træ. Kræver det en bestemt overflade, som Jeres træbord?
  Mvh. Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Tak :-) Årh altså jeg ved, at det kan bruges på mange forskellige overflader, men jeg er faktisk ikke helt sikker lige i forhold til, hvordan det binder på plastik. Jeg vil foreslå dig, at kontakte de søde piger fra webshoppen Cahetu.dk, som forhandler Kalklitir. De var rigtigt søde til at vejlede mig, så er næsten sikker på at de også kan hjælpe dig :-) God weekend.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg har fulgt jeres guide og været igang med projekt sofabord :) Det blev rigtig fint, men inden jeg nåede at få givet lak, kom min kæreste til at slæbe sin våde og beskidte cykel henover bordet, hvilket resulterede i nogle dumme pletter :( Jeg har ikke mere maling, og vil bare høre, om du evt kunne have en rest, som du vil sælge? Eller om du ved, om man kan købe mindre en 1 kg nogen steder? Skal nemlig kun have til en enkelt gang, så jeg kan få malet pletterne over.
  Tak på forhånd :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Årh nej, hvor ærgerligt altså. Men nej, det har jeg desværre ikke :-(
   Måske du kan prøve at forehøre dig ved Cahetu om de kan hjælpe, hvis det altså er der, du har købt kalkmalingen? Hvis du har givet bordet flere tykke lag, kan du muligvis også have held med forsigtigt at slibe pletterne af? Håber virkelig, at du finder en løsning :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Hej :) Hvilken lak har du brugt? Jeg synes også, dit ser næsten hvidt ud? Bliver det så lyst? Super flot :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

SCENTS FOR THE HOME