VISITING: JULIE VESTER

EN KLASSIKER I NYE KLÆDER

 photo 37c5b08c-4ffd-47b3-ae16-01bbe70a0e25_zpsna1ztdgu.jpg

Poul Henningsen kender de fleste nok for den ikoniske Kogle og PH 5, der med sin karakteristiske form er blevet en af de tunge drenge i klassen, når det gælder danske designklassikere.

Poul Henningsen var optaget af, at ting skulle formgives efter at alle detaljer skulle afspejle funktionen. Det er også grunden til, at Poul Henningsen, som en del af sin profession som arkitekt, helst ville benævnes lysmager, da han vægtede lysets form højere end selve lampens. Poul Henningsens udgangspunkt var, at han ville skabe behagelig belysning, som hverken skulle være for kraftig eller for svag, men blot lige tilpas. Derfor er det karakteristiske kendetegn ved en PH lampe de tre skærme, som kaster blødt lys ud i rummet uden at blænde.

 photo 6fd39100-234e-4b0f-be20-57f877a85d12_zpsvvt4lh7w.jpg

Jeg synes det er så hyggeligt, når der er historie knyttet til nogle af de ting man indretter sig med, hvad enten det er et antikt møbel fra et loppemarked eller en PH lampe, som i sig selv er en lille bid af den danske designhistorie.

Louis Poulsen, der producerer PH lamperne, er lige for tiden aktuelle med PH 3½-2½ Kobber Bord, som er en limited edition bordlampe i kobber med hvide glasskærme. Det smarte ved den er, at man selv kan bestemme udtrykket, da der følger en kobberskærm med, der kan skiftes ud med den øverste glasskærm. Som med alle andre designikoner, er det selvfølgelig lidt af en investering, når man køber sådan en lampe, men til gengæld er det jo virkelig fedt at eje en så unik en af slagsen. PH 3½-2½ Kobber Bord kan købes hos Brdr. Sørensen Møbler til og med 15. juni, så det er med at være hurtig, hvis man vil nå at have fingrene i den. Brdr. Sørensen Møbler tilbyder desuden -5% på alle varer, hvis man tilmelder sig deres nyhedsbrev og det synes jeg faktisk er en god rabat, når man køber ting i den prisklasse :-)

Camilla Marie

Indlægget er udgivet i samarbejde med Brdr. Sørensen

BE THE FIRST TO WRITE A COMMENT

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

VISITING: JULIE VESTER