A BIT OF CHRISTMAS ON MY TABLE AND A NEW CANDLESTICK

HOME PICS AND A CHRISTMAS DIY OR TWO

 photo 4_zpsd6f80c9a.jpg

Jeg håber, at I har nydt december måned og er ved at være i julestemning for, der er altså kun én uge til jul nu. Det er helt vildt. På trods af studie, eksamensopgaver og arbejde har jeg formået at komme i julehumør forholdsvist tidligt, og fik sørme også lige ordnet alle julegaverne i søndags. Bum bum! Noget jeg ikke har nået er, at vise jer lidt jul herhjemme fra. Jeg må hellere skynde mig at sige, at jeg også har nogle nisser stående rundt omkring og julestjerne i kobberpapir hængene i vinduerne. De er bare knap så fotogene, så I må nøjes med nogle af mine DIY’s, som jeg har haft gang i her op til jul. De er super easy, så hvis det frister jer, kan I sagtens nå at lave dem før jul:

 photo 3_zps6e3f8b2e.jpg photo 8_zps3a74413a.jpg

Jeg har været så heldig, at få det fineste gavepapir i en tidlig julegave fra Froh und Frau, som nu pynter på alle mine julegaveindkøb. Jeg er vild med det legesyge touch! For at forsimple gaveindpakningen har jeg brugt helt almindelig sort garn, som gavebånd, og så har jeg brugt mine hjemmelavede juleornamenter, som vedhæng på gavepapiret. Juleornamenterne har Mette skrevet om før (her), hvor man selv blander dejen. Hvis man er lidt af et dovenhoved ligesom mig, så kan man købe Hobby Clay (jeg har købt mit i Panduro Hobby), som er ler, der stivner og får en keramisk overflade efter at have lufttørret i 1-2 døgn. Det er super nemt! Jeg har købt hvidt ler, da man altid kan male det bagefter, hvis man ønsker en anden farve eller bare vil glasere overfladen. Jeg har så brugt en kagerulle for at gøre leret fladt og derefter brugt små bageforme for at få den ønskede figur, fx. et hjerte. Så har jeg skrevet forsigtigt i med en knap så skarp kniv og prikket hul i med en strikkepind, så der kan komme en snor igennem. Så skal det bare ligge og tørre – og voila, så ser det så fint ud! :-)

 photo 2_zpsb3a76bf8.jpg photo 6_zps74d796f6.jpg

Kan I huske, at jeg viste jer de fineste julekugler i ombre-look sidste år? Jeg havde købt både gennemsigtige julekugler samt sort og hvid spraymaling ind, så jeg kunne gøre kunsten efter. På grund af lidt for meget blæst og derfor en usikkerhed på, om jeg nu ville kunne styre det, besluttede jeg mig i stedet for at spraye de gennemsigtige julekugler helt hvide, og så pynte dem med et fint lille dymolabel. Jeg er overraskende glad for resultatet, selvom det var langt fra planen. Det fine er, at man kan skrive lige hvad man vil – og da jeg har fået æren af at komme med ideer til bordpynten juleaften, så går jeg lidt og tænker på, om de her julekugler måske skal fungere, som en slags bordkort eller bare ligge rundt omkring på bordet med små søde ord på.

Translation: I hope you’ve enjoyed December and is about to be ready for Christmas Eve. I’m so ready and as you can see I’m also done buying Christmas presents. My Christmas presents looks great in gift wrapping paper from Froh und Frau, regular black yarn and a homemade Christmas ornament, which is made out of white clay. It’s very easy, because all you have to do is to 1) roll it flat with a rolling pin, 2) create the shape you want by e.g. using baking trays, write whatever you want with a not so sharp knife and make a hole for hanging, 3) let it air-dry for 1-2 days – and voila. I also bought some transparent ornaments, because I wanted to do the DIY ombre Christmas ornaments I showed you last year here. Due to the winds lately I did not dare to do the ombre look, because it would probably fail, so instead I just spray painted it all white and putted a small label on it instead. I think it looks pretty cute, and I’m pretty happy about the result. Hope you like it too! :-)

Tatiana.

13 COMMENTS

 • Virkelig flotte ideer som jeg vil huske til næste jul, hvor mit hjem meget gerne skulle have fået en overhaling farve og stilmæssigt :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Flot indpakning – bringer bestemt glæde hos modtagerne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Det ser jo bare så fint, stilbevidst og materialistisk ud, men det er bare slet ikke det, jeg forbinder med jul.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stefania

  Hei!
  Really nice tutorials, i especially like the julekugler :)

  I have a topic-irrelevant questions, but that plant in the first photo caught my eye! Do you know the name of it?
  It is gorgeous!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Thank you! :-) I’m pretty sure the plant is named: Curokia :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alberte

  Wow det var nogle gode DIY, hvor har du købt den teksten hvor det er skrevet hvidt på sort? De er virkelig flotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Jeg har selv lavet dem ved at bruge sort tape i min dymo-maskine! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Virkelig smuk indpakning og gode tips :-) angående de fine juleornamenter, hvad har du så brugt for at få det fine tryk på dem (Jeg tænker på ordene “love” og X-mas)?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Jeg har faktisk bare brugt en kniv, som ikke var særlig skarp. Tænker, at det ville være fint, hvis du kan finde noget, hvor du næsten kan skrabe leret væk :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine

   Hvor er det imponerende flot lavet! Mange tak for svar :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Og må man forresten også spørge hvor din fine lysestage til kalenderlyset er fra? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Åh hvor er det fine mønstrede tæppe på det første billede fra? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

A BIT OF CHRISTMAS ON MY TABLE AND A NEW CANDLESTICK