MENU OBSESSION

HOMESICKS INDRETNINGSHJÆLP #9

Juhuuu, så er det tid til endnu en omgang indretningshjælp her på bloggen. Vi ved, hvor kreative I kan være – og i denne omgang, gælder det virkelig om at finde de kreative løsninger frem. Fyr løs med idéerne i kommentarfeltet, og hjælp en læser i nød, der mangler opbevaringsplads i soveværelset! :-)

Hej HOMESiCK – og læsere,

Jeg har fulgt ivrigt med, når i tidligere har hjulpet folk med tips til indretningen, og nu er det altså min tur til at skrive til jer.

Pr. 01.01.14 flyttede min kæreste og jeg ind i den skønneste lejlighed i Ã…rhus C. Vi er mere eller mindre kommet på plads, men soveværelset volder os en del problemer. Vi har muligvis byens mindste soveværelse (ca. 2 x 2,3 m) – det er kun med nød og næppe, at vores dobbeltseng kan stå derinde (der er max 10 cm “spildplads” for enden af sengen).

Vores udfordring er, at vi gerne vil skabe opbevaringsplads og gøre rummet mere personligt, uden at det kommer til at se mast/klemt ud. Til info kan jeg fortælle, at der er dejlig højt til loftet, og at vinduet vender mod syd.

Hvad har I af forslag? :-)

 photo 1_zps1a31afef.jpg photo 14_zps6b3d80d4.jpg

Hvis du selv står med et indretningsproblem, du gerne vil have hjælp til, så send os en mail til homesick.kontakt@gmail.com, med billeder af dit issue og formulér en forklarende tekst. Som noget nyt, er betingelsen for at deltage, at man sender efterbilleder, det gør nemlig det hele lidt sjovere! :-)

Translation: One of our dear readers needs your help on how to make her bedroom a bit more personal and in some creative way make some space for storage. The room has a high ceiling. Do you have some good ideas on what she can do? Please share your thoughts and comment below.

30 COMMENTS

 • Malle

  Tag et kig på http://www.denormale.com de har lige indrettet soveværelset med nogle skabe fra Ikea som er super smart! Det ville I sagtens kunne have på en af store vægge, og de fylder ikke særlig meget ud fra væggen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg ville fjerne sengegærdet – det synes jeg ser for tungt ud til rummet, og tror det kunne give lidt luft. Tror at direkte opbevaringsplads ville være svært at skabe – men man kunne sætte nogle tynde gallerihylder op, så man kunne få lidt pynt på væggene i form af billeder, pyntegenstande og evt. mode/bolig blade. Mit sidste tip må være helt hvidt sengetøj. Det bruger jeg selv i mit lille soveværelse, og det giver altså følelsen af, at sengen er lidt ‘lettere’! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne V

  nogle væglamper på hver siden af vinduet for at få lidt læselys. måske nogle bogkasser lidt tilfældigt på væggen til opbevaring og pynt eller måske String reol. De er meget lette i deres look. http://www.designdelicatessen.dk/produkter/273-string-furniture/?gclid=CMvKuYGkhbsCFU5a3godOGEAbg#

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasja

  Hvad med en hems eller en højseng, som dermed kan skabe opbevaringsplads nedenunder?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Berit

  Hvis der er god højde til loftet, kunne det måske en ide at lave en høj seng, sådan lidt hems-agtig og så have pladsen nedenunder til opbevaring.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mette

  Elsker de her indlæg:-) skal så meget selv ha skrevet ind:-)
  Hvad med en masse forskellige hylder, på den væg hvor døren er:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Helt enig i de andres ideer bogkasser ved hovedgærdet og lamper vil hygge dog ikke hjælpe meget på opbevaringspladsen. Jeg tænker en væg til væg hylde helt oppe under loftet hvor der kan stå nogle fine kasser som kan indeholde mindre ting og evt en hjemmelavet bøjlestang lavet af vandrør som sider ca de 10 cm ud fra væggen der er i fodenden det ser cool ud og den kan jo være så lang man synes:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • En superfin Århus plakat fra KLAMIDE, jeg har lige været på Finderskeepers, og de har lavet de fedeste kort i skønne farver med Århus, se dem her. Der er forskellige med Århus.

  http://www.enklamide.dk/products/aarhus

  Jeg købte en superfin kalender af kunsteren Tarik Arnautovic med forskellige dyr, de er så fine, de fåes også i galleribilleder, og forskellige farver. Se dem lige her:

  http://215.dk/collections/all

  smalle hylder i Ikea, hvor I kan sætte lidt forskellige rammer op med lidt farver I godt kan lide på en af kortvæggene måske.

  Sengelamper, de fås jo i mange skønne farver, synes de er så fine.
  http://www.billiglys.dk/shop/frandsen-vaeglamper-297c1.html

  Hvidt / lyst mørklægningsgardin, og en rigtig fin kobber lysestage, som jeg også så på Finderskeepers, til et enkelt lys. Ikke ret dyr.

  Søstrene Grene har lige nu skåle med kobber indvendig, de er SÅ fine. Tjek søstrene Grenes hjemmeside / facebook, de reklamere med dem lige nu, vi være flot i hvid med kobber, for at gøre det enkelt.

  Cocoon vaserne er lavet i 2 nye skønne farver, en af dem ville være smuk i jeres vindueskarm, med en enkelt buket, med få blomster.

  http://www.boligliv.dk/konkurrencer/vind-cocoon-vase-og-skal-fra-holmegaard/ de kan faktisk vindes lige nu, via linket.

  Lækkert sengetøj, der gør jeres soveværelse ekstra lækkert, at komme ind i og krybe ind i jeres hule. Og nogle fede puder.

  TonTon har lavet det FEDESTE bakkebord, som er tungt og derfor ikke lige sådan vælter i sengen, det så jeg også på Finderskeepers, kender ikke prisen, men de variere i træet, og så er det fedt og rustikt, med betondelen. Det kræver lidt behandling, men det er da råhyggeligt, at kunne ligge i jeres hule, og nyde lidt guf, måske morgenkaffen.

  http://tonton.dk/Produkter.html kan ses her.

  afhængig af jeres stil, så mix moderne med gammelt, det elsker jeg selv, da jeg har stor passion for 2ndhand, og har en blog omkring disse ting. Desværre har jeg ikke et soveværelse endnu, da min bolig er så lille. Håber det gav lidt inspiration.

  Pøj pøj med projektet.

  smil Lene B.
  http://justlove2ndhandbyleneb.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sus

  På begge sider af vinduet:
  http://plus.politiken.dk/HUS__HAVE/Interioer/Hylden_Ledgeable(25403).aspx#

  På den ene væg kunne der være en kæmpe wallsticker, den tager ikke plads i rummet.

  Byg en lidt høj seng, med opbevaring under. Evt. med en skabslåge ved døren, hvor det man hurtigst vil have fat i, er at finde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg vill måske overveje en seng uden stel og ikke mindst en seng der er mindre. En seng på 1.60-1.40 ville måske være rigeligt, når værelset ikke er større… Når vinduet er så smalt ville sengelamper være en fin idé.
  Da jeg stadig boede hjemme, havde jeg et ret lille værelse, der hjalp det meget at hænge et spejl op, det gjorde at værelset føltes meget større :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rose

  Hvor er det bare et skønt lille værelse! Jeg ville udnytte, at det er så småt, til at lave en hulestemning derinde. Og ikke den slags hule, der er brun og dyster, men måske lidt eventyragtig! Med alle de ting, drømme er lavede af: Glas i fine farver, en drømmefanger, sådan et “myggenet” http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/44361010/, bløde puder i forskellige farver, en smal hylde med blomster, akvareller på væggene, en lyskæde, og måske små sedler, du og din kæreste har skrevet til hinanden, så det bliver personligt.

  http://thefeatherjunkie.blogspot.dk/2011/10/been-thinking-lately-about-redo-ing.html

  Og så ville jeg ikke være bange for farver!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Muligvis en mindre seng og et lyst sengetæppe, det tror jeg ville lysne rummet op :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sebastian

  Prøv at tage et kig på FROST’s hjemmeside. Vil helt klart anbefale UNU hylderne, der kommer i flere længder, breder og dybder i farverne sort og hvid. http://www.frost.dk/products/product+name/unu.aspx

  Synes også at Mini Camouflage kan give lidt farve og gøre værelset lidt sjovere. Man kan også hænge sine smykker, ure eller lignende ting der på. Her er lidt inspiration
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=538309086286291&set=pcb.538323499618183&type=1&theater

  Jeg ville nødig skifte sengen ud, det ville være synd for din kæreste :)
  Håber det kunne hjælpe ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg synes faktisk det er lidt hyggeligt med sådan et lille soveværelse. Tror jeg ville male en eller to af væggene i en mørk farve, fx endevæggen med vinduet. Det skaber lidt hulestemning – ligesom Tine Strange har gjort her: http://stylista.dk/blog/tine-strange/hobittens-jordhule
  Med hensyn til opbevaring, kunne det være smart med en lang hylde helt oppe under loftet, hvor der kan stå nogle opbevaringskasser og evt. en hjemmelavet garderobestang, som andre også foreslår :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hvis det var mig ville jeg nok droppe sengerammen rundt om sengen – tror det ville give lidt mere luft, men jeg vil dog stadig beholde sengens størrelse :-)

  Så vil jeg foreslå at hænge disse hylder op på væggen ved siden af døren – evt. lidt højt oppe (så man ikke slår hovedet ind i den når man skal ud af sengen)
  http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/S59891235/
  og så kan der stå nogle fine opbevaringskasser a la disse øverst oppe til småting, og så kan der stå lidt nips på de nederste :-)
  http://www.luxoliving.dk/house-doctor-organize-set-02-opbevaringskasser-lys/

  Så ville jeg vælge det fine Aarhus billede fra Korkartellet til den store væg til højre – evt. i en 70×100 ramme så den bliver stor, men stadig meget lys da det kun er midten af billedet der er farvet :-)
  http://kortkartellet.dk/collections/aarhus/products/aarhus-petroleum-50×70-cm – alternativt en af deres andre fine plakater, måske med Aarhus C

  Så ville jeg vælge nogle natlamper a la disse (dog ville jeg finde dem i en mere budgetvenlig udgave! ;-) )
  http://luksuslamper.dk/shop/lampe-gras-n304-2017p.html
  tror det kunne give rigtig fin “kant” til rummet

  Og så ville jeg vælge noget helt hvidt lækkert sengetøj, og dette sengetæppe for at give rummet lidt personlighed, så det ikke kun er hvidt :-)
  http://hayshop.dk/products/77-throws/82-mega-dot-quilt/

  Og så ville jeg (hvis kæresten er ok med det) vælge denne lampe til loftet, så det giver et fint mønster i rummet, så det er lidt “lys-hule-stemning” i rummet

  Og for at skabe lidt mere opbevaringsplads, ville jeg, hvis det er muligt med pladsen (evt. bare under sengen der hvor døren er), vælge nogle “bedrollers” a la disse fra Ikea, hvor i kan putte ekstra tøj/sko/sengetøj i og evt. opbevare sengetæppet i om natten under sengen
  http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/60179467/

  Og så ja hvide mørklægningsgardiner, og f.eks. en af de fine Kählervaser i vinduet i den farve i kan lide (evt. en der matcher den plakat i vælger) og så måske de der fine Hay papæsker i finde farver også til småting

  Det blev en rimelig lang smøre med en masse links, men håber det kan bruges!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg ville nok vælge en seng der var en anelse smallere, måske i bredden 160 i stedet for, men hvis i er fastbesluttede på at beholde en seng af denne størrelse, kunne dette sengestel måske være noget: http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/90249869/
  Det virker let pga. den hvide farve, og samtidig skabes der “usynlig” opbevaringsplads, hvilket jeg synes bestemt er at foretrække i så lille et rum.
  Derudover ville jeg nok hænge et par sengelamper op i hver side af sengen, og måske fine et par plakater med et roligt print, til at bryde alt det hvide lidt.
  Og så burde i virkelig skaffe jer af med det nuværende sengetøj – det ligner noget fra et børneværelse. Sengetøj der er helt hvidt hjælper til med at skabe illusionen af at rummet er større. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hvor er det hyggeligt at sengen fylder hele rummet. Jeg ville hænge en stor plakat op og måske et par hylder højt oppe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  I skal bygge et plateau under sengen af skuffer, der kan trækkes ud i enden af sengen og dermed blot bruge madrasserne til at ligge ovenpå. Plateauet skal males hvidt. Så vil jeg foreslå en træpersienne for vinduet . Den fylder ikke, men skaber hygge mod det hvide. To smarte sengelamper – gerne i en kontrastfarve fx. sort eller kobber og så skal der hænge lysestager på væggen som disse også i sort: http://trendcorner.dk/brands-a-z-218/menu-418/menu-pov-vaeg-lysestage-graa-3795.html

  Sengetæppet kan være sort/mørkegrå og så en masse puder, der matcher :-) God fornøjelse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror det vil blive for tungt i rummet med hylder oppe over sengen, jeg vil i stedet foreslå at lave en bred/dyb hylde over døren – eller hvis i er kreative lave det som et skab. Det har jeg har haft sådan en i en tidligere lejlighed og det fungerede rigtig godt.

  Ved senge ville jeg foreslå et par bogkasser og nogle spejle f.x. disse fra Ikea: http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/60182059/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  En seng med skuffer under ville være en god idé, synes jeg :-)
  Så får I masser af opbevaringsplads.
  http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/S39902937/

  Måske kunne I anskaffe jer en seng, der var 140 eller 160, i stedet for 2 meter bred :-)
  Så kunne der være plads til en lille taburet/sengebord i den ene side.
  (Hos os har vi en taburet på den ene side og en billedliste fra ikea på den anden side.)

  Så kunne I sætte to eller tre af disse op over hinanden ved siden af døren:
  http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/10226678/

  I kunne lave en lille collage af fine billeder/rammer på den ene side af vinduet (ala dette):
  http://20kvadrat.residencemagazine.se/wp-content/uploads/sites/6/2014/02/20kvadrat_1.jpg
  På den anden side (evt. over en taburet) kunne I hænge en lille pendel eller en fin light bulb.

  Synes også godt man kan have gråt sengetøj eller lignende for at gøre rummet mere hyggeligt og hule-agtigt – nu hvor det er så lille.
  En lille plante eller to i vinduet kunne også gøre underværker :-)
  Det samme gælder et henkastet sengetæppe og lidt puder.

  Håber det kan bruges! Glæder mig til, at se jeres resultater.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Opdager nu at I selvfølgelig ikke kan bruge sengen med skuffer, da I ikke kan komme til dem. Sorry my bad! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg vil anbefale, at I køber en seng, som har skuffer under madrassen. der kan virkelig opbevares mange ting sådan et sted!

  Ellers vil jeg anbefale, at I sætter hylder op, hele vejen rundt, lige under loftet, hvor der kan stå opbevaringsbokse (gerne hvide, så det syner af så lidt som muligt). Boksene kan bruges til alle Jeres småting, som I ellers skal opbevare et andet sted.
  Det ser ret fint ud og skaber en lidt hule-agtig stemning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • s

  Jeg ville lave en opbevaringsløsning under sengen m. nogle skuffer eller simpelthen stille sengen på nogle bogkasser (her kunne man evt. male både seng og kasser hvide for at skabe lys og luft og ligesom samle de to dele af konstruktionen) så ville jeg smide et sengetæppe på ( ensfarvet, gerne en lys farve) for at skabe lidt visuelt ro, selvom man bare har et hvidt sengesæt på sengen kommer det hurtigt til at krølle: rod for øjet, et sengetæppe ville udglatte dette! Så ville jeg evt. have nogle puder i neutrale farver (grå, hvid, sort og ensfarvede eller simple mønstre). Så smid nogle fede plakater op på væggen og evt. nogle cool sengelamper der kan hænge på væggen. Held og lykke :-).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • IDA

  Jeg tænker i kan sætte madrassen op på sådan nogle her malm sengeborde fra Ikea
  http://boligcious.dk/2013/06/23/boligcious-laver-sovevaerelse-se-for-under-og-efter-billederne/

  Jeg har selv gjort dette og det er fantastisk med at det opbevaring og helt vidunderligt at sove så højt:)

  selvfølgelig vil det kun blive for enden, men det er jo stadig 8 ekstra skuffer:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Sikke et dejligt rum der kan blive til den dejligste beduinhule.

  Med hensyn til opbevaring har ikea en rigtig fin løsning med en seng der kan åbnes op… Med den kan i tilgå det store rum under madrassen, når i står i døråbningen. Man kan evt save gavlen bag sengen af i niveau med madrassen, hvis den ikke passer ind.
  http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/90249869/#/90249874

  For at skabe en beduinhule kan i “sænke” loftet ned med forskellige lanterner i forskellige farver, der hænger ned. Nogle af dem kan i sætte en lampe fatning i, så I også får belysning. Alternativt kan i hænge et flot stykke stof hen under loftet i en blød bue, så der bliver beduintelt stemning.

  I vindueskarmen kan i stille en messing stage/lanterne til et stearinlys.

  Sengetøjet ville jeg skifte til et i mørk grå eller en farve der refererer til nogle af lanternerne. I kan have et par ekstra puder liggende på sengen i “etnisk” stof. I bliver nok træt af for mange ekstra puder, da der jo også skal være plads til Jer:-)

  For at lave en reference til denne hule, i den øvrige del af lejligheden, kan I lægge et lille tæppe foran døren ind til værelset. Det kan enten være et kelim eller et ægte tæppe.

  Disse forslag dur selvfølgelig kun, hvis I kan finde det hyggeligt med sådan en hule. Jeg selv er mere til et simpelt soveværelse uden så mange ting, men dette lille rum gav mig dog mere lysten til en hule :-)

  Jeg håber at der er noget I kan bruge.

  Mvh Mathilde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Alt efter hvor højt der er til lofte, kan man med fordel købe nogle “køjesenge”. Jeg ved det lyder lidt børneværelse, men jeg så på et tidspunkt i ikea at de havde en dobbeltseng i “køjesengs-udgave” – altså var der luft for neden og senge for oven. Selvfølgelig kræver det højt til lofte, men der var altså en del plads under sengen som sagtens kan bruges til opbevaring.

  Frederikke :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

MENU OBSESSION