A SMALL B/W PLACE

MY COFFEE TABLE BOOKS

 photo e9211e22-9942-4461-89dd-bd8525bb8a6d_zpsf1f7d4f4.jpg photo boookk_zps81773074.jpg

Da jeg forleden postede et billede af bøgerne her på vores instagram, blev der spurgt til, om jeg ikke kunne lave et indlæg, hvor jeg fortalte lidt om, hvad bøgerne handler om – og det kan jeg i hvert fald! Min passion for de såkaldte “coffee table books” er ret stor lige nu (måske fordi de er meget sjovere og pænere end alle mine studiebøger!) og jeg har derfor investeret i en god håndfuld på det sidste. Coffee table books er kendetegnet ved at de som oftest har et ret dekorativt udseende og indholdet er ligeledes meget visuelt orienteret. Selv elsker jeg at sidde og bladre i bøgerne, men samtidig synes jeg også, at de bidrager med noget virkeligt fint til indretningen :-) Her følger en lille gennemgang af bøgerne ovenfor:

Don’t eat the yellow snow: Dette er nok den sjoveste af bøgerne, bare titlen i sig selv er jo fantastisk! Bogen indeholder ingen billeder men er derimod en samling af citater fra 250 af tidens bedste popsange. Sangene repræsenterer alle populære musik stilarter fra de sidste halvtreds år, lige fra rock til folkemusik til punk og hiphop – og den er virkelig hyggelig at sidde og bladre igennem.

Walderstens Instagram: Bogen her er kort sagt bare en lille samling af den svenske kunstner Jesper Walderstens billeder fra Instagram, og jeg købte den mest af alt, fordi jeg er så glad for den anden bog jeg har af ham (Waldersten 365).

Waldersten 365: Denne bog er også fra kunstneren Jesper Waldersten – hver dag i et helt år skabte han mindst et unikt billede, der blev offentliggjort på waldersten365.com. Bogen indeholder netop resultatet af alle disse billeder, der er meget forskellige og bevæger sig mellem sort humor, skarpe moderne kommentarer og finurlige ordspil. Bogen er på svensk, men det synes jeg nu ikke gør noget, for den er virkelig fin – og det samme er dens visuelle udtryk! Hos den forhandler jeg har linket til her koster bogen 435 kr., men jeg har selv købt bogen til 239 kroner hos cdon.dk – de har den dog ikke på lager lige nu, men med så stor en besparrelse kan det måske godt betale sig at holde lidt øje :-)

Fashion: Ikke overraskende handler bogen her om mode, og beskæftiger sig med emnet helt fra sin oprindelse i det nittende århundrede og frem til vores egen tid. Bogen har informative kapitler, der introducerer hver æra kombineret med omfattende portrætter af banebrydende modeikoner, men den har også utallige udtryksfulde fotografier. Da jeg næsten lige har købt bogen og den er lidt af en mobbedreng, har jeg endnu ikke fået set den helt igennem – men indtil videre synes jeg den er vældig spændende, og så er jeg vild med omslagets grafiske look!

Translation: My passion for coffee table books is very big right now (maybe because they are much more fun than all my study books!) and I have therefore invested in these new ones lately. Coffee table books are characterized by that they usually have a rather decorative appearance and the content is also very visually oriented. I love to sit and flip through the books, but at the same time I also love how they can be really decorative at home :-)

Mette.

8 COMMENTS

 • Amanda

  Hvor er dit fine lys fra :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, nogle skønne bøger. Kunne rigtig godt tænke mig Waldersten 365 til at have stående (eller liggende!) :-) Lige nu har jeg kun min “The polaroid book” fremme, som dog også er enormt inspirerende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hvor er glasklokken fra? Det ser rigtig fint ud alt sammen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for inspirationen! Jeg vil give dig ret; coffee table books er SÅ fine at have liggende, og når man så har tid, så er det så hyggeligt og inspirerende at kigge dem igennem :)

  Emma
  http://www.thecasualcliche.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • pernille

  Åh, jeg er så fortabt i Waldersten 365, men jeg kan slet ikke støve den op på nogle som helst hjemmesider?? Der er ingen der har den. Har I måske en idé om, hvor jeg kan skaffe den?? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • homesick

   Jeg linker til den i beskrivelsen, bare klik på titlen – det ser ikke ud til, at den er udsolgt :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majken

  Hjælp – er på ferie i København i et par dage. Havde fundet en anbefaling af en butik hvor de har coffee tabel books, men nu kan jeg ikke finde den. Har forgæves Googles hvor jeg har fundet TASCHEN, og den skal nok prøves men jeg synes bare ikke det var den jeg læste om. Nogen der har fif?

  Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

A SMALL B/W PLACE