BLØDE FORMER & PASTELFARVER

VISITING: FRØKEN OVERSPRINGSHANDLING

Så er vi endelig på banen igen med et visiting indlæg og denne gang kigger vi inden for i Sheila Cathrine This’ lækre hjem. Sheila Cathrine blogger på Frøken Overspringshandling, som er en blog vi har fulgt med stor gejst gennem lang tid. Sheila Cathrine har en virkelig god sans for at mikse nyt og gammelt på den helt rigtige måde, og så er hun virkelig dygtig til at style og sætte ting sammen, se bare her :-)

 photo 1Stue_zpsc3e89563.jpg photo 2Stue_zpsfd9b5d58.jpg

Beskriv kort dig selv og lidt om din blog

Jeg hedder Sheila og 29 år og bosat på Nørrebro tæt ved Dronning Louises bro, med min kæreste og katten Elmer. Jeg er snart færdiguddannet sygeplejerske, men jeg går med en mangeårig iværksætter drøm om at åbne min egen lille skæve café, så snart jeg er færdig med studiet.

Når jeg ikke læser eller passer mine 3 meget forskellige jobs (på en børneafdeling, en café og et fritidshjem) sætter jeg møbler i stand i vores stue – men nu snart i eget værksted :-).

Vi bor i en andelslejlighed, som er situeret på et gammelt tørreloft – så lejlighedens eneste rum uden skæve vægge er vores entré og mellemgang. De skæve vægge har til tider været en indretningsudfordring, men det er samtidig også dét, som giver vores hjem karakter og følelsen af at være i en lille hule, selvom lejligheden er 110 m2.

Bloggen startede jeg i december da familie og venner efterlyste DIY på mine mange projekter, som ofte eksploderer, når jeg burde have travlt med alt muligt andet. Samtidig savnede jeg et sted, hvor jeg kunne få afløb for min passion for design og indretning.

 photo 3Stue_zpse33da23b.jpg

 photo 6Stue_zpscfd9c5c2.jpg

Hvordan vil du beskrive din boligstil?

Loppefund og nøje udvalgt design fra 50’erne – 60’erne møder nordisk minimalisme og et råt industrielt look – med hygsomhed. Mange af vores møbler er fundet i storskrald, på loppemarkeder, på DBA eller Lauritz. Ofte er det møbler som andre har opgivet at få pæne igen, som jeg så giver en chance – det er virkelig sjældent at et møbel ikke kan reddes på den ene eller den anden måde, hvilket også afspejler sig i mine mange DIY-indlæg.

Da vi har mange mørke møbler og en lidt rå stil, har jeg haft fokus på, at det stadig skal være være hyggeligt, varmt og blødt – en balance jeg føler, at jeg har opnået ved at have mange hyggelamper, lyskæder, bløder puder og en masse Kubus stager, som kan sprede stearinlys-glæde :-).

 photo 7kontor_zpse4fd4877.jpg

Hvilke interiørblogs er dine favoritter?

Den franske blog FrenchByDesign, den norske CherryBlossomBlog og den amerikanske BLDG25, samt de 2 danske HOMESiCK og BUNGALOW5 er alle blogs, som dagligt får besøg af mig. De har alle udviklet deres egen unikke måde at få formidlet ”interiør” på og så inspirerer de mig på hver deres måde.

Hvilken ting er du særligt glad for i dit hjem og hvorfor?

Det er faktisk rigtig svært for mig at skulle vælge noget ud, som jeg er særligt glad for i vores hjem, idet jeg er meget glad for det hele. Det er en proces at få skabt et hjem med de møbler og den interiørstil man ønsker og det har også taget mig lang tid. Hvert et lille møbel er en skat som jeg har fundet ”hjemløs på gaden”, ventet i spænding på at vinde i en auktion, siddet på nåle og ventet på svar fra sælger på DBA eller fundet i en butik. Jeg anskaffer sjældent møbler som jeg fortryder – og de mange som efterhånden står på vores loft, vil en dag få plads i min café.

Men SKAL jeg udvælge noget, må det være vores lille sorte lædersofa fra 50’ernes Tyskland, som jeg fandt på Lauritz og efterfølgende satte i stand. Udover den er jeg særligt glad for min gamle radio/LP skænk fra 40’erne, Ole Wanscher lænestolene, Tolix stolene og mine tapeter.

 photo 8kontor_zps7d172263.jpg photo 9Sovevaeligrelse_zpsdd21f8fd.jpg

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Det er Bang & Olufsens trådløse anlæg Beolit 12 i lysegrå. Jeg er ikke glad for store anlæg eller højtalere, så jeg var henrykt da jeg opdagede B&O’s lille anlæg i retrolook, designet af den danske møbeldesigner Cecilie Manz. Samme dag købte jeg de 2 lidt aparte gevir opsatser i Quriosa, der hænger i køkkenet og ”gren-knagen” i Magasin.

Hvad er dit drømmekøb til din bolig?

Det er uden tvivl Finn Juhls sofa ”Poeten” fra 1941. Sofaen er et stykke dansk kulturhistorie og uden tvivl den fineste af slagsen. Et andet ønske er ”Desk 62 series” – skrivebordet i valnød, designet af Greta Grossmann i 1952 og som fremstilles af Gubi på bestilling. Jeg er vild med dets karakteristiske udseende, som synes at trodse tyngdekraften.

Skulle jeg nævne et lidt mere realistisk drømmekøb, så er det en lampe, som jeg fabler meget om på min blog, nemlig en sort-patineret-og bestemt-ikke-ny-produceret Christian Dell 6631 bordlampe – dén må meget gerne få plads på teakskænken.

 photo 11Koslashkken_zps341d4ab0.jpg

Hvem er din yndlingsdesigner?

Ib Kofod-Larsen, Tove klindt-Larsen, Finn Juhl, Hans J. Wegner, Kai Kristiansen og Vilhelm Lauritzen – Alle sammen er de designere, som har skabt smukke møbler med billedskønne solide detaljer, med et beundringsværdigt håndværk og med gennemført funktionalitet og kvalitet.

 photo 12Badevaeligrelse_zps0a43f20a.jpg

Hvis I er ligeså begejstrede for Sheila Catrines stil som vi er, så husk at klikke forbi hendes blog lige HER for at se meget mere :-)

Photobucket

14 COMMENTS

 • Sikke meget lækker inspiration og spændende læsning! Er helt vild med hendes indretningsstil :)
  Jeg lavede et indretningsinspirations-indlæg i går, hvor jeg nævnte jeres blog, bare FYI! God dag :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nøj, hvor lækkert!!! Hun må gerne komme hjem til mig og style min lejlighed :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana

  Hold op et fedt hjem fyldt med inspiration!!! Jeg elsker hvordan lamperne hen over spisebordet er blandet sammen og hvordan de 2 forskellige sofaer bare passer sammen. Der vil jeg gerne bo :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mina Justensen

  Ved i hvor stolen ved skrivebordet er fra og billedet med ulven, samt de dråbeformede sølvlamper? Super fedt indlæg og sikke en lækker lejlighed!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] og kommentarer på de mange fine henvendelser der er kommet efter min lejlighed igår blev vist på Homesicks blog (hvilket I i øvrigt lige skal høre mere om:)) også opdager man […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ingeborg

  Utrolig inspirerende, hold da op et hjem. Var lige inde på Sheilas blog som er fyldt med så mange gode ideer til indretning.
  Jeg elsker det mix af design og loppefund, og hvordan Sheila ved hjælp af små ting gør det hele så lækkert og hyggeligt.
  Den blog vil jeg følge tæt:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Helt fantastisk smukt og inspirerende hjem, elsker den lille hule og den skønne stemning af varme og hygge der præger det her hjem :) Og så frøkenen selv et fantastisk inspirerende menneske oven i hatten ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Kopp

  Hold fast, nogle lækre møbler! Virkeligt smukke fund. Er meget forelsket i den lille sofa.
  Og så elsker jeg at der er så meget sort – jeg er selv kæmpe fan af sort, men jeg synes ofte man ser mere hvidt end sort, så thumbs up for at turde gå dén vej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] sidste uge var jeg /min lejlighed med i et Visiting indlæg hos de søde piger fra bloggen Homesick. Her fortalte jeg bl.a. om en af mine drømmekøb, […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] nogen syntes at plaiden fra Visiting indlægget hos Homesick ser hygsom ud, så kan det købes i H&M Home lige her eller i deres […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] et par uger siden var vores hjem med i et Visiting indlæg på bloggen Homesick, som mange af jer nok også følger ( hvis ikke, så gør det – […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wauw det er virkelig flot, og en utrolig inspirerende blog :)

  Hvis det skulle have interesse har jeg en konkurrence kørende, hvor jeg udlodder 5 billetter til Shoppers Delight henne på min blog :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] vores lejlighed og det var jeg naturligvis edder skisma stolt over! I kan se vores boligindlæg her. Det er ret sjovt at kigge tilbage på! Hvor har vores hjem ændret sig meget siden den gang! Og […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BLØDE FORMER & PASTELFARVER