TIP: PAUSTIAN UDSALGSDAGE

ARNE JACOBSEN: THE TONGUE CHAIR IS BACK

 photo tungen_zps2ae697d7.jpg
Man kan næsten ikke snakke om stoledesign uden at sige Arne Jacobsen. Han er manden bag en lang række designklassikere som Myren, 7’eren og Grandprix stolen, men blandt hans stole finder man også en glemt klassiker, nemlig Tungen. Heldigvis har møbelproducenten Howe netop valgt at tage produktionen af stolen op igen, hvilket vi godt kan forstå, for smuk det er den altså! Tungen blev oprindeligt designet i 1955, men har ikke været i produktion i mange år. Nu sætter Howe den igen i omløb i handlen som en eksakt genskabelse af det originale design, men skabt med moderne produktionsteknikker for at forbedre stolens holdbarhed.

Tungen har et minimalistisk og skulpturelt design og er dermed et perfekt eksempel på et klassisk Arne Jacobsen design, der tydeligt giver udtryk for hans kærlighed til form, skønhed og æstetik. Når Arne Jacobsen designede møbler, var det typisk til et specifikt byggeri. Dette var også tilfældet med Tungen, som Arne Jacobsen designede i 1955 til Munkegårdsskolen i Gentofte.

Som standard fås Tungen i træsorterne bøg, eg og valnød samt i bejdset sort, hvid og teak. Stolen fås også med polstring i enten stof eller læder, og farvepaletten går fra lys rosa til cognac. Benene fås i krom og i sort eller hvid pulverlakering. For yderligere information og billeder se Tonguechair.com.

Han var nu en dygtig mand ham Arne, hva’? Sådan nogle “Tunger” ville i hvert fald ikke se dumme ud rundt om mit nye spisebord :-)

Mette.

Photobucket

10 COMMENTS

  • Wow, har aldrig set det stole fra Arne Jacobsen – men de er virkelig flotte, et rigtig fint alternativ til de meget omtalte Eames stole :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • De var også ukendte for mig, indtil jeg så dem i en bog om Arne Jacobsen i forbindelse med mit studie – og der faldt jeg straks for dem! Så det er skønt at de bliver sat i produktion igen :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du har ret! Jeg elsker virkelig Arne Jacobsen, og drømmer selv om at eje nogle Æg – når jeg en dag står med et par hundrede kilo, jeg ikke liiiiige ved, hvad jeg skal bruge til! : )

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Hvor er jeg glad for at høre, at de bliver sat i produktion igen – de er SÅ smukke. Jeg vil endda gå så vidt som til at sige, at det er en af mine all time favorit-stole! :D

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Nøj hvor er den smuk! Den ville være perfekt hjemme hos os… Hvad mon prisen bliver?
    Tak for en altid fantatisk blog! :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Den er så smuk! Så vidt jeg er oplyst starter den vejledende udsalgspris fra 4600 kr.
      – Selv tak, dejligt at du læser med :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Ja, jeg tænkte præcis det sammen mht. et andet alternativ for eames-stolene ! De er virkelig virkelig fine ! Hvad koster de stks. pris ? Helt sikkert på listen, når jeg inden længe skal flytte hjemme fra ! :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja, det er helt sikkert et godt alternativ, hvis man har fået nok af Eames-stolene ;-) Vejledende udsalgspris starter fra 4600 kr.

      Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

TIP: PAUSTIAN UDSALGSDAGE