OFFICE INSPO

FDB-MØBLERNE FÅR COMEBACK

Forleden tikkede der en nyhed ind i vores mailbox, som vakte glæde hos sådan nogle møbel-nørder som os; COOP sætter nemlig FDB-møblerne i produktion igen. Yay! Oprindeligt begyndte FDB at lave møbler for mere end et halvt århundrede siden, dengang blev møblerne tegnet som led i en kampagne, hvor FDB ville lave ?smukke, hensigtsmæssige og billige? møbler til deres kunder. De havde gennem årtier nogle af de mest anerkendte danske designere ansat på deres tegnestue, hvorfra mange møbelklassikere udsprang. I 1960?erne fandtes der stort set ikke et hjem uden mindst ét FDB-møbel, og Poul M. Volthers køkkenstol i sig selv solgte over 850.000 eksemplarer.

 photo fdb22_zpsa5631928.jpg

Nu er tiden (heldigvis) igen kommet for FDB-møblerne. Coop har i samarbejde med Kvist Møbler i Årre sat gang i produktionen af en række af de gamle møbelklassikere. Til at starte med lancerer Coop fire stole fra FDBs tegnestue. Der er en stol fra hver af de fire tegnestuechefer, som var henholdsvis Børge Mogensen, Jørgen Bækmark, Poul M. Volther og Ejvind A. Johansson. Derudover bliver der også lavet tre borde tegnet af Volther. Fremadrettet har Coop også planer om at designe nye klassikere, og på den måde videreføre historien samt den oprindelige tanke bag FDB-møblerne: Designmøbler i gedigen kvalitet til rimelige priser.

 photo fdb11_zpsdfff9e21.jpg

Udover de fire stole, der kan ses på billederne ovenfor, vil der også blive relanceret et bord i tre udgaver tegnet af Volther. Hvis I, ligesom os, også er fan af FDB-møblerne, så skal i heldigvis ikke vente længe, både stole og borde kan nemlig allerede findes i 230 SuperBrugsen-butikker over hele landet fra uge 35, og fra uge 36 vil møblerne også være til salg på coop.dk.

Vi er spændte på at se, hvilke møbler COOP ellers vælger at sætte i produktion igen .. Ejvind A. Johanssons J-64 stol ville eksempelvis ikke være noget dårligt valg! ;-) Har I en favorit blandt de fire stole? Vi har lidt svært ved at vælge, men det er nok Børge Mogensen eller Poul M. Volther, der er blandt favoritterne her :-)

Photobucket

18 COMMENTS

 • Hvor finder du så fantatisk inspiration fra? Er helt vild med det!

  Min blog: http://emilieskovdragsbaek.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  FANTASTISK nyhed!! Det reddede lige min dag :) Vi har 4 gamle Poul M. Volther stole om vores spisebord. De er købt på et loppemarked og jeg har selv malet dem sorte. De fungerer, men er gamle og knager og holder ikke evigt. Jeg elsker dem dog, og har ikke kunnet finde andre stole jeg var lige så vild med, og som var ligeså behagelige at sidde på. – De holder simpelthen 100% i min bog! Så klart jeg skal have 4 nye Poul’er i sort, så kan de gamle hives frem når der er gæster :)

  Kunne i øvrigt også godt fristes til en grå Børge – den kunne fungere ret godt til skrivebordet synes jeg :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jamen den nyhed er jo som skabt til dig! Kan godt forstå da du ikke kan nænne at smide så smukke stole ud – dejligt at du nu får mulighed for at supplere op så, for de holder bestemt også 100% i vores bog! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er mere vild med Folke Pålssons FDB stol. Mon de også sætter den i produktion, eller måske lader de Hay om det? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den er også vildt flot! Man ja, det ville måske være lidt underligt at have den i produktion to steder.. men man ved aldrig? Det har nok også noget at gøre med, hvem der har rettighederne til designet :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie N

  Fantastisk nyhed? Ved I hvad priserne på bordene bliver?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dejligt at du også synes om nyheden! :-) Ja, så vidt vi er blevet oplyst så kommer der i første omgang et Poul M. Volther bord i massiv bøg i tre forskellige størrelser, hvor priserne bliver:
   3.495,- for det mindste
   4.495,- for det mellemste
   6.495,- for det største

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  FED NYHED! Sad og snakkede med en flok tøser, netop igår aftes, om at FDB stolene er ved at gøre comback, og jeg har heldigvis lige fået lov at få to af mine forældres gamle “efterligninger” fra vores sommerhus som jeg er ved at gøre i stand! Fedt fedt! Men to stole er jo ikke nok så for eksempel den hvide Børge Mogensen kunne godt gøre sig godt sammen med de andre stole :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er meget glad for at priserne kommer til at ligge så
  almindelige mennesker har råd til at købe møblerne. Det er jo hele
  tanken bag FDB møblerne :) Glæder mig også til at se hvilket nye
  klassikere de får lavet, og om de kan leve op til standarten. Det
  er jo nogle ret store sko de skal fylde ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, priserne er helt fair. Det er vi også spændte på, men mon ikke kvaliteten bliver meget lig de gamle, når det er samme producent der står bag? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frisenette

  Meget synd at der er tale om “tilpassede” versioner af
  møblerne. Dvs. ikke i original overflade og vigtigst, ikke i
  originale mål. Så ryger hele ideen jo fuldstændig til jorden. Synd,
  men desværre meget tidstypisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, det vil nogen måske mene – men så er det jo heldigvis stadig nemt at få fat i de originale.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen Henriksen

  Hvad koster tillægspladerne til bordet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Utrolig lækkert. Specielt Børge Mogensens model med “dobbelt” ryglæn er fed!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MargitA

  Jeg har et spørgsmål:
  Min morfar var tilknyttet en brugsforening, og han anskaffede nogle pindestole fra FDB Møbler sent i fyrrerne tidligt i halvtredserne. Jeg har to af dem, den ene er mærket FDB møbler, de ser fuldstændigt ud som Volthers pindestol, men har rundt drejet sæde af limede træstave i stedet for lamineret. Jeg husker at nogle af stolene havde en tilbøjelighed til at flække i sæderne, men mine er hele.
  Kan de være Volther? er de sjældne? Jeg har aldrig set andre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jacob

  De er virkelig stilrene de stole!
  Og alt i alt en fin pris!

  Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

OFFICE INSPO