COOL BIRDS

DIY: CHRISTMAS ORNAMENTS


1-10
2-9Source: Littlepieceofpie, Lisa Leonard Blog, Garden Mama, Sarah Stitched, Pinterest

Jeg er helt pjattet med denne DIY-idé, så blev lige nødt til at dele den med jer. Det er virkelig en nem og billig måde selv at lave små julevedhæng på, som f.eks. kan hænges på juletræet, en gren eller bindes på julegaverne. Det eneste man skal bruge er enten saltdej eller ler, en kagerulle, et søm eller lignende til at prikke et hul og noget snor til at hænge det op i. For at lave formen på vedhænget kan man bruge kageudstikkere eller en kniv. Med hensyn til dekoreringen er det nærmest kun fantasien, der sætter grænser. Synes især det ser fint ud med tryk fra bogstavsstempler eller gran, som vist på billederne.

Er det ikke bare en fin idé? Jeg tror altså selv, at jeg lige må ha’ prøvet det af, om ikke andet er det en virkelig god undskyldning for at få lov til at lege med saltdej.. eller trylledej, som det hed i børnehaven ;-) Og så er det jo kun et ekstra plus, at det er virkeligt billigt at lave! Hvis I også har fået lyst til at kaste jer ud i  hjemmelavede julevedhæng, så får I lige en opskrift på dejen her:

Saltdej:
300 g mel
150 g fint salt
ca. 2 dl vand
1 spsk olie

Det hele æltes godt sammen og dejen er færdig og klar til brug. Herefter er det kun fantasien, der sætter grænser. Figurerne bages efterfælgende i ovnen i cirka 1 time på 150 grader (eller til de er lysebrune), det er lidt forskelligt hvor lang tid det skal have, alt efter størrelsen på det man har formet. Hvis man vil male figurerne efterfølgende er det en god idé at lakere dem først, så holder de længere.

Mette.

Photobucket

12 COMMENTS

 • Super lækkert! Minder som en sød billig løsning på finsdottirs lækre produkter!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kendte faktisk ikke mærket, så googlede det lige – og ja, det minder da godt nok lidt om, det er super fint :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvorfor pokker har jeg ikke tænkt på trylledej!? Genialt, altså! Jeg vil straks gå i gang!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha. Sådan tænkte jeg også, da jeg så idéen – det er jo oplagt :-) Fedt at du er klar, håber resultatet bliver godt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og i gang kom jeg!
   Må ærligt indrømme at de ikke bliver ligeså flotte som de illustrerede (som jeg er 99% sikker på er white clay), da de hæver en smule, men rustikke kan man vist godt kalde dem ;) Rustik er vel også en stilart, hehe!

   Jeg har en lille tilføjelse til opskriften: Det skal være fint salt (opdagede jeg), der skal en del mindre vand i, og dejen skal have lov til at hvile nogle timer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fedt – der er ikke langt fra tanke til handling hos dig, det kunne jeg lære noget af! haha.
   Ja du har ret, nogle af dem er lavet i ler og andre i saltdej. Men rustik er ikke nødvendigvis en dårlig ting jo ;-) Tak for tilbagemeldingen, det retter jeg lige til i opskriften. Ha’ en god dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • nadia

   Goddamnit, håbede lige at de alle var af white clay, og det ikke bare er mig, der er en klaphat til at lave trylledej ;)

   Tak for en lækker blog! Og god dag til jer osse :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha. Det kan også være det er min opskrift der er helt galt på den, det skal jeg ikke kunne sige ;-) Tak – og dejligt at du synes om bloggen, det er vi super glade for!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lærke

   Jeg er vild med denne idé, men nu snakker i ler, hvidt ler og saltdej… De hjerte med tryk af gran, du har billeder af, hvad er de lavet af?
   Jeg ønsker nemlig særligt den hvide farve og kender ikke til bagning af ler og saltdej.
   Men tak for inspiration! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sine

  Hvordan får man dem blanke, som de er på nogle af billederne og hvilken slags maling skal man bruge?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LovingChristmas

  Det er sådan en god idé! Men hvad er forskellen på at bruge saltdej og ler? Og hæver de begge en smule, så mønstret bliver mindre markant ved bagning?
  Glæder mig til at prøve :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Det er et gammelt indlæg du har fundet frem til her, og jeg ville ikke længere anbefale saltdej men derimod Hobby Clay (kan købes i Panduro), det gliver klart det flotteste resultat og er super nemt, da det blot skal lufttøre.

   Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

COOL BIRDS