CASUAL AND PERSONAL

TWO OF MY NEW FALL FAVORITES

autumn-favoritesPuderne fra Auping er modtaget som gave

Efterår er lig med hygge, men noget andet, der også er lig med hygge, er puder og lys. I weekenden var Mette og jeg et smut forbi Omniias designmarked her i Kolding. Det er så hyggeligt med markeder – særligt de af slagsen, hvor de dygtige og kreative ildsjæle selv sidder og sælger deres produkter. Det er så inspirerende at snakke med kunstnerne, som kan fortælle om tankerne og processen bag produkteterne. På markedet faldt vi over nogle enormt smukke keramiksager, bl.a. Christina Friis, som er kvinden bag den fine prikkede olielampe, der bare måtte med mig hjem. Se den lige, er den ikke cute? Jeg er i hvert fald blevet rigtig glad for den. Den er så hyggelig at tænde, når mørket falder på, og så er det en lidt anderledes måde at have et lys på.

En anden favorit er puderne fra Auping, som jeg har glædet mig til at modtage lige siden, jeg var med dem på pressetur til deres fabrik og hovedkontor i Holland i sidste måned. Jeg har nemlig helt selv designet den grønne og mørkegrå, eller i hvert fald valgt tekstilerne. Auping er jo mest kendt for deres bæredygtige og komfortable senge, men som noget nyt lancerer de her i oktober en unik accessories-linje kaldet “Leavings”, som består af 100% restmaterialer. De fine puder er det første produkt og er resultatet af de overskydende materialer fra deres sengeproduktion. Det vil sige, at betrækket er lavet af det overskydende stof fra polstringen, og puden indeni er lavet af rester fra bl.a. topmadrasserne. Det betyder også, at der ikke er to puder, der er ens, og det synes jeg er virkelig sejt :-)

Hvis I vil have lidt bonusinfo i den sammenhæng, så var det generelt meget inspirerende at se, hvordan Auping virkelig tager bæredygtighed seriøst. F.eks. besøgte vi deres produktion, hvor alle processerne er centraliseret, hvilket vil sige, at de producerer hele sengen samme sted – lige fra syning af topmadrasser til svejsning af sengebunde, hvilket sparer åndsvagt meget co2 bare i transport. Derudover har de heller ikke noget lager, men producerer først en seng, når der kommer en bestilling ind. En anden del af deres tilgang til bæredygtighed er også at benytte sig af leverandører så tæt på fabrikken som muligt, hvilket også sparer co2 – f.eks. er danske Kvadrat en af deres leverandører af tekstiler. Det var virkelig sjovt at få et indblik i produktionen, for jeg havde faktisk aldrig været på en fabrik før og havde derfor nok også mine fordomme om, hvordan sådan en fungerer. Der skulle jeg altså blive overrasket. Noget af det, der overraskede mig mest, var, at det ikke bare er en maskine, der laver det hele, men at hver en proces faktisk er styret af en menneskelig hånd. Puderne er f.eks. også håndsyede, og det synes jeg helt generelt giver noget personlighed til produkter, hvad end det så måtte være.

Click here for English translation.

Camilla Marie

8 COMMENTS

 • Line Halkjær

  Hvor kan man købe den prikkede olielampe? Jeg må eje den!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Hej Line

   Den er nemlig bare så fin :-) Det er keramikeren Christina Friis, der har lavet den. Det er meningen, at hun snart bliver forhandlet på Omniia.dk, men du kan måske kontakte hende via hendes hjemmeside christinafriis.dk :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Er helt solgt på den lille runde olielampe! Den er da noget af det sødeste :-) Nogen idé om den kan købes på nettet et sted?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Hej Maja

   Den er nemlig bare så fin :-) Det er keramikeren Christina Friis, der har lavet den. Det er meningen, at hun snart bliver forhandlet på Omniia.dk, men du kan måske kontakte hende via hendes hjemmeside christinafriis.dk :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette Esbensen

  Hej
  Den fine lille olielampe med prikker…..hvor kan den købes?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Hej Henriette

   Det er keramikeren Christina Friis, der har lavet den. Det er meningen, at hun snart bliver forhandlet på Omniia.dk, men du kan måske kontakte hende via hendes hjemmeside christinafriis.dk :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hvor er dit fine tæppe fra? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Hej Christina

   Det er fra Søstrene Grene, men et par år gammelt efterhånden …

   Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

CASUAL AND PERSONAL