A REVIEW ON MY PILLOWCASES FROM EBAY

SCENTED CANDLES WITH A CLEAR CONSCIENCE

 photo 2_zpsnllpk6p4.jpg photo 1_zpsg4fvsmux.jpg

Der har de seneste dage været en del debat om hvorvidt duftlys er skadelige for helbredet. Man kan selvfølgelig argumentere for, at det aldrig er sundt at have stearinlys tændt indenfor, men ikke destomindre gør vi det (næsten) alle sammen for hyggens skyld! En ny undersøgelse har vist, at duftlys der indeholder limoner (citrondufte) bliver giftige, når de brændes af. Når de såkaldte limoner brændes forvandler de sig nemlig til formaldehyd, som er under mistanke for at være kræftfremkaldende. I kan læse mere om det lige her! Det er altid godt at tage sine forholdsregler, så jeg skrev til leverandørerne af mine duftlys om hvorvidt de indeholder nogle giftige stoffer. Tænkte, at jeg lige ville dele deres svar med jer – for her er altså to duftlys, som I kan tænde med god samvittighed! :-)

Som alle deres andre lys, så indeholder mit fine hygge-lys fra Skandinavisk ingen skadelige stoffer, da de er produceret af en ren, 100% vegetabilsk voks, som består af palmeolie, soya og kokos – derudover er vægen produceret i 100% bomuld. Der er altså ingen forskel på deres duftlys og andre lys uden duft! Jeg har haft flere af deres duftlys gennem årenes løb, og det her er klart min favorit – nok både på grund af duften og farven! ;-)

Mit flotte duftlys fra Copenhagen Candle Lab er, ligesom deres andre lys, CO2-neutrale og produceret i af 100% bæredygtigt og GMO-fri soja med en blanding af æteriske olier og parfumeolier af høj kvalitet. De pointerer dog, at deres duftlys Tuberose indeholder en smule citrusduft, men duften kommer af en æterisk olie og ikke en parfumeolie – det er dog umiddelbart lidt svært at gennemskue hvorvidt den æteriske olie også omdannes til formaldehyd! Til bonusinfo kan jeg dog fortælle, at min kæreste er ret stor fan af lysene herfra, men desværre ikke på grund af duften – han kan nemlig ikke fordrage nogle duftlys. Men til det her følger der et lille låg med, som man kan skrue på, når det ikke er tændt. Det er altså smart, for så slipper han for duften dagen lang! Mon ikke vi er flere som bor med en, der har det sådan! ;-) Jeg kan desuden anbefale Mimosa-lyset, der har en blid og forførende sæbelignende duft. Deres ‘Cederwood’ lys er også klart anbefalelsesværdigt duftmæssigt. Hvis I bare gerne vil have et smukt og dekorativt lys uden duft, så sælger de også et helt rent sojalys. Det kan I finde her! :-)

Translation: Recently there has been a debate in Denmark whether or not scented candles are harmful to your health. A new study has shown that scented candles containing limoner (not sure what it’s called in English, but it’s a lemon scent) becomes toxic when it’s burned. For my own safety I wrote to the suppliers of my scented candles on whether or not they contain toxic substances and I just wanted to share their answers with you. Read the full translation here! :-) 

Tatiana.

Indlægget indeholder annoncelinks / This post contains add links

6 COMMENTS

 • Super fedt indlæg
  dine billeder er mega flotte
  håber du har en fantastisk dag

  lifestylexblogger.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Tusind tak. Du må også have en fantastisk dag! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Hej Tatiana,

  Hvor er det godt du reagerer på hvad du hører i medierne og skriver til producenterne efter en udredning! :)

  Jeg vil dog godt lige komme med et ekstra indspark. Jeg synes desværre skandinavisk’s svar bærer præg af de forsøger at smyge sig udenom og fokusere på alt det ufarlige deres lys indeholder.. Selvfølgelig er der forskel mellem normale lys og deres duftlys; der er parfume i, ellers ville de ikke dufte. De skriver de også på deres hjemmeside “Made from a blend of perfume and vegetable wax”.

  Limonen er også kendt som limonene, som er det der oftest står på varedeklarationen. Det er molekylet d-limonene der ved afbrænding kan gå i forbindelse med ozon og danne formaldehyd. d-limonene dufter dejligt af citrus, og kan fremskaffes på to forskellige måder. Enten kan man “oprense” det fra citrusfrugter, hvor produktet kaldes en æterisk olie, eller også kan man fremstille det syntetisk i et laboratorie. I begge tilfælde er det identiske molekyler af d-limonene man ender med (http://www.forbrugerkemi.dk/kemi-info/funktion/parfume-1/aeteriske-olier). Forskellen mellem de to, er at det syntetisk fremstillede er rent d-limonene, hvor de æteriske olier ikke kun inderholder d-limonene men også andre duftmolekyler (se tabel https://en.wikipedia.org/wiki/Orange_oil). Uanset om man bruger parfumeolier (syntetisk fremstillet) eller æteriske olier er d-limonene molekylet identisk og vil begge tilfælde reagere med ozonen i luften og omdannes til formaldehyd. Desværre er der lidt en fejlagtig generel opfattelse af at hvis det er naturlige æteriske olier så kan det ikke være skadeligt, som producenterne gemmer sig bag..
  d-limonene er forøvrigt også på astma og allergiforbundets liste over særligt allergifremkaldende stoffer som man bør undgå.

  Jeg håber det gjorde dig lidt klogere :)

  Hilsen Mathilde

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Hej Mathilde,
   Dejligt at du deltager i debatten – og tak for din uddybende kommentar, som vi alle kan blive lidt klogere af. Når selv leverandørerne har svært ved at gennemskue det, så har forbrugerne i hvert fald også! :-)

   Ha’ en dejlig søndag! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Manja

  Rigtig fint oplæg :)

  Men ville lige informere om de mere skadelige ting det gør for miljøet at anskaffe palmeolie… (læs link):
  http://redorangutangen.dk/palmeolie?gclid=CPLFjvyIgssCFeX7cgodc6cM2A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Tak for linket, det har virkelig nogle triste konsekvenser! Jeg ved, at lyset fra Skandinavisk er RSPO-certificeret – så langt, så godt :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

A REVIEW ON MY PILLOWCASES FROM EBAY