A NEW BEDROOM FAVE

HOW TO STYLE YOUR WINDOWSILL

Vi har fået en del ønsker om nogle gode tips til, hvordan man skal dekorere sin vindueskarm. Jeg kender godt selv til frustrationen – for selvom det lyder simpelt, så kommer det nemt til at ligne et mini alter, som en af vores læsere skriver! ;-) Jeg har fundet nogle inspirationsbilleder og kommer med mine bedste tips til, hvordan man kan dekorere sin vindueskarm. Forhåbentlig kan det inspirere jer til skabe det helt rigtige og ønskede udtryk i jeres hjem! :-)

 photo 1_zpspsvyfhoh.jpg photo 2_zpsg7jwhu0o.jpg
1 / 2 / 3 / 4

Det kommer selvfølgelig an på hvor dybe og brede ens vindueskarme er, men når jeg skal dekorere mine, plejer jeg som regel at dele dem op i to sider. Den ene side, har jeg én – og i den anden side samler jeg flere genstande – ikke på en række, men så vidt muligt i klynger. Det lyder skørt, men der er noget magisk i, at stille et ulige antal genstande sammen. Derfor finder jeg altid tre eller flere (ulige) genstande, som matcher hinanden. Billederne herover illustrerer det fint, da alle har 3, 5 eller 7 genstande i den ene side og kun én i den anden.

 photo 6_zpsoud2xxpl.jpg5 / 6

Hvis det passer bedre til ens indretningsstil, så kan man også vælge at dekorere sine vindueskarme mere simple. I min stue har jeg tre vinduer, hvor jeg i det midterste vindue har fuldt det første eksempel med genstande i begge sider, men i de to andre har jeg simplificeret udtrykket. Det er en smagssag, om man bedst kan lide at placere genstandene i midten eller i siden – jeg plejer at stille tingene i en af siderne på trods af, at den modsatte side er helt tom. Til gengæld sørger jeg for, at bruge en genstand med noget fylde, som fx en stor glasklokke, en plante eller samle flere fine genstande. Her gælder reglen om det ulige antal stadigvæk, hvad end det er 1, 3 eller flere.

 photo 3_zps6nppedss.jpg7 / 8

Hvis du foretrækker et mere kompakt look, så kan det også se superfedt ud uden at udtrykke rod. I alle tilfælde, når man dekorerer sin vindueskarm, anbefaler jeg, at man leger med højdeforskelle – det skaber nemlig et mere dynamisk, tilfældigt og knap så stringent look. Den regel er dog ekstra vigtig, hvis man gerne samle mange genstande sammen. Hvis ikke det skal ligne et mini alter, så drop desuden også symmetrien, husk at placere et ulige antal sammen, og udnyt dybden i din vindueskarm. Saml dine genstande i klynger, foran og bagved hinanden, så de integreres til én og samlet enhed.

 photo 7_zpstgpmfuit.jpg photo 4_zpswmoup64l.jpg9 / 10 / 11 / 12

En god måde hvorpå man kan skabe højdeforskelle, dynamik og kontrast er ved brug af plader, bakker, æsker, magasiner eller bøger. Der findes nogle superpæne af slagsen, så det er bare at finde nogle, der passer til lige præcis det, du gerne vil udtrykke. Jeg bruger selv bøger og magasiner som en del af indretningen, og jeg er ret vild med, at de pludselig får en funktion mere udover, at man kan læse i dem. Find inspiration til pæne coffee table books og hvordan man kan bruge dem i indretningen her og her.

For at opsummere, så har jeg listet mine bedste tips her:

 • Placér genstande i et ulige antal
 • Leg med højdeforskellene i din vindueskarm
 • Udnydt dybden i din vindueskarm og saml genstande i klynger
 • Undgå for meget symmetri i dine opstillinger

Det var det. Har I flere gode tips, go’s eller no-go’s? Så del det gerne med os andre i kommentarfeltet! :-)

Translation: I’ve gathered some inspirational pictures and my best tips on how to style your windowsill. Read the whole translation right here and please share your thoughts with us! :-) 

Tatiana.

9 COMMENTS

 • Cecilie Alexandra Østergaard

  Vasen på det sidste billede, hvor er den fra? Simpelthen så lækker og fin :-D

  http://www.monreve.bloggersdeligt.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Det er jeg ikke sikker på, men man kan i hvert fald (har kunne) få nogle lignende fra H&M home :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle Østerholm

   Det ligner en Pallo vase af Carina Seth Andersson :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kine

  Åh! Vil i ikke nok lave en how to style en karnap? Synes det er så uendelig svært!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Det er ikke noget, som vi selv har erfaringer med – men vil helt sikkert kigge nærmere på det! En dag er det måske lige pludselig på bloggen :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg vil lige høre hvor den fine jordklode lampe er fra? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Åh, jeg er træt af vores alt for smalle vindueskarme :( det går det umuligt at klynge noget sammen.. Det er ellers så fine inspirationsbilleder…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homesick

   Det er lidt svært, ja. Men Måske du kan lege med det simple udtryk i stedet, eller måske også bruge vinduets højde til en hængeplante eller lignende? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

A NEW BEDROOM FAVE