A MARBLE WALL

HOMESICKS INDRETNINGSHJÆLP #10

Så er det blevet tid til endnu en omgang indretningshjælp her på bloggen! Vi ved, hvor kreative I kan være – og i denne omgang, gælder det virkelig om at finde de gode løsninger frem. I var virkelige gode sidste gang, så fyr endelig løs med idéerne i kommentarfeltet, og hjælp en læser i nød, der mangler inspiration til, hvordan hun kan indrette sin entré optimalt! :-)

Kæreste skønne HOMESiCK-piger og læsere!

Da jeg i sin tid flyttede sammen med min daværende kæreste, faldt valget på en lejlighed der har en perfekt placering, god størrelse, 1000 skæve vinkler og indhak og skøn udsigt. Lige siden har min entré dog givet mig stress, og nu hvor jeg endelig selv bestemmer hvor “skabet skal stå”, er gangen her blevet mit første projekt og min største udfordring. Jeg har boet her i snart 3 år, og har i den tid skullet diskutere alle lampevalg og møbler, og nu hvor jeg selv kan vælge, er jeg helt blank, derfor håber jeg i kan hjælpe mig med jeres gode ideer.

Et af de største problemer med rummet er manglen på lys. Da gangen ikke har vinduer er det vigtigt at jeg har en lampe der kan give et godt lys. Muligvis flere lamper da gangen er lang. Jeg tænker umiddelbart selv loftlamper, men nok mest fordi jeg nærmest panisk har søgt en erstatning til det rod der hænger i loftet nu. Kontkrete forslag til lampe eller andre muligheder for at gøre rummet mere lyst modtages med kyshånd! Jeg har et splittet forhold til den lille kommode. Jeg har tænkt på om jeg skulle fjerne den og hænge et langt spejl op i stedet, men jeg er egentlig glad for opbevaringspladsen. Kommoden selv er jeg dog ved at være lidt træt af da det hele bliver lidt for antikt for mig, og jeg i virkeligheden har meget mere lyst til noget nyt, smart og stilet. Over kisten har jeg længe tænkt jeg ville hænge den store ramme op, men hvor og hvad pokker der skal i, har jeg ikke besluttet, og siden er jeg så endt med at tvivle på om rammen så overhovedet skal op eller om jeg skal finde på noget helt andet. Skulle nogen have en snedig plan til at skjule sikringsboksen, er den slags input også yderst velkomne. Udover det indbyggede skab, er der kun kisten jeg meget gerne vil beholde hvor den er, og måske de hvide skoskabe, af praktiske årsager :)

 photo ind2_zps1c5cf037.jpg photo ind1_zpsf6c3dcd3.jpg

Hvis du selv står med et indretningsproblem, du gerne vil have hjælp til, så send os en mail til homesick.kontakt@gmail.com, med billeder af dit issue og formulér en forklarende tekst. Som noget nyt, er betingelsen for at deltage dog, at man sender efterbilleder, det gør nemlig det hele lidt sjovere! :-)

Translation: One of our dear readers needs your help on how to make her entrance/hallway bit more personal and inviting. Do you have some good ideas on what she can do? Please share your thoughts and comment below.

29 COMMENTS

 • Birgitte

  Jeg ville udskifte din kommode til en palisander kommode, hænge en stor kobberfarvet Ball loftlampe op og flytte kisten til et andet rum, sådan at det ville give noget mere luft, når man træder ind. Derud over ville jeg købe en plakat fra Kortkartellet og hænge på den tomme væg hvor kisten står, og stille stolen der og smide et lamme skind på den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg ville nok flytte kisten, da den for mig at se suger en del energi ud af rummet. Og så ville jeg købe en loftskinne med en 3-6 spots, så lyset bliver godt fordelt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg ville vælge kontraster og måske nogle farver, som modspil til de hvide vægge. Du kunne eksempelvis male skabslågerne hvide og påsætte læder stropper eller porcelænshåndtag.
  Skoskabene fungerer fint, praktisk løsning og neutrale så dem ville jeg også beholde.Spejlet ville jeg udskifte til en stil, som er mindre “antik”.

  http://www.wunderkitsch.dk/shop/house-doctor-spejl-1459p.html?gclid=CLKDl7_M1b4CFe3JtAodHHAA0g

  http://www.guloggratis.dk/inde/mobler/kommoder-reoler-skabe/kommode/annonce/erhverv/23457446-kommode

  http://moredelisious.blogspot.dk/2013/07/diy-ldergreb-til-skabslager.html

  I rammen ville jeg vælge et kunst tryk, plakat eller lignende. Måske du netp her kan lege med farverne, da det er nemt og billigt at skifte ud, hvis du senere får lyst til at prøve noget helt nyt. Kan anbefale Etsy, de har et stort udvalg uanset hvilken type udsmykning man er til.

  http://www.louisiana.dk/louisiana-butik
  https://www.etsy.com/browse/home-garden/decor-housewares/wall-decor/?ship_to=DK

  Med hensyn til belysning kunne du vælge en løsning med flere væglamper, som kan justeres og lyse i forskellige retninger, eller kombinere det hele med en plafond i loftet, som ikke på samme måde “fylder” i rummet. Det kommer helt an på om lamperne skal være diskrete på vægge eller i loft, eller om det skal fylde mere og være iøjnefaldende, som f.eks. farvede ball lamper, brugte arkitektlamper eller lignende.

  http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/10231321/
  http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/00055691/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Hvis det var min entre, ville jeg for det første male skabet hvidt og udskifte greb. Måske til læder, som Maria har skrevet. Flytte kiste og stol til et andet rum, da kisten virker meget stor og tung. I stedet for stolen ville jeg sætte en plante, for at få lidt natur ind. Få væggen hvor kisten stod, ville jeg sætte to kortere eller en lang hylde op i træ, og finde nogle skønne billeder at sætte der. Eller en fin, smal træbænk med bløde puder og hænge billederne over den. Så ville jeg finde et spejl med mere kant, som Maria også forslår. Måske male skufferne på kommoden i en farve, som passer til billederne. Til sidst ville jeg hænge tre lamper op på række, måske sådan nogle store pærer, som giver et godt lys til hele gangen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ane

  Hej! Jeg ville male det brun skab hvidt, og pille hanke af på begge skabe og sætte nogen læder hanke på i stedet for. Jeg ville også købe et aflangt spejl og fjerne kommoden (hvis du gerne vil beholde den, så ville jeg male skufferne hvide m. læder hanke eller sætte noget evt marmor tapet på). På en af siderne af på et af dine skabe, ville jeg male noget tavlemaling på, det ser rigtig fint ud og det er hyggeligt når en veninde skrive eller lille hilsen – jeg er selv glad for min! :) Håber vi får resultat at se, når du er færdig med dit projekt. Ps fed kiste!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  uuuh, hvem der bare havde sådan en stor og dejlig gang. :D
  overordnet ville jeg arbejde med at skabe højdeforskelle – i øjeblikket har både kommode, stol og kiste nogenlunde samme højde, og det gør ikke noget godt for rummet.

  allerførst ville jeg male det indbyggede skab hvidt og sætte nogle andre håndtag på (evt. i læder, som et par andre også foreslår).

  selvom du gerne vil beholde trækisten på sin plads, synes jeg, at den er meget tung og fylder rigtig meget visuelt. måske den kan flyttes ind i et andet rum?
  kistens plads kan så bruges til opbevaring i stil med dette: http://www.pinterest.com/pin/503558802056237041/
  og så ville jeg under alle omstændigheder skille mig af med skokasserne af plastik – det kan godt være, at de er praktiske, men de ser meget “cheap” ud og skriiiiiiiiger ikea. ;)

  derudover ville jeg beholde stolen, hvor den står, og i stedet hænge en fin lampe op, så du har et godt sted at sidde og binde dine snørrebånd. :)
  kommoden er sød, og passer godt i rummet. sæt evt. en skål eller lignende på den, så du har en plads til nøgler, buskort osv., som du ikke må glemme, når du skal skynde dig ud af døren. :)

  jeg håber, at mine forslag kan bruges!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • emmelie

  Jeg önsker i ku skrive et indlaeg med lidt inspiration til hvordan man kan style vinduer. Jeg synes det kan vare så svaert at få tingene at se godt ud i mine vinduer. Jeg behöver jeres hjelp! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sonia

  This website has some gorgeous moveable wallwares. Round sticky wall dots that you can move as many times as you like and 100% cotton canvas banners. They send stuff anywhere in the world and are designed and made in Australia:
  http://lovebombdesigns.bigcartel.com/products

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg vil beholde kisten, og få et stort spejl henover eller evt flere sammen på samme væg, sammen med den ovale, du allerede har. Stil en flot kurv ovenpå kisten til nøgler, eller hæng en kurv på væggen.

  Få et flot langt tæppe/løber/kludetæppe på gulvet, eller mal gulvet
  hvidt.

  En skinne i loftet med hvide spots, som kan flyttes, og lyse ud på væggene.

  Fjern kommoden, og stil stolen der. Evt male den væg i en farve eller en stor kvadrat med sort tavlemaling til beskeder.

  Køb 3 hvide skokasser til endevæggen mellem de to døre, og sæt dem op ved siden af de i forvejen hængende skokasser. Tænker du har knager omme i det hjørne, man ikke kan se på billederne.

  Lav nye låger til det store skab, hvis det er besværligt at male dem… Skabet skal være hvid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg må desværre ikke male gulvet – udlejer siger nej :( Jeg prøver med et tæppe i stedet. Skabet bliver dog hvidt :)

   Lejligheden er fra ende til anden en udfordring pga mærkelige kanter og indhak – det sted hvor skoskabene hænger nu, kan der ikke sættes noget op ved siden af. Skabene hænger ved et af de sære hak, og vægstykket hvor stolen står, buer så meget at der ikke kan hænge hylder, skoskabe eller andet af den slags :/ Jeg er glad for de hyggelige hjørner rundt omkring – men de er også en udfordring :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg kan virkelig anbefale Ball lamperne. Jeg har selv dem i kobber hængende over mit køkkenbord, og de giver rigtig meget lys, synes jeg. Oveni det er de heller ikke særlig dyre, mener det er en 4-500 kr pr. styk.
  Endvidere har jeg også to styk hængende i min gang, sådan efter hinanden. Det ser også fint ud, synes jeg :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Tak for alle de gode ideer – jeg håber der kommer endnu flere jeg kan lade mig inspirere af :D

  Jeg har vist glemt at nævne at jeg bor til leje ved en lidt sur udlejer der ikke er med på maling af hverken skabe eller gulve. Havde jeg ejet var skabet revet ned og gulvet malet – men desværre må jeg tænke i ikke-permanente løsninger på de punkter. Et tæppe og en ny låge el. folie (bare skabet bliver hvidt…) må være planen :)

  Jeg har egentlig ikke været så vild med læderstropper på skabe, men det skyldes nok mest at jeg fik et riiiigtig skidt førstehåndsindtryk af det. Nu har jeg kigget lidt omkring og det kan da være de igen skal med i overvejelserne. Ellers må jeg på udkig efter nogle flotte greb (… pssst dem vil jeg også gerne se forslag til ;) )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg ville (som alle andre) male det indbygget skab! Ikke kun lågerne, men også “soklen” forneden. Grebene skulle enten males en funky farve – eller skiftes! Oven på skabet ville jeg anskaffe mig en hel masse lidt neutrale kasser (hvid eller sort) som kan bruges til opbevaring.

  Sko skabene kan jeg sagtens se det smart ved, men mon ikke der kunne findes en lidt pænere løsning?? Jeg ville evt. tage nogle gamle “æble-kasser” og hænge op på vægen, de ville kune brugs til at have sko i, men samtidig være flotte og passe flot ind. Og evt. finde nogle knager til jakker, tørklæder osv. Stolen ville jeg flytte til et andet rum.

  Kisten er rigtig fin, syntes dog den ville være endnu bedre hvis man malede den en stærk farve (hvis man ikke er farveforskrækket), jeg ville selv elske at have den stående i gul. Syntes sagtens man ville kunne gøre det nu når resten af rummet er så neutralt. Over kisten ville jeg lave en “billede væg” – jeg er selv ret vilde med posters herfra: http://society6.com – de giver en masse sjov og farve til et neutralt hjem.

  Jeg ville hænge 2 lidt store loftslamper op, det ser ud til at der er ok højt til loft, og evt. en væg lampe i samme stil. Jeg er selv ret vilde med disse: http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/40215206/ som både fås i loft, væg og en stående udgave.

  Spejlet ville jeg også udskifte med enten en sort aflang eller de små 6 kanter man kan sætte sammen (tror ikea har nogle).. Kommoden måtte godt blive hvis den blev malet hvid.

  Jeg glæder mig til at se slut resultatet! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Det lyder nok fjollet, men jeg havde slet ikke tænkt over noget så enkelt som hvide kasser ovenpå skabet – det har bare irriteret mig det rodede :)

   Jeg har selv spekuleret lidt i at male kisten, men har ikke helt turde kaste mig ud i projektet. Det kan være jeg skal finde modet frem og friske den op :) Er vild med gul, så det lokker lidt når nu du skriver det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

   Lige en lille ekstra kommentar – jeg fandt nemlig lige de spejle jeg tænkte på http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/60182059/ :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   kast dig ud i det! :D det tager en krig at slibe ned, men det er helt sikkert det værd.
   jeg malede min gamle kommode orange sidste sommer, og selvom jeg generelt er farveforskrækket, har jeg ikke fortrudt det! :D
   se resultatet her: http://www.pinterest.com/pin/438186238717383075/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Jeg synes også du skal beholde kisten, men jeg synes du skal skubbe den lidt til den ene side- væk fra hoveddøren. Og så synes jeg, at du skal ligge nogle fine puder på den, så ser det hele lidt mere velkommende ud. Over kisten, ville jeg hænge to flotte plakater, i sorte rammer- gerne støre end den du har nu!
  Stolen synes jeg, du skal stille på det nye plads du har lavet ved at rykke kisten.
  Skoskabene skal væk… skoende kan evt. ligge i små kurve, på gulvet…
  Så synes jeg du skal hænge et stort bredt spejl op, der hvor skoskabet, og stolen var. Store spejle er uundværlige og giver godt lys.
  Dette er fint, men ikke for meget:
  http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/60178415/

  Det lille spejl over komoden, passer ikke ind i stilen, og jeg ville finde en stilet, og mere enkelt kalender en den du har hængende på skabet, og hænge på spejlets plads.
  I stedet for komoden vil sætte den her, i hvid: http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/00242278/

  Det store skab skal males hvidt, og du kan, som en anden har sagt evt. male siden, hvor kalenderen er nu, med sort tavle maling. Der skal du også have nogle andre vedhæng på!

  Med hensyn til lamper:
  Jeg synes mindst du skal have to hængende i loftet. Her er nogle fine forslag:
  http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/60215205/
  http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/00125811/
  http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/30207768/
  Jeg synes ikke det skal være væg lamper!

  Håber det kan bruges, og glæder mig til at se hvordan det bliver!:))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg er lidt bekymret for at flytte kisten da den står midt mellem dør til badeværelset (man kan vist ikke se døren på billederne, men den er i hjørnet ved hoveddøren – så tæt så de vist endda deler karm) og dør til soveværelset. Hvis jeg flytter den nærmere soveværelset frygter jeg at den kommer til at koste mig mange blå mærker.

   Der kan ikke hænge noget bredere end skoskabene, da væggen har et mærkeligt hak der.

   Jeg er igang med at lave en gulv-til-loft-tavle i køkkenet, så tænker lige lidt videre på om jeg skal fortsætte i gangen eller om den ene er nok :)

   Min kalender er helt og aldeles uundværlig – men nu hvor vi ikke længere er to der skal holde øje med den, er den blevet flyttet til indersiden af et køkkenskab.

   Åhhh det kribler helt for at komme igang nu med alle de gode ideer jeg får fra jer :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Jeg ville flytte spejlet over på modsatte væg. Over kisten i venstre side.
  Så ville jeg finde nogle forskellige små rammer, både nye og antikke og indramme nogle fine billeder – som jeg ville hænge i en klynge ved siden af spejlet.
  Kommoden ville jeg nok sige farvel til.. I stedet ville jeg hænge en knagerække/knager op på det stykke væg, hvor kommoden og spejlet er nu. Jeg kan se at du har et fint stort skab, så du kan gemme alt overtøjet væk, men du kan jo hænge din yndlingsjakke og et pænt tørklæde og en mulepose op på knager/knagerække.
  Kalenderen på siden af skabet ville jeg også sige farvel til.
  Lige ved siden af dit skab ville jeg stille en stor plante i en slidt rødlerskrukke.

  En løber/et gulvtæppe ville også gøre underværker.

  Til slut ville jeg finde nogle store opbevaringskasser i neutrale farver og smække op på skabet – så du kan gemme alle de ting der står oven på skabet væk.

  Håber det kan bruges :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Engelbrecht

  Hej Homesick! Jeg har tænkt på noget i forbindelse med disse indlæg (som jeg btw synes er en fantastisk ide), og vidste ikke lige hvor jeg ellers skulle skrive det henne – men, hvor kunne det bare være fedt, hvis det på en eller anden måde var muligt at se de forskellige læsere-i-nød’s nyrenoverede / ommøblerede rum, efter de har fundet hjælp herinde! Det kunne være vildt fedt at se et sådan ‘før’ og ‘efter’ billede! :-) Ved ikke om det er muligt på den måde at “holde” kontakten, og dermed se deres løsning – men det kunne være super lækkert og sjovt at se hvordan de brugte de forskellige ideer! :-)

  ps. er vild med jeres blog! hi

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Engelbrecht

  hej igen, som begejstret læser for jeres indlæg og for min egen yderst gode ide, læste jeg ikke lige hele teksten færdig – så.. trækker lige ideen tilbage da jeg kan se at i har været på forkant og allerede indført den! :D super godt initiativ!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nicole

   Louise, har du også luret hvor man kan se efter-billlederne? Det kan jeg nemlig ikke lige lure og jeg er sygo nysgerrig :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dem kan man se i indlæggene. Vi sætter dem ind når vi modtager dem, men der går som oftest lang tid, før vores deltagere får sendt os resultaterne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille M

   Jeg forventer selv at der måske går 2-3 måneder før jeg er klar med efterbilleder – mellem økonomi og tid til udførelse af projekter er det nok ikke realistisk at have klar om en uge ;)

   Men… vil I (både Homesick-pigerne og alle jer med de skønne ideer) så have etapeopdateringer når der sker noget, eller bare vente tålmodigt :) Jeg tænker selvfølgelig ikke at jeg vil sende billeder afsted hver gang jeg rykker på en lille detalje eller køber en ny plante, men når der er sket et ryk så man kan følge arbejdet løbende :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du bestemmer helt selv om du vil sende billederne løbende, eller om du vil vente :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicole

  Jeg har en idé, som måske er lidt økonomisk krævende og udfordrende. Men jeg tror det ville give mega meget lys at male gulvet hvidt eller i hvert fald hvidere. Jeg ved ikke om det er overhovedet er muligt og tilladt, men det er da en mulighed. Ellers stemmer jeg også for at fjerne kisten (eller male den også). Og skabet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ligner en lejlighed med rigtig mange spændende muligheder, men jeg kan godt forstå at du er kørt fast i din entré. Særligt når du er så begrænset af din udlejer. Øv!
  Det indbyggede skab ligner et standardskab – prøv og se om du ikke kan finde låger der passer i målene i hvide, og sæt dem der er nu på loftet til du skal flytte. Kisten ville jeg helt bestemt male. Gul som en anden har foreslået ville være fedt – ellers hvid eller sort højglans. :)
  I loftet ville jeg hænge en række af 3 flowerpot lamper, så du også får lys helt henne efter hjørnet. De fås i mange farver, så det er helt op til dig – personligt har jeg en fornemmelse af, at koboltblå snart kommer frem igen (ja, du hørte det her først.. ;))
  På væggen over kisten ville jeg droppe den ramme du har – den ville føle sig lille og ensom. Jeg ville hænge to større eller et enkelt kæmpe stort. Når jeg ser dine billeder får jeg af uforklarlige årsager lyst til Pop-Art.. Roy Lichtenstein eller Andy Warhol ville være cool og passe godt til flowerpot lamperne.
  Som mange andre skriver, ville jeg droppe skoskabene – der må kunne fås noget pænere.
  Endelig vil jeg som du selv skriver, skifte det lille spejl ud med et stort.
  På kisten ville jeg placere nogle farverige bøger, en bakke med lys og nips og noget planteværk – friske blomster er altid godt. Hvor stolen er, ville jeg sætte en fed gulvvase.
  Og ja.. Hvide kasser ovenpå det indbyggede skab er et must! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille M

   Skabet er desværre 5 cm fra standard i højden :( MEN min lokale farvehandler lukker og (held i uheld) har store rabatter på alle resterne i butikken, så jeg har hentet hvid folie og er nu klar til farveskift på skabet! Så er det bare grebene der driller.

   Jeg tror ikke jeg tør balancere planter og lys på kisten – låget runder og jeg er klodset, så det er bare en enkelt gang jeg kommer lidt for tæt på og så har jeg smadret en vase :P Som det er nu bruger jeg den når jeg er på vej ud af døren til at samle ting jeg skal huske, jeg sidder der når jeg tager sko på, det er der jeg stiller min taske når jeg kommer hjem før jeg får pakket ud osv. Den fungerer mere som stol end stolen gør.

   Jeg har længe ønsket mig en lækker gulvvase, og stolen er efterhånden bare blevet til sidste stoppested for reklamer inden de ryger i papircontaineren i baggården.. Det er nok et godt bytte :) Jeg drømte lidt om en stor plante eller et træ der – men i et rum uden naturligt lys bliver det nok svært at få noget til at overleve..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Catharina

  Angående greb til skabet, så har jeg selv lige skiftet grebene på mine køkkenskabe ud. Jeg købte disse på ebay i blå:

  http://www.ebay.com/itm/1-10pcs-Europe-Ceramic-Door-Drawer-Cabinet-Cupboard-Kitchen-Pull-Handle-Knob-/370873348167?pt=LH_DefaultDomain_2&var=&hash=item5659c63047

  Det er en billig løsning (i forhold til at skulle købe dem i butikkerne), det tilfører lidt farve til rummet, og så kan jeg godt lide den lidt gamle stil over dem, som jeg tror vil passe godt sammen med kisten. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

A MARBLE WALL