KÄHLER BLOGEVENT

HOMESICKS INDRETNINGSHJÆLP #8

En læser har brug for jeres kreative indretningshjælp i forhold til hende sofahjørne. I plejer at være fyldt med gode ideer, så fyr løs, så vi kan hjælpe læseren med hendes indretningsissue! :-)

Kære HOMESiCK piger & læsere,

Jeg har nu i lang, lang tid gået og funderet over hvad der skulle ske med mit sofahjørne – og jeg kan simpelt hen ikke komme på noget. Derfor håber jeg, at I og jeres læsere har en masse gode ideer.

Problemet er, at der mangler noget ordentligt belysning. Det skal gerne være noget der hænger på væggen eller lignende, så jeg kan få skubbet sofaen helt ind til væggen. Det kan ikke være en pendel der hænger fra løftet, for lige diagonalt overfor hænger der én over mit spisebord, så det ville se mærkeligt ud. Derudover mangler jeg også ideer til den meget hvide væg. Det lille bord ved siden af sofaen skal væk og der kommer endnu en palle oven på sofabordet, ligesom jeg også er igang med at hamstre puder. Jeg overvejer et gevir på den tomme væg og en koskind på gulvet for at få noget natur ind, men kan ikke helt finde ud af om det bare vil se mærkeligt ud.

Er der nogen af jer der har et par gode ideer? De vil blive modtaget med KYSHÃ…ND og masser af karma jeres vej!

 photo 1_zpsb957c12b.jpg
 photo 2_zps7131c000.jpg
 photo 3_zps180e6962.jpg

Hvis du selv står med et indretningsproblem, du gerne vil have hjælp til, så send os en mail til homesick.kontakt@gmail.com, med billeder af dit issue og formulér en forklarende tekst. Som noget nyt er betingelsen for at deltage, at man sender efterbilleder, det gør det hele lidt sjovere :-)

Translation: One of our dear readers needs your help on how to decorate her cosy sofa corner. She really needs a better light and maybe something on the walls. Do you have some good ideas on what she can do? Please share your thoughts and comment below.

22 COMMENTS

 • Nu kan jeg jo desværre ikke se hele rummet, men umiddelbart tænker jeg om din sofa kunne stå op ad den anden væg, så du sidder og kigger ind i den lille væg når du sidder i sofaen? Jeg tror det ville skabe mere hygge og give følelsen af et rigtigt hyggehjørne! Desuden tænker jeg at du kan købe nogle store billeder og hænge på væggen bag sofaen og evt, som du skriver, et gevir. Til belysning kunne du sagtens bruge en lang gulvlampe der kan gå ind over sofabordet og et tæppe under bordet til at skabe mere hygge! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ud fra det billede du har postet, vil jeg ikke rykke sofaen helt ind i hjørnet – heller ikke selvom du finder en anden lampe. Det kommer nemt til at se trykket ud, når du skubber tingene helt ind i hjørnerne.
  Bag sofaen ville jeg vælge nogle større billeder. Jeg kan se at det er familiebilleder og lign. du har i øjeblikket – måske kan du forstørre dem op, så du får lidt mere niveauforskel. Jeg har selv lavet noget lignende, som jeg er ret tilfreds med. Du kan se min løsning her: http://universalsine.com/2014/03/04/sort-hvid-og-farve/
  Et gevir kunne være en sjov idé.. Jeg har set flere spændende på chenillehome.dk.
  Sidebordet ville jeg udskifte med et lidt mindre kompakt – der er mange små fine borde på markedet i øjeblikket.
  Held og lykke!
  Sine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Hansen

  Du kunne muligvis få nogle flotte billeder op på væggen bagved sofaen, og et tæppe under sofabordet. Udstyr evt. Sofabordet med nogle flere lysestager og vaser til at give lidt hygge måske noget med lidt farve. Så ville nogle puder også gøre underværker, prøv måske søstrene grene eller hogm Home. Og til sidst ville jeg finde en væglampe og så måske have en gulv lampe i det andet hjørne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Benedicte Wedell-Neergaard

  Hvad med at hænge nogle lamper i loftet: bla. de her synes jeg er super fede http://shop.ilva.dk/produkt/66500443/stone?maingroupurl=lamper&webgroupid=

  Du kan evt. også ombetrække sofaen, til noget lysere :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er et rigtig fint og hyggeligt hjørne, du har der, med mange muligheder :)

  Din sofa er meget mørk, og når den står helt inde i hjørnet, kan det godt komme til at se lidt kompakt ud. Jeg ville nok rykke den lidt ud fra væggen og så finde en fin lampe, som kan erstatte den, du har nu (evt. en gammel retro en med en sej farve). Desuden ville jeg finde en masse puder og en plaid i lyse farver (evt. pasteller), som kan bryde med den mørke sofa.

  Det er rigtig fint med billedhylderne på væggen bag sofaen, men dine billeder er ret små, så de forsvinder lidt i den hvide væg. Jeg ville nok finde nogle ret store billeder (de skal dog være lyse på grund af den mørke sofa). Så ville jeg også pynte sofabordet med nogle søde lysestager.

  Jeg synes godt, det kan være virke lidt forvirrende, at der er tre farver træ (gulvet, sofabordet og hjørnebordet). Du kunne eventuelt male sofabordet hvidt. Jeg ville nok fjerne hjørnebordet. Det passer ikke helt i stilen med sofabordet, og så får det også sofaen til at se mere kompakt ud.

  Jeg håber, du kan bruge tipsene :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melanie

  Du mangler farver. Væk med lampen (ud) der står ved væggen. Skub sofaen helt ind. Hæng en flot væglampe op i stedet. Væk med de hvide gallerihylder og hæng alle billederne direkte på væggen (billedvæg – rammevæg) på et pæn måde. Find evt. inspiration på instagram (hashtags).
  Nyt pudebetræk (evt. grafiske mønster), og et andet tæppe også. Bordet ved siden af sofaen ville jeg også smide ud eller måske male den en fed farve. Ellers ville jeg nok købe en pæn bladholder.
  Kig inde på Illumsbolighus. dk, magasin.dk, luxoliving.dk, stilleben.dk. Man skal naturligvis gide at sætte sig ind i det. Held og lykke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ane

  Jeg tænker at det ser meget trykket ud med sofaen i hjørnet. Jeg ville, hvis det var mig fjerne de små billeder og hænge nogen store op. Så ville jeg også male pallebordet hvidt og det andet også, og fjerne hjulene på det det du har spil og bøger inden i :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Noget der kunne være fedt, ville være et gevir, hvor et par simple pærere hænger på, med ledningerne viklet ind i selve geviret :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et dejligt hjørne du har! Jeg ville også rykke sofaen lidt ud fra væggen – det kommer til at se lidt for klemt ud og det synd når der er plads til mere luft. Jeg ville nok finde noget fedt tapet, fx FermLiving til den lille væg – det giver så meget kant og sjæl i et hjem.

  Derudover ville jeg også fjerne de hvide billedhylder og hænge billederne direkte på væggen. Mix gerne store og små billeder med hinanden. Tror det vil skabe en bedre dynamik. Synes bestemt du skal pifte væggen op med et gevir. Nu kender jeg ikke din stil generelt, men kunne være vildt fedt, at male det i en pangfarve – når resten er holdt så meget i sort og hvidt.

  Så ville jeg nok gøre noget ved det lille sidebord eller finde et andet, det bliver lidt tungt. Jeg ville nok forsøge at finde lysestager, tæppe, pude eller lignende, som havde samme pangfarve i sig, som geviret. Men jeg elsker også farver :)

  God fornøjelse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Fedt med et pallebord! Synes puderne er fine, lidt ekstra måske med mere farve ville skabe mere hygge.
  Belysningsmæssigt så har jeg selv denne: http://www.lysmesteren.dk/louispoulsen/enigma425/p/12489/?q=enigma
  Ved den måske er lidt dyr – MEN den svæver nærmes usynligt når den ikke er tændt. Den blænder ikke og giver et faktisk lys. Ved at du ikke ønsker en pendel, men den er vildt flot. Jeg har den til at hænge i hjørnet – højt nok så man kan sidde under den :)
  Ellers er der disse to væglamper som jeg også synes er ret fede (kommer jo an på hvad stil du er til) :):
  http://www.lysmesteren.dk/artemide/tolomeomicroparetebodysort/p/14022/ og http://www.lysmesteren.dk/lightpoint/mood2ledwhite/p/11959/
  Kommer også an på om det er læse lys eller rumbelysning du søger. Fedt at se hvordan andre bor, og at jeg ikke er den eneste med indretnings problemer :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vivi

  Hejsa
  Fint lille sofahjørne. Mine forslag:

  ÆNDRING:
  – Tag billedehylderne ned
  – Lav en billedvæg med dine billede – på den made kan du skabe ét stort “billede”.

  LYS
  – Du enten købe nye billedrammer i lys farve ELLER spraymale dem (det er billigere og hurtigere (ca. 80 kr.)
  – Dit sofabord (sejt!) kan du lysne lidt i farven med noget træmaling (tænk ludmaling, for du vil jo ikke miste træets struktur)
  – Køb nyt pudebetræk i samme farveskala som dine (Nye) billederammer og sofabord. Nye puder er dyre, betræk er nemt og koste en brøkdel af en pude.

  LAMPE
  – Jeg har forstået det som om, at du slet ikke vil have noget til at hænge ned, så er løsningen (hvis det ikke skal være en gulvlampe) enten en loftlampe aka. rondel lampe-agtig løsning og det ville se fuldstændig malplaceret ud i en hjørneløsning. Den anden – og den jeg stemmer for – er en væglampe. Da det er et lille hjørne foreslår jeg kun én. Og mit bud ville være en industri-lignende lampe. Det kunne også se fedt ud sammen med palle-sofabordet. De har som regel om en “arm”, så du kan bestemme retningen af lyset og placeringen over sofaen. Den skal selvfølgelig også være i lys farve, så enten sølv eller sand. Sort er dækket nok ind af sofaen :)

  Så de lyse farver skal altså bindes sammen i dine billedrammer, puder, sofabord og lampevalg.

  Men det er selvfølgelig kun forslag – jeg ved jo ikke, hvilken stil, du har i resten af din lejlighed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg ville male den lille væg koksgrå, og så lave noget belysning ala det i Louise og Jonas fra Nybyggernes’ køkken:
  http://pantone4c.dk/2013/10/week-4-kitchen-2/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ina

  Hvad med en lyskæde i hjørnet hvis du ikke vil have en lampe til at stå? så kan du også rykke Sofaen næsten helt ind. – Der er en del link til lyskæder her på bloggen faktisk :-)

  Held og lykke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan ikke liiige overskue at læse de andres svar, så beklager hvis jeg gentager nogen.
  Jeg ville rykke sofaen ind, og så evt. lave sådan en lampe: http://www.pinterest.com/pin/439663982344285567/

  Over sofaen ville jeg hænge en masse billeder/prints/tegninger. Altså en blanding af personlige billeder, og nogel lidt sjovere. Find evt postkort i Tiger og Søstrene grene og sæt dem i en ramme – bum, kunst! ;)

  Og så skal du da bare male væggen i en farve! :D Hvilken, er jo et præferencespørgsmål, men jeg craver selv enten den her “Lyng” http://www.dyrup.dk/dyrup/inspiration/varme%20vinternuancer.aspx, eller en ting mellem “artiskok” og “due” http://www.dyrup.dk/dyrup/inspiration/herre_fede_farver.aspx

  …det blev en underlig sætning den sidste :P

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Jeg ville starte med at fylde væggen lidt ud. Lav evt en “billedvæg”, hvor du hænger de billeder du har i en slags collage (som der vist også er mange andre, der har forslået). Jeg ville tilføje lidt billeder med lidt farve, for at give mere hygge.

  Ellers ville jeg fjerne de billeder, du har, og derimod hænge et eller to større billeder i A2 størrelse (Altså nogle plakater). Jeg sælger illustrationer og plakater på en facebookside, som du kan se her: facebook.com/rebeccamesterillustrationer og her kan du se en plakat, jeg selv har hængende:

  Jeg har også selv lavet en lampe, som hænger på væggen og lyse rummet op: http://instagram.com/p/lfIjiMAMLf/
  Den er utrolig nem at lave. (Materialer købt på octobulb.dk og hyldeknægt fra ikea)

  Puderne ville jeg skifte ud til nogle Ensfarvede blå puder i forskellige nuancer (Så det passer til pynten på bordet) og evt blande det med nogle grafiske sort/hvid puder.

  Bordet ved siden af sofaen ville jeg også skifte ud, eller faktisk fjerne helt :-) Jeg synes ikke rigtig, det passer til resten af hjørnet.
  Når du har fået sat en ekstra palle på bordet, er der jo plads imellem pallerne til at ligge de ting, som ligger i dit nuværende bord (fjernbetjening osv)

  Til sidst ville jeg købe nogle lysestager i forskellig niveauer til palle-bordet, så det fylder lidt på bordet, og ikke ser så tomt ud :-)

  Jeg håber, du kunne bruge lidt af det! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg tænker at det kunne være mega fedt med en farve på væggen. Farven skal være på hele endevægge og forsætte hen til midten af anden hylde. Så ville jeg vælge 2-3 pendellamper til at lyse op i hjørnet og supplere med nogle grafiskepuder evt. et tæppe der passer til lamperne. Måske endda gå så langt at male hylderne i samme palet som de andre tilføjet ting.
  Afsluttende ville jeg nok hænge to indrammet plakater forskudt op på endevæggen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fiona

  Hej Hej :-)
  Jeg kan se du skriver at bordet ved siden af sofaen skal væk, hvilket er fint, for det ville være fint med luft til den side.
  Ligesom mange andre mener, ville jeg også trække sofaen lidt væk fra den lille væg.
  På den lille væg ville jeg prøve et armeringsjern, med en lampe på, lavet ligesom i dette indlæg på bloggen: http://homesick.nu/?s=Armering . Det vil give et let look.
  På bagvæggen ville jeg pille hylderne ned og placere to store plakater i rammer, noget lyst, måske a la ” I like boring things” citat af Andy warhol plakaten.
  Hvis du holder magasiner eller har nogle gode bøger så læg dem på sofabordet og sæt et lys på for hyggens skyld:-)
  Håber det hjalp:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg synes altså sagtens at du kan have en loftskammers til at hænge i hjørnet, selvom du nævner at det ikke passer ind.. Min sofahjørne ligner dit ret meget, bortset fra en høj skråvæg.
  Jeg har fået mere lys i mit hjørne ved at hænge en Enigma 425 op. Da materialet er matteret og næsten gennemsigtigt, lægger man ikke mærke til lampen, når den er slukket. Den blender ligesom ind i den hvide væg. Havde lampen været farvet, ville den nok have fyldt en del mere i rummet.. For at få lidt farve ind i hjørnet, har jeg smidt en farverig plakat op..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Et rigtigt fint hjørne, med masser af potientiale til masser af ideer!
  Jeg ville rykke sofanen helt over i hjørnet, bagefter ville jeg videre bygge på din ideen om paller som sofabord, sætte flere paller, sammen og eventuel sætte dem på hjul, det er nemlig virkelig smart! Der hvor du så har det bord, du vil smide ud, vil jeg sætte en smart og enkel lampe, hvis det var mig ville jeg sætte denne lampe ind fra IKEA:http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/20166018/
  Som nogen puder ville jeg vælge at bruge nogen med nogle neutrale farver, da paller har denne brune farve, og for at det ikke skal blive for underligt, så ville jeg vælge nogen med stille og rolige farver på. På sofabordet af pallerne ville jeg sætte nogen lysestager fx dem fra Ferm Living:http://www.bahne.dk/catalogsearch/result/?brand=1186&q=lysestager
  For at skabe lidt liv på væggen ovenover din sofa, ville jeg vælge nogen enkel billeder, fra fx http://butik.fotografiska.eu og sætte dem ind i nogle billige men også praktiske og smarte rammer fra IKEAhttp://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/50268874/
  Jeg håber du finder noget inspiration mellem forslagene, held og lykke med projektet :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

KÄHLER BLOGEVENT